שדות תעופה

nightbird

New member
שדות תעופה

ערכנו פה דיון על חברות תעופה, גם סוכני הנסיעות מתמקדים בעיקר בהן, ומעניין שמעט מאוד סקרים וביקורות עוסקים בשדות התעופה עצמם. אולי בגלל שבזה, מן הסתם, אין תחרות. זה מה שיש וזהו. בעיניי זה חשוב לא פחות מחברת התעופה, כי בנמל היציאה אתה מבלה זמן שנע בין שעה לשעות רבות. גם להגעה יש משמעות, כי זה הרושם הראשון שאתה מקבל מהארץ אליה אתה מגיע. האם יש לכם חוויות מיוחדות, סיפורים טובים או רעים מנמלי התעופה שעברתם בהם? אני מודה שאני די מחבב את נמל בן גוריון, אשר מלבד חסרונו הבולט בהיותו נטול שרוולים, נראה שהוא משתדל להעסיק אותך ככל האפשר בעת ההמתנה לטיסה, גם אם זה נראה לחלקכם כהמוני ודביק. הנמל המשמים ביותר שהייתי בו היה במילנו, בנין ענק וחסר חיים, בו האטרקציה הכי מדהימה היתה כורסת מסז' שעבדה עם מטבעות.

nitsansh

New member
נתב"ג שדה תעופה טוב מאד

נכון, האוטובוסים שמסיעים אותך למטוס או ממנו זה דבר שלא קיים בשדות תעופה מודרניים, וזה עומד סוף-סוף להשתנות כשייפתח הטרמינל החדש... ואם נקבל את בדיקות הבטחון הקפדניות והתורים כתוצאה מזה כדבר הכרחי במצב הבטחוני שלנו... (מה שלתיירים יותר קשה לקבל, במיוחד כשהם נשאלים שאלות שלעתים גובלות בהשפלה) אז חוץ מזה, נתב"ג שדה תעופה טוב בהשוואה לרוב שדות התעופה באירופה, ובעיקר אלה שביקרתי בהם בשנים האחרונות - איסטנבול, פראג, בודפשט וזאגרב... דיוטי פרי כמו שיש בנתב"ג, עם מכשירי חשמל ופטנט ישראלי מקורי "פטור ושמור" לא ראיתי באף שדה תעופה. השדה הכי עלוב שהייתי בו זה זאגרב. אין שם ממש כלום. אפילו נדהמתי לגלות שבאולם הנוסעים היוצאים, כלומר האזור אחרי ביקורת הדרכונים שבו מחכים לשער העליה למטוס, לא קיים בנק או חלפן שאפשר להמיר בו את הקונות למטבע זר... אז מי שטס מזאגרב שידאג להפטר מהקונות לפני שהוא עובר את ביקורת הדרכונים, כי בהרבה מדינות לא מחליפים קונה קרואטית (למזלי, טסתי לבודפשט, ושם מצאתי חלפן שהחליף קונה לפורינט, ואפילו בשער לא רע) אני רוצה לספר לכם משהו שקרה כשהגעתי לזגרב בטיסה מבודפשט... הטיסה היתה במטוס SAAB 340, מטוס קטן עם פרופלורים ומקום ל-33 נוסעים (11 שורות, 3 מקומות בשורה)... להפתעתי, הטיסה בצעצוע הזה עברה לא רע... כשהגעתי לזגרב, עברתי במהירות את ביקורת הדרכונים והגעתי לאזור המסוע שמביא את המזוודות... מסוע בצורת יחיד, כי יש רק אחד כזה... דבר ראשון ראיתי בנקומט, והוצאתי ממנו 1000 קונה (כ-700 ש"ח)... אחרי שהוצאתי את הכסף, כלומר איזה 2 דקות אחרי שעברתי את ביקורת הדרכונים, אני מסתכל מסביב ולא רואה אף נוסע מאלה שהגיעו בטיסה שלי ומסוע שלא מסתובב... לא הבנתי מה קורה? איך האנשים נעלמו בלי לחכות למזוודות? ואיפה המזוודה שלי לעזאזל? על השלט של המסוע כתוב טיסה של מאלב מבודפשט אבל הוא לא מסתובב... אז יצאתי החוצה לאולם הנוסעים הנכנסים ושם פגשתי את הקרובים שהגיעו לקבל אותי... והתחלתי לברר מה קורה פה? אחרי שאלות בכמה משרדים הפנו אותי חזרה למקום שבו המסוע... ואז אני רואה שיש מזוודה אחת ליד המסוע... שלי כמובן... מה התברר? לרוב הנוסעים במטוס הקטן הזה כנראה היה רק מטען יד, אז הסבלים שהביאו את המזוודות (ואולי אפילו המזוודה שלי היתה היחידה) פשוט שמו את המזוודות המעטות ליד המסוע ולא טרחו להפעיל אותו... להם זה היה כמובן מאד הגיוני, אבל למי שרגיל לשדות תעופה גדולים, ולנוסעים הישראלים עמוסי המזודות והתיקים, זה היה מאד מוזר... מה שטוב בשדות תעופה קטנים כאלה זה שאין עיכובים... אפשר בשקט להגיע לשדה שעה לפני הטיסה, לעשות צ'ק אין, ולשבת לשתות קפה... אין מה למהר לדיוטי-פרי כי אין שם כמעט כלום... חצי שעה לפני הטיסה אפשר לעבור במהירות את ביקורת הדרכונים, ולהגיע בדיוק בזמן לפתיחת שער העליה למטוס... אגב... הדבר היחיד אולי שדומה בין זגרב ונתב"ג זה שגם שם אין שרוולים ונוסעים באוטובוס למטוס... או שאולי זה היה רק בטיסה שלי כי שרוול לא מתאים למטוס הקטן הזה... ל-SAAB 340 לא עולים במדרגות ניידות שמצמידים למטוס (כמו בנתב"ג) אלא במדרגות קטנות שמתקפלות לתוך המטוס...

lady_anne

New member
מסכימה איתכם לגבי נתב"ג

ומוסיפה שגם לסכיפהול לא חסר - שדה ענק עם המון חנויות ובתי קפה שמעבירים את הזמן בנינוחות. את שדות התעופה בלונדון אני לא מחבבת - הם רבים מדי ומשעממים, וכך גם שדות התעופה בניו יורק. אני תמהה אם האיפיונים האלה משותפים גם לערים גדולות אחרות. שדה התעופה המצחיק ביותר בו נתקלתי מעודי היה בסנטוריני של לפני 10 שנים. אחרי שירדנו מהמטוס שאלתי את בן זוגי איפה הקרוסלה של המזוודות הוא ענה "תסתכלי אחורה", וכשהפניתי את הראש ראיתי שני סבלים גוררים עגלה ועליה המזוודות... ביציאה מאזור הנחיתה עמד חייל במדים עם רובה מיושן (AKA מטאטא), ומיד לאחר שאחרון הנוסעים חלף על פניו הוא התיישב, הצית סיגריה ועבר למוֹד סתלבט

Eldad H

New member
באיסטנבול יש בר עם טלוויזיה בכבלים

הם שם חולי כדורגל ובפעמיים האחרונות שהייתי שם יצא לי לראות כדורגל בשידור ישיר וככה העברתי את הזמן. בסינגפור יש להם בריכת שחיה, ג'קוזי, בית מלון, בתי תפילה לכמה דתות, מספרה (כולל איפור, פדיקור וכיו"ב), חדרי קריאה, גנים בוטניים וגני משחקים לילדים. מצטרף לדעה על נתב"ג, מקווה שנתב"ג 2000 יהיה אפילו יותר מוצלח

masorti

New member
סכיפהול הוא אחלה שדה-תעופה...

לא קטן ועלוב ומצד שני לא מפלצת ענקית. וגם נוח, מקושר ישירות לערים, ומכיל חנויות רבות (למי שזה חשוב לו). את JFK בניו-יורק ואת היתרו בלונדון הייתי מחריב עד היסוד ובונה לפי קונספט אחר. רק מוח שטני היה יכול לארגן את השדה כך שיידרש מהנוסע שהגיע מחו"ל ללכת מיני-מרתון של כמה ק"מ מהכניסה לטרמינל ועד לביקורת הדרכונים. דרך אגב, שדה התעופה של ורשה דווקא סביר בהחלט.

Eldad H

New member
הקטע הכי מוזר היה לי בסינגפור

בגלל הסארס כולם (כולל אותי) היו עם מסכות כמו של מנתחים. לא קשור למבנה שדה התעופה, אבל בכל זאת זה משהו שקרה בשדה תעופה...

דניאלה1311

Active member
מנהל
מרוב שדות תעופה אני לא זוכרת הכל אבל בציריך וג'נבה, אם לא מתעצלים ויורדים קומה לתחנת הרכבת יש חנויות כלבו למזון ושם אני מצטיידת (אחרי הצ'ק אין) עם כל טוב, גבינות נקניקים, עוגיות וכל מה שליבי ולב ילדי מתאווה (כולל קרואסונים טריים). יש חנויות לקניית מוצרים בדיוטי פרי אבל הכל מאד יקר. עשיתי אגב השוואת מחירים לגבי בושם מסוים שאני משתמשת בו ועדיין בארץ יצא הכי זול. גם בפרנקפורט יש המון חנויות אבל אחרי הצ'ק אין, כמעט כמו במינכן, מנדים את הישראלים לאגף נפרד. שם יש מזנון. זהו.

Eldad H

New member
מנדים את הישראלים?

זה אגף מיוחד לישראלים או אגף סטרילי בגלל בעיות ביטחון עבור הטיסות לTLV
אגב, שימו לב שתמיד לטיסות לישראל יש שערים מיוחדים על מגנומטר, מצלמות וכיו"ב (למרות שיש עוד יעדים שמשתמשים בזה)...

דניאלה1311

Active member
מנהל
במינכן למשל זה טרמינל/אגף F המיועד כמעט לחלוטין לטיסות מ-ולישראל. צריך ממש ללכת די הרבה להגיע, אמנם עכשיו בונים כבר תקרה מקורה עד לטרמינל, והנוחיות היחידה היא שזה ממש ליד האולם של השכרות הרכב, ככה שמצד אחד זה מעין "נידוי" ומצד שני זה נוח מאד. אבל מי שרוצה חנויות צריך להסתובב קודם כל בשדה התעופה עצמו, אין שם מי יודע כמה חנויות יש כמה בתי קפה וזהו.

Yo-man

New member
סינגפור וונציה

שדה התעופה בסינגפור משמש המון אנשי עסקים כתחנת מעבר בטיסותיהם. יש בשדה אפילו בית קולנוע, מועדונים לשבת בהם, ועוד המון אטרקציות שלא בררתי לגביהן יותר מידי כי אני כן יצאתי לעיר (ל-6 ימים מצויינים). אבל זה בפירוש ובמודע אחד משדות התעופה הנוחים ביותר בעולם. ההפתעה שלי היתה בונציה. לא ששדה התעופה מיוחד מידי, מלבד אולי העובדה שניתן לקחת סירה מהשדה לעיר, אבל יש בו מסעדה של שירות-עצמי שהכל מבושל במקום (סטייל מובנפיק, למי שהספיק להכיר בארץ). האוכל שם היה יותר טעים, יותר מגוון ויותר זול מכל מה שאכלנו בעיר בתקופת הקרנבל, לפני 3 חודשים. חוץ מזה אין בשדה התעופה הזה יותר מידי מה לעשות...

Eldad H

New member
היית בשדה התעופה בדנפסאר, נכון?

יצא לך להתקל בבלטות שיוצאות מהרצפה
בלי ספק, שדה התעופה הכי ג'יפה שהייתי בו עד כה. מה שכן, יש שם קטע נחמד שיש מקדש בתוך שדה התעופה...

Amoureuse

New member
נתב"ג שלנו, פטנטים יש לו

היתרון היחיד שאני מוצאת לנתב"ג על פני שדות תעופה בעולם המודרני הוא שהוא פתוח 24 שעות, ותמיד אפשר לבזבז כסף על אוכל או קניות. מצד שני זה בגלל שמענישים אותנו בטיסות בשעות מופרעות. כשאני חוזרת לארץ בשעות המגעילות האלו הכל מסביב סגור ויש רק טיסה לארץ ואולי גם לעוד מקום במזרח התיכון. (כן, תוקעים אותנו בגלל הבטחון בקצה הטרמינל, יחד עם טיסה לאיראן או לבנון). מילאנו באמת משעמם נורא, וגם רחוק מאד מהעיר. ציריך אולי נראה פחות משמים אבל כיוון שביליתי בו 6 שעות קונקשיין אני מודיעה שאין מה לעשות בו גם. (שבוע קודם היו לי עוד 6 שעות ואז יצאתי לעיר, שגם היא התה משמימה). לא יכולה לחשוב על שדה נחמד - נחמד שיש הרבה חנויות אבל הן תמיד יקרות, אתה מתוסכל שלא קנית את השוקולד לחבר'ה בעיר, וכמה ווינדו-שופינג אפשר לעשות?

דניאלה1311

Active member
מנהל
אחד המקומות הטובים לקניות בהולנד זה בעיירה Amstelveen שנמצאת ממש ליד שדה התעופה סכיפהול. בפעמים שהיינו בהולנד עצמה לשם נופש וטיולים או בפעמים שעברנו והיה לנו מספר שעות, תמיד נסענו למרכז הקניות הענק בעיירה (ירידה מה-A9 ומיד ימינה) גם זול, גם מגוון רחב של חנויות וגם כמה מסעדות טובות מאד. ממש מומלץ.

nightbird

New member
נזכרתי בנמל אדינבורו

אחד המקומות היחידים בו פקידי הגבול נהגו בנו באדיבות, חייכו אלינו ואף טרחו לאחל לנו שהייה נעימה. בדרך כלל אנשי ביקורת הדרכונים מחמירים פנים יותר מקופאיות בסופרמרקט. ייתכן שזה נבע מכך שהייתי עם הילד שלי (הוא היה אז בן 7), אך בכל מקרה זה נותן לתייר מיד הרגשה נעימה. לעומת זאת בשדה התעופה המחריד של רודוס הייתי קרוב לריב עם הפקיד ביציאה. התור-לא-תור לפני עמדת ביקורת הדרכונים היה משהו מבולגן וצפוף באופן בלתי נסבל, אנשים חתכו מכל הכיוונים. לבסוף אשתי החליטה למרפק את דרכה קדימה ואני הצטרפתי אליה. הפקיד, ברוב חוצפתו, העיר לנו על כך והוסיף ש"אנשים ממדינות אחרות לא עושים את זה." זה כבר הרתיח אותי, והטחתי בפניו שמוטב שיבדקו את עצמם וידאגו קודם כל לסדר את התור בצורה נורמלית, ושאם הם לא אוהבים ישראלים שלא יתנו לנו להיכנס. הוא מלמל משהו, החתים את הדרכון ועברנו הלאה. אגב, אני האדם האחרון בעולם שאפשר לבוא אליו בטענת "הישראלי המכוער".

Eldad H

New member
בקורת הגבולות הכי אדיבה בעולם

היא בנמל התעופה בעיר Christchurch שבניו-זילנד. אני זוכר באיזה סבר פנים יפות קיבלו אותי שהייתי חייב להצהיר משהו בקוורנטינה. ממש דוגמא לעולם...

גלעד#

New member
נתב"ג סביר. לא מעבר לכך.

כמה רשמים אישיים משדות התעופה לפי סדר העדפה אישי: 1. פינלנד - שדה תעופה הייטיקי,עם המון עיצובי עץ ויוקרה. ממורק. זכורה לי מכונה לתיירים שבלחיצה כפתור נתנה בחינם מפת תיירות שבארץ היו גובים עליה לא פחות מ- 50 שח. אני חושב שזהו אחד משדות התעופה היותר מוצלחים, יוקרתיים ויפים שראיתי. 2. איסטנבול - שדה תעופה חדש, מפתיע מאוד. שיש לבן ממורק ודיוטי פרי מעניין (לא גדול במיוחד). סידורי הבטחון שם הבהירו לי שישראלים שחצנים לגבי סידורי הבטחון שלהם עצמם והטורקים יכולים ללמד אותנו דבר או שניים. אני זוכר מכונה מיוחדת שם שעוטפת מזוודות בניילון תמורת סכום סמלי. 3. פורד לודרדייל ארה"ב - שדה תעופה גדול יחסית, שטיחים מקיר לקיר בכל השדה. דיוטי פרי עלוב, אבל מאוד יעיל מבחינת עמידה בלוח זמנים. 4. פראג - שדה תעופה גדול, אהבתי את המסילות המיוחדות שמסיעות את הנוסעים כדי לחסוך בהליכה. גם שם יש ספות מסאז' עם מטבעות (מישהי אמרה שראתה את זה בשדה תעופה אחר). יש להם גם חנויות לממכר דברי זכוכית דיי מדהים. 5. ריגה - כמה שיש סטיגמות על לאטביה לשדה התעופה החדש הזה יש הרבה מה ללמד את נתב"ג מבחינת העיצוב. דומה מאוד לפינלנד רק בגרסה מוקטנת מאוד (מניטורית). 6. בודפשט - הרבה פחות מוצלח מפראג, דיי סתמי יש לציין. בעיקר נקי. 7. לא גארדיה - ארה"ב. ענק וסתמי, בעיקר מבלבל. שום עיצוב מיוחד, נראה כמו התחנה המרכזית בת"א. 8. מיאמי - הבלאגן חוגג שם, אנשים דוחפים, זכור לי שבעיקר ברמקול מדברים בספרדית ולא באנגלית. לא ידידותי למשתמש. זכור לי קטע מעבר דווקא נחמד שבו הולכים במסדרון ויש צלילים מיוחדים ברקע. 9. דלאמן, טורקיה - איזה חור. אין שם כלום. נתב"ג - איפשהו באמצע הטבלה - רק בגלל הדיוטי פרי שפתוח 24 שעות ביממה. בכל שאר שדות התעופה זכור לי שבאמת הכל נסגר מוקדם (9-10 בלילה ואפילו אין במרביתם אין מסעדות ראויות לאכול). חבל שאין שרוולים למטוסים ויש עדיין עוד הרבה מה לעשות עם התחבורה הציבורית שלא מפותחת מספיק לדעתי.

Eldad H

New member
בנתב"ג אין מסעדות לפי הזכור לי...

יש בית קפה בתוך שדה התעופה, אבל לאכול ממש, צהריים או ערב, לא ניתן. אולי מפני שרוב הטסים טסים בטיסות קצרות ואז כבר יש להם "אוכל" במטוס. אני, אגב, בטיסות של פחות מ4 שעות משתדל שלא לאכול את ה"אוכל" הזה שמגישים בטיסות, אלא רק את המשנה שלישית וגם זה לא תמיד... אני לא אוהב להגיד את זה, אבל האוכל מלא בחומרים משמרים ועוד כל מיני רעלים שעדיף לשמור מהם מרחק.

דניאלה1311

Active member
מנהל
אתה מאד צודק ולכן אני לוקחת איתי אגוזים ושקדים, ומים מינרליים ופירות וביצה קשה ויש לי ארוחה שתשביע אותי ל-4 שעות. בדרך חזרה כמו שספרתיכבר אני קונה אוכל בשדה התעופה ואוכלת את האוכל שלי.

גלעד#

New member
טיפ היסטרי לגבי מה עושים עם האוכל!

זה נשמע מוזר אבל ניסיתי ותאמינו לי אני ממליץ בחום. לפני הטיסה מזמינים מחברת התעופה ארוחה כשרה. כן כן לא להתבייש לבקש מסוכנת הנסיעות (ללא תוספת תשלום) או אפילו בשדה התעופה כשעושים את הצ'ק אין (לא תמיד מומלץ בדקה ה- 90 לעשות כן, כי פעמים רבות פשוט הם לא מספיקים להערך בזמן). למה ארוחה כשרה? לא בהכרח מטעמי כשרות!. ראשית, את הארוחה מקבלים ראשונים(!) מבין כל אורחי המטוס כי הארוחה מוגשת במזוודות במארזים מיוחדים ומחוממים בנפרד. מה כוללת הערכה? ובכן, לא גדולות ונצורות אך בהשוואה למנות המיניטוריות שנותנים חברות התעופה (בעיקר הזרות) מדובר במציאה של ממש!!!. במנה שקיבלתי (יותר נכון ארגז גדול, פי 5 ממה שמקבלים שאר הנוסעים האחרים) הייתה מנה חמה (אני מודה לא טעימה במיוחד אך סבירה ביותר) של אטריות ושניצל טבעול. בנוסף, סלט מיונז (גם לא להיט), מעדן דני, מעדן חלבה, סוכריות, קרקרים, מיני ממרחים ועוד כהנא וכהנא הפתעות. הארוחה בהחלט משביעה, הכמות גדולה מאוד. יחסית לקינוחים של החברות האחרות, עדיפה המנה הכשרה (לגבי המנה החמה אין העדפה, למעט העובדה שלא מדובר בכתלי חזיר שוחים ברוטב יוגורט, כפי שכבר פעם אחת נתקלתי בכך). בכל אופן, תמיד מומלץ להצטייד בבקבוק מים מינרליים קרים וחפיסת שוקלד להשביע את הרעב עד שמגיעים למלון וכו'. בתאבון

nightbird

New member
מכיוון שזה לא מזוננו הקבוע

לא הייתי נכנס לחרדות מהחומרים בארוחות שמגישים במטוס, כל עוד הם לא מכניסים לשם עופרת או ציאניד. לי אישית אין בעיה עם הארוחות האלה, בדרך כלל זה אפילו טעים לי (טוב, לא הכל...
). בנתב"ג יש מסעדה בשרות עצמי בקצה הטרמינל, ומי שרוצה יכול לחטוף משהו קל או למלא את בטנו עוד לפני הארוחה במטוס. אם אינני טועה גם בקצה השני יש איזה בר-קפה.

למעלה