שדות בעלי שם זהה

mother1

New member
שדות בעלי שם זהה

שלום , יש לי 4 טבלאות (ח-ן בבנק 1 2 3 4 ולכל בנק טבלה). בכחל אחת מן הטבלאות יש לי שדה שנקרא "תאריך_פתיחה". יש עוד טבלה ראשית (לקוחות) שהקשר בינה ובין כל אחת מ-4 הטבלאות הוא אחד לרבים . כעת אני רוצה ליצור דוח של כל החשבונות (מכל 4 הטבלאות) שתאריך הפתיחה הוא חודש מסויים. ניסיתי לבנות שאילתא שתכיל את כל הטבלאות אולם לא הצלחתי ליצור כזו: כנראה בעייה בכפילות השם (אותו שם שדה מופיע 4 פעמים). למישהו יש רעיון כיצד דוח כזה ניצן לישום? תודה .

yaron881

New member
פתרון

אם יש לך טבלאות בשם table1,table2,table3,table4 ושדות בשם account בכולם אתה צריך לשלוף אותם במשפט ה-select כך: select table1.account, table2.account..... וכך הלאה

mother1

New member
ניסיתי

לעשות זאת לפי שאילתא . לא הצלחתי לשמור את השאילתא בצורה זו : התלןנך על כפילות שדות. לא הסתכלתי על משפט ה SQL אבל בצורה גרפית בחרתי טבלה1.חשבון טבלה2.חשבון ולשוא : השאילתא לא נשמרה . פתרון ==?

mother1

New member
ניסיתי

לעשות זאת לפי שאילתא QUERY לא הצלחתי לשמור את השאילתא בצורה זו : התלונך על כפילות שדות. לא הסתכלתי על משפט ה SQL אבל בצורה גרפית בחרתי טבלה1.חשבון טבלה2.חשבון ולשוא : השאילתא לא נשמרה . פתרון ==?

בודאי שהוא יתן כפילות של שדות...

אבל ניתן לעקוף את זה אם נותנים לשדות שמות שונים (בשאילתה) לדוגמה:
Select TBL1.Acount As Acount1, TBL2.Acount As Acount2 FROM TBL1, TBL2​
וכן הלאה....

LuzErez

New member
../images/Emo5.gif

קודם כל רצוי שתשקול לאחד את הטבלאות תוך הוספת שדה לבנק. אם אינך מעונין לעשות כך וחבל בצע שאילתת Union שתאחד לך את כל הטבלאות ותוכל לעבוד על השאילתה המאוחדת כאילו היא טבלה אחת. כמובן שפעולה זו איננה יעילה ביותר ולכן רצוי לשקול לאח....

למעלה