שדה תימן, מאיפה השם

תותח9

New member
עוד שתי תקופות עליה

חשוב לציין שהיתה עליה מתימן גם בשנות ה-30 (זו התקופה בה הגיעה שושנה דמארי ומשפחתה) ועליה בסוף שנות ה-90, שהגיעה בעיקר לרחובות

EYTAN I55

New member
מאיר תמיד אפשר ללמוד גם מהגליליים

עד כמה שידוע לי התימנים ביבנאל הגיעו ליבנאל הרבה לפני מרבד הקסמים ולפני עליית יהודי עירק ונחיתתם ביבנאל.הניב הגלילי זה בכלל המצאה של (עד כמה שאני זוכר)אפשטיין שהיה מורה בכמה ממושבות הגליל.

shapira meir

New member
לפי זכריה חבני, כדלקמן=

היתה עליה תימנית כפי שהוזכרה בשנות ה-30, בודדים מהם הגיעו גם ליבניאל, בעליה של מרבד הקסמים מ-1945 שהתעכבה נחתו רוב המטוסים ביבניאל (הוא לא זוכר איזה מטוסים, חושב שהיו נורדים), חלק מהתימנים אומצו ונשארו ביבניאל ואחר עם העולים האחרים שהגיעו מאוחר יותר מטוניס ולוב וטריפולי והצטרפו למעברה החדשה או לשכונת התימנים (מעטים) הם פחדו מהנחשים וכל יומיים היו מזעיקים את אבי עם רובה ה-"גרינר" להרוג נחשים, היו הפועלים השחורים של איכרי יבניאל, וכילד אני זוכר אותם עובדים כפופים כל היום בשדה, ועד כדי כך עבדו קשה שההורים של זהבה בוכריס עד היום לא מדברים עברים אלא בקושי. שאלתי את זכריה מה הסיפור על העירקים, התעצבן ואמר (מילים שלו):"יחרב-ביתום כל העיתונאים האלה, רק בא מטוס אחד של איטלקים ושלושה מטוסים של עירקים והלכו להם, וכבר שכחו את התימנים,תביא אותו לפה". (התכוון לעיתונאי בשביל לשוחח עימו שיחה בארבע ידיים....עיניים......) לגבי העברית הדגושה, תשמע חאבר, אני אומר שכילד אני דיברתי כך אז אתה אומר שזו המצאה, אפשר לתפוס איתך מילה בצד......
אל תדאג, אחר כך ניקח כוס תה ונמתיק אותה בדבלה ויהיה בסדר.

EYTAN I55

New member
לא אמרתי המצאה

אמרתי שעד כמה שאני זוכר זה המצאה (יעני פטנט) של אפשטיין שהיה מורה במושבות הגליל והוא קבע שהדיבור בבית דגושה זו העיברית הנכונה כפי שדיברו אבותינו. יש לי כמה חברים בימה/יבנאל שעדיין מדברים כך והם לא מתלמידיו. דרך אגב עפ"י הרישומים הרשמיים מבצע "מרבד הקסמים החל ב-8.11.49 והסתיים ב-24.9.50 , לגבי התה והדבלה מקבל בשמחה את ההזמנה.

קונסטליישן ועולים מתימן

למיטב ידיעותי, מבצע "מרבד הקסמים" להבאת יהודי תימן למדינת ישראל בשנת 1949. הנחיתה נעשתה בנמל התעופה "לוד" ( אימות עשיתי אתמול עם מכר שמשפחתו הגיע לארץ במבצע והוא אמר שהגיעו ל"לוד". שדה התעופה הבריטי באבו רקייק ,כיום שדה תימן בו מסלול קצר שאינו מסוגל לקלוט מטוסים בגודל של קונסטליישן. בשדה, אפילו כיום, אין מערכת תאורת מסלול ובו מגדל פיקוח נייד השייך לחיל האויר. השדה משמש כיום להטסת דאונים ומטוסים קלים. יש כוונה להגדיל ולפתח את השדה ולהפוך אותו לשדה למטוסים גדולים יותר לעיר באר שבע. "הענק הלוחש" הוא מטוס "הבריסטול בריטניה" שהיה מטוס הביניים של אל על בסוף שנות ה 50 עד לכניסת הבוינג 707 לשרות, מנועי המטוס "טורבו פרופ" היו שקטים מאוד לכן הוא כונה "הענק הלוחש". עדיין איננו יודעים מדוע שדה תימן כונה בשם זה.

אורניהו

New member
שדי תימן/שדה תימן[מעשייה]

חבר טוב שלי היה פעם במילואים שם..כשחזר סיפר;בביקורות שהיה עושה באח'י[ולא אפרט]גילה שברוב המקומות חסרים המפוחים המחממים,הלך להתלונן..אמרו לו;תעשה V ברישומים,החבר'ה לוקחים הביתה לחמם!

למעלה