שדה ראיה

erandb

New member
שדה ראיה

אני בן 63 שנה,עם קוצר ראיה עדשות מס' 10+11 - .עם המשקפים רואה מצוין. הרופא שלח אותי לבדיקת שדה ראיה ממוחשבת אשר נערכה ללא משקפים.מאחר והיו לי דמעות בבדיקה קשה היה לי עם הנקודות הזוהרות שבמכונת הבדיקה.ולכן הבדיקה יצאה לא תקינה בצורה חריגה.כמובן אני עושה בדיקה חוזרת. 1.האם עושים את הבדיקה בלי משקפיים,או אפשר גם עם משקפיים?. 2.מה מגלה הבדיקה הזאת?.אין לי גלקומה. 3.האם יש בדיקה אחרת לבדיקת שדה ראיה?, 4.כבר 3 שנים לא נערכה לי בדיקה של הרחבת אישונים (המתנה של כ-חצי שעה) ,אלא רק בדיקה עם טיפות ומיד הבדיקה.מה ההבדל בין הבדיקות?. בתודה מראש

תשובות

שלום רב. בדיקת שדה הראייה עושים עם תיקון משקפיים לקרוב (המשקפיים לקריאה). חוסר שימוש במשקפיים במהלך בדיקת שדה ראייה עלול להשפיע על תוצאות הבדיקה. יש מספר רב של מחלות עיניים הגורמות להפרעות בשדה הראייה, גלאוקומה היא רק אחת מהן. לאור קוצר הראיה הגבוה שלך, אכן מומלץ לבצע בדיקת קרקעית העין, כולל טיפות הרחבה, לפחות כל שנה. הטיפות מאפשרות בדיקה של חלקים נרחבים יותר ברשתית. בברכה ד''ר אורן מן

erandb

New member
תודה והמשך לשאלה

יש לי משקפיים מולטיפוקל שאני משתמש בהם למשך כל היום.אבל בקריאת ספר או עיתון אני משתמש במשקפיים רגילות (לא מולטיפוקל) עם עדשות במספר יותר קטן (זוג המשקפיים הקודם הישן שלי) שאז יותר נוח לי לקרוא . השאלה האם מותר לערוך את הבדיקה במשקפי הקריאה? שכמובן אני רואה בהם גם למרחק אבל לא מספיק.

למעלה