שגרת הנקה?

שגרת הנקה?

שלום, אני לקראת לידה וקוראת הרבה על הנקה כדי להיות מוכנה ככל שניתן. בספר אחד שקראתי ממליצה הכותבת להניק כמה שהתינוק רוצה ואילו בספר שני ממליצה הכותבת להניק ביום הראשון 5 דק' מכל שד בכל פעם שהתינוק רוצה, ביום השני 10 דק' מכל שד מדי שעתיים, ביום השלישי 15 דק' מכל שד מדי שעתיים וחצי ומהיום הרביעי ואילך להניק מצד אחד בלבד בכל הנקה במשך 40 דק' מקסימום, מדי שעתיים וחצי עד שלוש שעות. כאשר המטרה היא להכניס את התינוק לשגרת הנקה. אני מבולבלת... אני מתארת לעצמי שאין נכון ולא נכון, אשמח לשמוע מהן היתרונות והחסרונות בכל שיטה מיועצות / מדריכות ההנקה וכמו כן ממניקות מנוסות. תודה מראש

אפרת555

New member
שגרה, לאו דווקא טובה בהתחלה

כל תינוק נולד במשקל שונה ולכן שגרת הנקה לדעתי לא מתאימה לכל תינוק. מלבד זאת, כשתינוק רוצה להגביר כמויות חלב הוא יונק לעתים תכופות. אני מודה שכל הזמן הנקתי בהתחלה כי בני נולד קטן והנקתי יותר מכל חברותיי אך אני גאה שהחזקתי מעמד ואין לדעתי צורך בשעון עצר בהנקה, פשוט "זורמים" עם התינוק. אם תינוק/ת בוכה ורוצה אוכל אני לא אתייחס ואחשוב מה כתוב בספר? לא! גם לי אמרו בטיפת חלב לעשות שגרה אבל הם לא צדקו כי התינוק שלי בהתחלה הכתיב את הזמנים ורק מאוחר יותר נוצרה שגרה. לעומת זאת, יש לי חברה שהבת שלה דרשה הנקה כל ארבע שעות. לכן, אני ממליצה לך לזרום לפי הקצב של התינוק בהתחלה ולא לעשות לפי הספר כי גם בספר שלי כתוב כך. מקווה שעזרתי לך, ומאחלת לך לידה קלה ושהכל יעבור בשלום!! אפרת

noah27

New member
עונה אך ורק מניסיון

הי, כאם המניקה 7 חודשים...אני יכולה לענות לך מניסיון. בהתחלה יש להציע צד אחד בכל הנקה- אני הייתי עושה לי סימן עם הטבעת כדי לדעת ולא להתבלבל, אח"כ כבר מרגישים איזה צד מלא יותר ומוכן לארוחה. בהתחלה הקטנטונת שלי היתה יונקת אפילו שעה, היא הייתה קטנה והתעייפה מהר, אחרי כמ שבועות היא קלטה את הטריק וההנקה שלה התייעלה והיא ינקה רק 20 דקות ומן הסתם הגיעה לחלב האחורי שהרי עלתה במשקל יפה מאוד.. חשוב מאוד שתינוק יגיע לחלב האחורי לכן השיטה של 5 דקות מכל צד היא ממש מוטעית ולא רלוונטית למחקרים האחרונים... אם יהיו לך שאלות נוספות אשמח לעזור. נעה

אפרת555

New member
נכון. מסכימה איתך

בהתחלה הם מתעייפים אחרי צד אחד, הקטן שלי גדל הרבה בחודשיים הראשונים, בחודש הראשון ברוב שעות היום הוא ינק !! ובהחלט עשיתי רישום של כמה דקות מכל צד וכל פעם הנקתי מצד אחר כמו נועה, הנקתי ה ר ב ה !! וכן,זה אכן קשה יחד עם כאבי התפרים והעייפות מהלידה.

טוב, אז בואי נעשה סדר...

אחד הדברים החשובים שיעזרו לך להמנע מבעיות בהנקה הוא להניק לפי דרישה. כלומר - בכל פעם שתינוקך מראה סימני רעב, זה הזמן להניקו. וזאת, עד שהוא שבע, כלומר - מתנתק בעצמו מהשד. מאחר ומערכת יצור החלב ממשיכה להתפתח בשבועות הראשונים שלאחר הלידה, ומאחר ויכולת יצור ונפח החלב אינו זהה בין אמהות, מומלץ להניק בשבועות הראשונים משני הצדדים: להניק משד אחד עד שהתינוק מתנתק, ואז להציע שד שני. עוד משהו שכדאי לדעת - לעתים ביממה הראשונה תינוקות לא רוצים לינוק בכלל. לעומת זאת, ביממה השניה משלימים, ובגדול. בימים הבאים רוב הילודים יונקים בין 8 ל-12 פעמים ביממה. כלומר - כל שעתיים-שלוש, כאשר כל הנקה אורכת בין 20 ל-40 דקות. אני מזמינה אותך עוד לפני הלידה, להגיע למפגשי ליגת לה-לצ'ה על מנת ללמוד יותר מנסיונן של אמהות אחרות. שתהייה לידה חווייתית!

למעלה