שגרת האכלה לאחר 3 ק"ג

chewybar

New member
שגרת האכלה לאחר 3 ק"ג

היי,
אני אמא לתאומות חמודות בנות 8 שבועות. הבנות נולדות קטנות והיו בפגייה כחודש, ולאחר השחרור הביתה הקפדנו על שגרה של האכלה כל 3 שעות, והגדלה הדרגתית של המנה כיום - אוכלות ביום 8 מנות של 110 מ"ל כל אחת). עוד מס' ימים הן צפויות להגיע למשקל של 3 ק"ג, ולכן יש לנו אפשרות להקל על עצמנו ולהפסיק את האכלת הלילה, וגם בהדרגה לרווח את הארוחות למרווח של 4 שעות ביניהן.
אבל, אין לי מושג איך עושים את זה.... האם את הארוחה של הלילה לחלק באופן שווה בין המנות האחרות? האם לתת יותר לפני השינה ובבוקר? האם צריך להגדיל את המנה בארוחה כדי שתספיק ל-4 שעות במקום ל-3 שעות כמו היום?
אשמח לטיפים ועצות.
תודה!

chewybar

New member
משהו להוסיף..

כרגע סדר היום שלהם בנוי בערך כך:
6:00 אוכל
6:30-7:30 תנומה
9:00 אוכל
עד 12:00 לפעמים הירדמות קלה, לפעמים ערות
12:00 אוכל
עד 15:00 לפעמים הירדמות קלה, לפעמים ערות
15:00 אוכל
15:30-17:00 תנוחה (פחות או יותר)
18:00 אוכל
21:00 אוכל
22:00 אני עושה להן כיבוי אורות
00:00 אוכל (לצערי הן מתעוררות לגמרי, כי אני מחליפה להן)
3:00 אוכל מתוך שינה

יש כמה גישות

השאלה היא למה את מתחברת ומה יהיה נח לך וכמובן גם להן.
אצלי הבנים נולדו לא פגים ולא קיבלתי שום הנחיה להאכיל כל 3 שעות ועדיין במשך תקופה לא מבוטלת היו אוכלים כל 3 שעות בול כולל בלילה גם בלי שהערנו אותם, הם היו קמים ודורשים לבד כמו שעון שוויצרי.
אני לא בעד לדחוף הרבה אוכל ביום כדי שישנו יותר שעות בלילה ואגב רוב התינוקות פשוט פולטים את מה שדוחפים להם או לא אוכלים בכלל. לגבי להאריך ל4 שעות ביום גם לא מומלץ כי אז יש פחות ארוחות ביום וירצו לאכול יותר בלילה.
נראה לי שהכמויות שהן אוכלות לגיל חודשיים הן יפות מאוד (שלי אכלו פחות) ובגלל שיש להן סדר יום טוב ומסודר לדעתי תמשיכי כמו שאת עושה עכשיו ובערב פשוט אל תעירי להאכלות של 00:00 ו03:00 בתקווה שלאט לאט יוותרו עליהן, זה מה שקרה בסופו של דבר אצלנו.

sefia

New member
כמה חיכיתי שנגיע כבר ל3 ק"ג........

קצת לפני שזה קרה היו כמה מקרים שלא התעוררתי בלילה והם משכו שינה לכיון ה4-5 שעות
ככה שתתני להם להתחיל לקום לבד (בלילה) ותראי כמה הם מושכים.
במקביל תנסי להעלות את הכמות בבקבוק במהלך היום (אם זה ניתן, לא להאביס אותם
)
&nbsp
אגב, אם הארוחה ב03:00 בבוקר יזומה שלך - תוותרי עליה. תראי כמה הם מושכים.
&nbsp
בהצלחה

אלולה145

New member
האכלה

אני בעד הגישה של לפי דרישה. כלומר כמה שרוצות מתי שרוצות.
גם אצלנו היה מצב מאוד דומה לשלכם - אז כשהגיעו ל 4ק"ג (כי אני הסטרית ו-3 ק"ג היה רזה מידי לטעמי. בלילה כן הפסקתי להעיר) נתתי להם למשוך יותר ולא יזמתי ארוחה- עד שביקשו. ביקשו - כלומר קיטרו בגלל רעב (איך יודעים? - אם אכלו טוב ועבר זמן של שעתיים+ מארוחה קודמת - יש סיכוי סביר שמדובר ברעב).
אז פשוט תפסיקי להציע להן בלילה ותני להן להעיר אותך לאוכל - ואז לתת בקבוק (כמה שרוצות - מסיימות 100CC? לתת עוד 30. יום אחרי מסיימות 130? להעלות בעוד 30. המטרה היא שתמיד ישאר קצת בבקבוק, אך להעלות כמויות בהדרגתיות כדי שהקיבה תתרגל. יתכן שוני בין הארוחות - ארוחות גדולות יותר וקטנות יותר. אבל שתמיד שיהיו שבעות ולא שיגמר להן האוכל לפני ששבעו).
אחה"צ נסי להציע גם שעתיים-שלוש לפני ארוחת ערב ושוב לפני ואחרי האמבטיה לקראת השינה - כך ישתו יותר לקראת השינה, ויתמלאו (אאל"ט זה נקרא האכלת אשכולות).
בהתחלה ימשיכו להתעורר לפי השעות שרגילות, אבל עם הזמן הן יתחילו למשוך יותר זמן בלילה ולאכול יותר במהלך היום.

שלישה6

New member
האכלה ביום ובלילה אחרי 3קג

שלום,

אחת הדרכים לגרום לתינוק להבחין בין יום ולילה היא האכלה. אני ממליצה לך להמשיך להאכיל כל 3 שעות ביום כל זמן שהן דורשןת זאת, ולא בצורה טכנית- כלומר לא מעירים לאוכל, אבל אם כבר ערות אז להאכיל.

בלילה לעומת זאת, ארגהי את היום כך שההאכלה האחרונה תהיה סביב 11, אפשרי גם כהאכלת חלום (מוציאים את התינוק ומתוך שינה נותנים בקבוק לפני שאת הולכת לישון) וביתר הלילה לתת להם פפתוח פערים באופן טבעי.

בעצם העובדה שתמשיכי להגדיל מנות ביום ולתת להן אותה כמות קלוריות שזקוקות לה, הן יוכלו בקלות רבה יותר להגדיל פערים בין האכלות בלילה ואת תוכלי לצבור שעות שינה רצופות.

מזל טוב ובהצלחה, דורית.
0526204221
https://m.Facebook.com/tripletscansleep

למעלה