שגרת בוקר

פלגיה

New member
שגרת בוקר

מה הטיפים שיכולים לעזור למשפחה שרוצה לפתוח בוקר בצורה רגועה ובלי איחורים? אשמח לשמוע.

חני 20

New member
טיפים

מוזיקה נעימה ברקע לקום חצי שעה מוקדם יותר ממה שצריך לעשות תורנות של ללכת למכולת להביא לחם טרי לאכול ליד השולחן להכין את הבגדים והתיקים בערב קודם לפתוח חלונות שיכנס אור יום אצל ההורים שלי היו בקרים כאלה והיו בקרים של לקום ברגע האחרון,לחפש בגדים בארון (ולא למצוא,לחפש בחבל ולגלות שהם עדין לא התייבשו/מקומטים),לרוץ עם ביסקויט להסעה כשהילקוט פתוח והשרוכים של הנעליים פרומים.

מתכננים נכון את הזמן,

עם מוזיקה חרישית של בוקר, ארוחה קלה, אני מכינה הכל מראש - קמה חצי שעה לפניהם.

רחל5

New member
בנוסף למה שכתבו לפני

אם אפשר, להעיר את האחים הצעירים אחרי הבוגרים. גוגי מקבל ארוחת בוקר בגן, אז אנחנו מעירים אותו כמה דקות לפני שיוצאים מהבית, וכך אפשר להתמקד בהכנה של בובי לבית הספר. לאכול ארוחת בוקר עם פיג'מה. יווו... כמה בגדים נקיים מהארון התלכלכו לנו בארוחת הבוקר, דקה אחרי שלבשנו אותם, והיינו צריכים לרוץ לחפש בגדים אחרים...

ליאת +

New member
להיות כל הזמן צעד אחד לפני הילדים

להיות לבושה כשאני שולחת אותם להתלבש. לאכול (ובטח שלשתות קפה) לפניהם. בקיצור- לקום, להתארגן ואז להתחיל לארגן את הילדים. כמובן שגם ארגון ערב קודם זה מאסט.

ליאת +

New member
עוד עצה

לנסות לא לחזור לאף חדר פעמיים . כשנמצאים במטבח- אז לסיים את כל מה שקשור לאוכל (א. בוקר והכנת כריכים וא צהריים) ולא לחזור אליו שוב. זה חוסך את ההתרוצצויות האלה ואת התחושה שעד ל 8 בבוקר כבר גמעת 10 ק"מ (בדירה של שלושה חדרים...).

בנתים, כבר שלשה ימים שלא מאחרים!

בגדים: מוכנים על כסא מהערב ילקוטים וקלמרים: בודקים בערב ומשלימים ציוד סנדביצים: אני משתמשת בפרוסות לחם טרי-מוקפא. מורחת, מכניסה לשקיות ארוחת עשר ושומרת עד למחרת בבוקר במקרר. יוצא טעים, כמו טרי, למחרת. והכי טוב, בדוק ועובד: להזיז את מחוגי השעון 4-5 דקות קדימה|!סדגש|

פלגיה

New member
את הזזת מחוגי השעון אני לא אוהבת

כי קולטים את זה די מהר (יש לכל אחד שעון משל עצמו) ואז לומדים לא לסמוך בכלל על השעון בבית. זה מה שקורה בבית של חמותי.

אורזיגל

New member
להכין כל מה שאפשר מראש, ערב קודם

בגדים, סנדוויצ'ים, כלי ארוחת הבוקר על השולחן, נעלי ספורט לימים שבהם שיעורי ספורט+גרביים. משאירה פתק על השולחן במידה ויש משימות מיוחדות. לדאוג שילכו לישון בזמן. להעיר קצת קודם ולתת זמן מספק להתאוששות לשים את התיק קרוב לדלת.

מחשבות

New member
עניין הקימה המוקדת יותר הוזכר לרוב וזה

הטיפ הטוב ביותר. אין כמו הרגשה שיש עוד כמה דקות ואין ממה להלחץ. גם הכנה מוקדמת של בגדים עוזרת, בעיקר בעידן בו יש תלבושת "אחידה" בתריסר צבעים.

פלגיה

New member
מה עושים עם תסרוקות בבוקר?

אי אפשר להכין מראש צמות בשלל סוגים וגומיות.

מחשבות

New member
את השלל שומרים לשבת או לחג או

לביקור אצל הסבתא. בבוקר הכי פשוט והכי מהיר.

קוקו או צמה רגילה בבוקר

היא בוחרת את הגומיה . בסופי שבוע ולמסיבות - יש יותר זמן ואז יש יותר אפשרויות.

ילדים מדורגים

כולם יוצאים בערך באותה שעה. אבל את הקלים להתעורר אני מעירה מוקדם יותר. כשהם מוכנים הם משחקים או קוראים (לפי גיל). ואז אני מעירה את שלב ב. ואם מתעוררים במקביל אני מפרידה פעילות. חלק אוכלים ומתלבשים וחלק מתלבשים ואוכלים. תחרות מי מתלבש ראשון גם עובדת יפה אצלנו.

למעלה