על מוסר ואקולוגיה
ראשית, אני מסכים שכל הרג והרס שנעשה לשמו הוא מעורר חלחלה, במיוחד כשמי שלוקח בכך חלק מתגאה בכך. לגבי ההשלכה של הלאום אליו משתייך אותו אדם, נראה לי שאנחנו מעט רדופים בפרנויה. אין ספק ואין ויכוח בכלל שכל אדם אשר נוסע לחו"ל מייצג בפני המקומיים את עמו ומדינתו, אם ירצה ואם לא - הוא משמש עבורם דוגמא למקום ממנו הגיע - יש להכיר בעובדה הזו ובאחריות הכרוכה בה. לגבי המקרה הספציפי, מבלי להכנס למאזנים האקולוגיים המתקיימים בניו-זילנד כאי מבודד (מה גם שאני לא מכיר את הנושא עד כדי כך לעומק), האופוסומים הם מה שנקרא בעגה האקולוגית 'מין פולש' (ושוב, נשאיר את ההסטוריה והסיבות לכך לדיון אחר). ככל הידוע לי, ביחד עם הרבה בע"ח (וגם צמחים) אחרים שחיים היום באי ולא היו בו טרם הגעתו של האדם הלבן (האירופאי) אל ניו-זילנד, הוא כנראה גורם הנזק החמור ביותר שם כרגע. הקיווים (תושבי ניו זילנד, כפי שהם מכנים את עצמם, ע"ש ציפור הקיווי היחודית לניו-זילנד), הם כנראה אחד העמים בעלי המודעות היותר גבוהה לנושאים הירוקים של סביבה וטבע והם מאוד מאוד קנאים (בצדק יש לומר...) לאוצרות הטבע שלהם. עקב כך, יצא לאופוסום מוניטין שלילי במיוחד והקיווים שהם בהחלט אנשים חמים וטובים (לפחות ברובם) יעודדו בכל דרך חיסול של האופוסומים (שהם גם כך אוכלוסיה שמימדיה כבר מזמן יצאו מגדר כל פרופורציה, ומעניין יהיה להשוות ליחסם של האוסטרלים דווקא אל הקנגרו). יובהר כי המניע לכך כאמור הוא דאגתם הכנה (והנכונה למיטב הבנתי) לנזק שגורם האופוסום (הזר כאמור) לבעלי-החיים, הצמחייה וגם הגידולים החקלאיים. כל מי שהנושא מעניין אותו מוזמן לחפש בפורום "שמירת טבע" דיונים שנערכו לא מזמן בנושא המינים הפולשים - נושא חשוב מאוד בהיבט ההשפעה על מערכות אקולוגיות מקומיות שללא ספק מעורר דיונים בעלי הבטים אתיים. ואיך אפשר בלי הקשר הישראלי - אני מבטיח לכם שכל מי שיביא למותה של ציפור מיינה בארץ, יזכה לפחות לטפיחה על השכם מכל אחד מאנשי הארגונים הירוקים.