שגריר של רצון טוב ???

natyh

New member
שגריר של רצון טוב ???

כתב למטייל מספר איזה חוויה מרגשת היא לטבוח פוסומים בניו זילנד ברוב צלפים בעל כונת טלסקופית , החוויה עצמה מסופרת בגאוה רבה . מן הסתם הקמפיין שגרירים של רצון טוב בא למנוע בדיוק את הדבר הזה . אני מקוה ומאמין כי בלמטייל יבינו כי לא זו הדרך ויסירו במהירות את הכתבה מן האתר הבדרך כלל מאד טוב שלהם . נתי

natyh

New member
ושגריר אחר לגמרי

לשאלתך סלע הבמאי של סרט הבקרוב על צה גווארה הוא האיטלקי גיאני מינה : הנה תקציר עליו : "כדי להביא את הסיפור למסך, היוצרים הסתייעו באיש שהיה מקורב יותר מכל לכתיבת הספר, ג'יאני מינה, העיתונאי האיטלקי, ששימש כעורך האירופאי של יומן המסע של גווארה ברחבי דרום אמריקה בשמו הראשון, "הטיול הגדול הראשון שלי". מינה נשאר כיועץ לאורך כל תקופת ההפקה." נתי

sela v

New member
וביתו של צ'ה

ביקרה השבוע בלונדון, ואני מצרף כתבה שנכתבה בעיתון ה-Independent על כך, ודרך אגב אני קונה את העיתון בימי שבת, בגלל המוסף הנהדר על טיולים. גם ל-Times יש דרך אגב מוסף טוב על טיולים ביום שבת, ושניהם מתפרסמים באתרי אינטרנט שלהם.

sela v

New member
אתה מביא כתבה מפורום אופניים על

כתב של שלמטייל? ודרך אגב אם הצייד מותר באותה מדינה, מה מכוער בזה? אלא אם אתה מאלה שמגינים על בעלי החיים. אם זה אסור באמת זה מכוער.

natyh

New member
ההרג לשם שעשוע

והתגאות בהריגה לשם שעשוע , מאד מאד מכוערים .

yayou

New member
אם אתה מאלה שמגינים על בעלי חיים???

לא נשמע לך הגיוני שזה לא בסדר לירות בבע"ח סתם בשביל השעשוע?

sela v

New member
אני לא צמחוני

אבל נגד הרג לשם השעשוע. בזמן האחרון מתנהל ויכוח ציבורי בבריטניה על ציד השועלים. אני מביא מאמר על כך מאתר ה-BBC.

yayou

New member
בלי קשר לצמחונות

לפי התגובה הראשונה שלך מתשמע שציד לשעשוע זה לא דבר מכוער, ולדעתי זה מכוער מאוד.

sela v

New member
../images/Emo4.gifאני מקווה שאחרי ההודעה השנייה

שלי אני יותר ברור.

waldorf

New member
ספציפית לגבי אופוסומים

הם אינם חיה שמקורה בניו זילנד,אלא הובאה לשם ע"י האדם. אין לה אויבים שם, ולכן הם מתרבים מאד והם מאיימים (ממש!) על חיות אנדמיות שהן ייחודיות לאי כמו הקיווי, עד כדי כך שהממשלה הניו-זילנדית מממנת מובטלים שיעבדו בציד של חיה זו. אי לכך יש לצורה זו של בקרה על אוכלוסיה הצדקה כלשהי. לגבי סוגיות כמו חדוות ההרג או התיקון של טעות של האדם ע"י טעויות נוספות - לא ארחיב כאן תומר

natyh

New member
המדיניות של הממשלה

בניו זילנד ממש לא מענינינו , כמו לא הבעיות האקולוגיות שלה ופתרונן . הבעיה היא אחד משלנו קם והורג להנאתו חיות חפות מפשע שלא עשו לו מעולם דבר רע ,מחזיק את נבלתם הפוכה בגאוה ומצטלם בחיוך גיבורים . בי זה מעורר קבס , עד גועל נפש . נתי

jeshu

New member
בעיות וכו' כשאתה מטייל במקום מסויים,נ"ז,ישראל או אחר אתה משפיע עליו מבחינה אקולוגית.אתה אישית עלולו לגרום לנזק שיעלה לבע"ח בחייהם.אתה (נתי,אני לא מתכוון אליך ספציפית אלא לכל אחד ואחת) הוא זה שצריך לשים לב למעשיך. בעיות אקולוגיות יש בקנה מידה קטן המשפיעות על מקום מסויים או מין מסויים ויש בקנה מידה עולמי.כאשר מייצרים זיהוםבמקום מסויים ויורד גשם חומצי והורס יערות עשרות אלפי ק"מ משם,אתה כבר לא יכול לומר שזו בעייה של מדיניות של ממשלה מסויימת. האופוסומים מהווים בעייה חמורה בנ"ז.אין ברירה.אני רק חושב שלהרוג אותם לשם הנאה זה לא מוסרי לכל הפחות ואדם כזה הוא בעל אישיות דוחה כנראה. לצערי לא ניתן לבצע רפטריאציה במיליוני אופוסומים.

1L

New member
על מוסר ואקולוגיה

ראשית, אני מסכים שכל הרג והרס שנעשה לשמו הוא מעורר חלחלה, במיוחד כשמי שלוקח בכך חלק מתגאה בכך. לגבי ההשלכה של הלאום אליו משתייך אותו אדם, נראה לי שאנחנו מעט רדופים בפרנויה. אין ספק ואין ויכוח בכלל שכל אדם אשר נוסע לחו"ל מייצג בפני המקומיים את עמו ומדינתו, אם ירצה ואם לא - הוא משמש עבורם דוגמא למקום ממנו הגיע - יש להכיר בעובדה הזו ובאחריות הכרוכה בה. לגבי המקרה הספציפי, מבלי להכנס למאזנים האקולוגיים המתקיימים בניו-זילנד כאי מבודד (מה גם שאני לא מכיר את הנושא עד כדי כך לעומק), האופוסומים הם מה שנקרא בעגה האקולוגית 'מין פולש' (ושוב, נשאיר את ההסטוריה והסיבות לכך לדיון אחר). ככל הידוע לי, ביחד עם הרבה בע"ח (וגם צמחים) אחרים שחיים היום באי ולא היו בו טרם הגעתו של האדם הלבן (האירופאי) אל ניו-זילנד, הוא כנראה גורם הנזק החמור ביותר שם כרגע. הקיווים (תושבי ניו זילנד, כפי שהם מכנים את עצמם, ע"ש ציפור הקיווי היחודית לניו-זילנד), הם כנראה אחד העמים בעלי המודעות היותר גבוהה לנושאים הירוקים של סביבה וטבע והם מאוד מאוד קנאים (בצדק יש לומר...) לאוצרות הטבע שלהם. עקב כך, יצא לאופוסום מוניטין שלילי במיוחד והקיווים שהם בהחלט אנשים חמים וטובים (לפחות ברובם) יעודדו בכל דרך חיסול של האופוסומים (שהם גם כך אוכלוסיה שמימדיה כבר מזמן יצאו מגדר כל פרופורציה, ומעניין יהיה להשוות ליחסם של האוסטרלים דווקא אל הקנגרו). יובהר כי המניע לכך כאמור הוא דאגתם הכנה (והנכונה למיטב הבנתי) לנזק שגורם האופוסום (הזר כאמור) לבעלי-החיים, הצמחייה וגם הגידולים החקלאיים. כל מי שהנושא מעניין אותו מוזמן לחפש בפורום "שמירת טבע" דיונים שנערכו לא מזמן בנושא המינים הפולשים - נושא חשוב מאוד בהיבט ההשפעה על מערכות אקולוגיות מקומיות שללא ספק מעורר דיונים בעלי הבטים אתיים. ואיך אפשר בלי הקשר הישראלי - אני מבטיח לכם שכל מי שיביא למותה של ציפור מיינה בארץ, יזכה לפחות לטפיחה על השכם מכל אחד מאנשי הארגונים הירוקים.

sela v

New member
ומה עם אדוג דג שמן

האם גם זה לא בסדר? או שלא מוצא חן בעיניך זה שהוא פרסם את התמונה? אני חושב שזה מאד תמים מצידו. אני למשל לא השתתפתי בצייד, אבל יש הרבה מקומות בעולם שהציד מאד מקובל. מי צייד לשם שעשוע, עד להרג יכול להגנה ומזון.

jeshu

New member
הרג לשם שעשוע נראה לי חולני הרג לשם מאכל מובן לי.אני לא צמחוני וברור לי שהתרנגולת לא נולדה בסופר. אבל אני כן אמנע מאכילת בשר כשאני יודע שזה גורם נזק.אני לא אתנגד לשבוע של צמחונות אם אשהה במקום שבו הבשר יקר (לדוגמא מקום שבו הדגה הדלדלה).אם תיירים משלמים עליו הם גם יגרמו להמשך והחמרת הבעייה וגם למקומיים לא יווצר חוסר במזון חשוב.כמובן שהם יקבלו קצת כסף,אבל את זה קשה לאכול שלא לדבר על הבעייה האקולוגית. צריך לדעת לוותר לפעמים על כל מיני דברים שנראים לנו "כיף" או "נוח".

natyh

New member
אותו הדבר

אם דגתי וזרקת , לא אם אכלת כדי לשרוד הרי זה הרג נתעב ממש כמו ציד שועלים , תמים ??? מכוער בדיוק באותה מידה . מה זאת אומרת הרג מקובל ??? בגרמניה הנאצית היה הרג מקובל של יהודים , האם בעיניך מדובר בהרג מקובל ??? בעיני לא !!! בתחרויות דייג בטלוויזיה האמריקאית יש כאלו והפרסים הם מליונים של דולרים , לאחר הדייג והשקילה מחזירים את הדג למיים !!! לא הורגים בשום אופן . סלע מה אנחנו ??? ברברים ??? נתי

sela v

New member
הדג שאני דגתי

בסוף מצא את מקומו על צלחתי, אבל הרי ידוע שיש צמחונים בעולם, ולא חייבים לאכול בשר כדי לשרוד. אז האם זה מה שאתה מציע? הרי אפשר לשרוד ללא אכילת דגים ובשר.

yayou

New member
אני לא בטוחה שהדג מתוכנית יצא מרוצה

למרות שהוא יצא חי. לדעתי רק הקרס שנתפס בפה שלו גורם לסבל לא מבוטל. תארו לעצמכם שהיו מרימים אתכם באמצעות כרס חד, מרימים אתכם, שוקלים ואז זורקים חזרה לקרקע... לגבי מה שאתה אמרת, סלע, יש הבדל מהותי בין לאכול בשר לארוחת ערב/צהריים וכו' כי אתה רעב או כי טעים לך לבין להרוג את בעל-החיים בהנאה אפילו עם בסוף אתה אוכל אותו. גם אם הפעולה זהה ברמה הטכנית ההיבט הפסיכולוגי חשוב ולדעתי עצם ההנאה והסיפוק שנובע מיצר ההריגה הם בעייתית ומטרידים מאוד, אותי לפחות...

למעלה