שגריר ישראל ביפן

karnush72

New member
שגריר ישראל ביפן

אולי כבר יצא לכם לראות את זה ואולי לא.... http://news.walla.co.il/?w=/3850/986923 ו האמת היא שבמסגרת עבודתי כמורה ל-国際理解 -international understanding הילדים בבית הספר אכן מופתעים כשאני מסבירה להם את המשמעות של "מים מים בששון". הם לא יודעים שזה מישראל.

swirrrly

New member
יש לי בעיה לצפות בקטעי וידיאו בוואל

ה למישהו יש מושג? (אממ.. הייתה תקופה שהשארתי פה הודעות. לא התקדמתי ביפנית שלי =/ אבל זאת עדיין המדינה מספר אחת מבחינתי
)

tals56

New member
באמת הם לומדים את השיר הזה?

לא זכור לי אי פעם שלמדתי את השיר הזה (בביצפר או גן) ויש לי זיכרון טוב!

tals56

New member
ושאלה ליפנים שביננו

במכונית,באיזה צד הנהג? בצד ימין או שמאל? אם זה שמאל - אז כמו בארץ אם זה בימין - אז זה כמו באנגליה (או קפריסין)

JPing

New member
ימין וזה דווקא די מפליא

בעקרון המדינות היחידות שנוהגות בצד ימין הם קולוניות ברטיות לשעבר ( למי שרוצה לדעת למה הבריטים נוהגים בצד ימין זה עניין של ימי הביניים, בתחרויות הרומח האביר הוא ימני כך שכדי שיוכל להחזיק את הרומח אם יד ימין האביר האחר {והמעקה שבניהם}חייב להיות מימנו ) ויפן כמי שהושפעה יותר מהגרמנים היתה צריכה לנהוג בצד שמאל ( טוב מנחש שיש גם לזה סיבה מוזרה)

CountDust

New member
אני שמעתי דוקא הסברים אחרים ../images/Emo13.gif

באתר הזה למשל
אגב, הרומח אמנם מוחזק ביד ימין, אך מכוון לצד שמאל (כפי שניתן לראות בתמונה)

ההסבר שאני מכירה

ללמה נוהגים באנגליה בצד שמאל: לפני שהיו מכוניות נהגו לנסוע בכירכרות שנמשכו על ידי סוסים. על הכירכרה למעלה ישב רָכָּב ששלט בסוסים באמצעות שוט. את השוט הוא החזיק ביד ימין (בדרך כלל, כי רוב האנשים הם ימניים) באופן ניצב, וכדי שהשוט לא יגע בענפי העצים שצומחים בצד הדרך (אנגליה = הרבה עצים) הוא העדיף לנסוע בצד שמאל של הדרך. כשהכירכרה נוסעת בצד שמאל של הדרך, השוט נמצא קרוב למרכז הדרך ולא נוגע בענפי העצים. ההרגל הזה החזיק מעמד גם בהמשך כשהתחילו לנסוע במכוניות, והופץ בעולם באמצעות הכיבוש הבריטי. אגב, רוב מכריע של המדינות שבהן נוסעים בצד שמאל הן אי.

jonbaum

New member
הסיבה מאוד פשוטה

בשנות השבעים של המאה התשע עשרה, יפן עברה תהליך של מודרניזציה מואצת, ולשם כך הם הזמינו כל מיני מומחים מאירופה ואמריקה. כך למשל הם הזמינו מומחה גרמני שיבנה להם את הצבא, ומומחים צרפתים שיבנו להם מערכת משפטית וגם את מערכת החינוך. הם הזמינו מומחה בריטי שיבנה להם מערכת כבישים ותחבורה, ולכן הם נוהגים בצד שמאל של הכביש.

tals56

New member
באמת?

לא יודע,זה נשמע לי קצת דימיוני מה שאמרת...

jonbaum

New member
הנה הסבר מויקיפדיה

Japan is one of the few countries outside the former British Empire to drive on the left. An informal practice of left-hand passage dates at least to the Edo period, when samurai are said to have passed each other to the left in order to avoid knocking swords with each other (as swords were always worn to the left side). During the late 1800s, Japan built its first railways with British technical assistance, and double-tracked railways adopted the British practice of running on the left. However, army troops were ordered to keep to the right while travelling on roads, creating a double standard that was not legally resolved until 1924, when all road travel in Japan switched to the left. ובכן מה שאמרתי לא היה מדוייק. מה שהוקם בסיוע של הבריטים זה מערכת הרכבות, שכן אז אנגליה היתה המובילה הבלתי מעורערת בתחום הזה, ובגלל זה הרכבות נסעו בצד שמאל. משם המנהג אומץ גם כשפיתחו מערכת של כבישים יותר מאוחר.

tals56

New member
אוקיי...

באמת אנגליה הייתה מובילה ברכבות? תמיד חשבתי שאלה הצרפתים...

למעלה