שגרירות פולין ותעודות

elib33

New member
שגרירות פולין ותעודות

קיבלתי כמה מכתבים משגרירות פולין; ככל שאני מבין הם מבשרים על מציאת תעודות בעקבות פניותי לארכיבי פולין. שאלתי: האם במקרה כזה לאחר התשלום מקבלים העתקים של רישומי המקור בספרים, שכמובן עשירים במידע; או שמקבלים רק תעודה רשמית? ואשמח לקבל כל מידע רלבנטי אחר. אלי

elib33

New member
ואולי יש מי שיתרגם

את המכתב ואז אדע מה רוצים ?

elib33

New member
נראה שבפורום זה

לא נותר אלא לדבר עם עצמי; אז אם כך: אלי, אולי תוכל לומר לי אם תמורת המחיר המופרז שדורשת השגרירות לפחות מקבלים העתקים מהמקור-מספרי הרישום; או רק תעודות רשמיות שבהן מידע מועט? צר לי אך אין לי תשובה מאחר ובפורום שורשים משפחתיים איש לא טרח להתייחס לפנייתי.

YAKOVLER

New member
תרגום מי פולנית

שלום תנסו בספריה הפולנית ברח אלבי לגב אליסיה

bilen

New member
לא להלחץ... לפחות מצאו לך משהו ולכן

מזמינים אותך לקבל את המסמכים. אני רואה שהם למדו לקחת מחירים, כי לפני שנה בדיוק זה עלה 150 שח... רק לידיעתך... היתה לי בעיה להעתיק את הקבצים הענקיים האלה, כי המחשב המחודש שלי מסרב לקבל אותם ויש איזו בעיה (שיש עליו עכשיו המון הגנות חדשות). ביקשתי שיעתיקו לי במקום אחר ואז המירו לי אותם. עכשיו אני אשגר אותם לחו"ל למישהו שיודע פולנית צולעת וננסה לעזור לך להבין יותר טוב.

dindosh

New member
לגבי המחיר

ממה שאני מצליחה להבין זה עדיין 150 שקל לתעודה

deebeebee

New member
מחיר מופקע ביותר

בהתחשב בעובדה ששילמתי 17 זלוטי (1 $= ~3 זלוטי) עבור כל תעודה שהוצאתי בביקורי האחרון בפולין (נובמבר האחרון). אולי כדאי לך להזמין ישירות מהארכיון בעיר עצמה? כל התעודות אותן הוצאתי הן צילום של המקור, כתובות ברוסית (אזור לובלין).

elib33

New member
תודה ועדין נשאלת השאלה

מה מקבלים עבור מחיר שערוריתי זה: תעודות פורמאליות מודפסות או העתקי רישומי המקור ? ובלי ספק הם זיהו את ההתמקרות שלנו למידע. אלי

eleli1

New member
קבלת תעודות דרך שגרירות פולין

התעודות שקיבלתי בזמנו (לפני כ 4-5 שנים) דרך שגרירות פולין היו רק תעודות פורמליות ומקוצרות. מאז השתדלתי להזמין (במידת האפשר) תעודות דרך ג',ג'.. כיום, נדמה לי, נעצרה גם האפשרות להזמין דרך ג'.ג'. אלי

deebeebee

New member
אבל נראה לי שניתן להזמין ישירות

ממשרדי הרישום האזרחי והארכיונים בפולין.

bilen

New member
גם אם את פונה מהארץ או מארץ אחרת

מחוץ לפולין לאחד הארכיונים - תמיד תקבלי את זה בארץ שבה הזמנת ובמחיר הגבוה. כנראה שרק איסוף בפולין עצמה מוזיל את העניין. מכירה אנשים שכתבו שפולנית בשנה שעברה לארכיון מקומי בפולין ונדהמו לקבל את זה כאן בתהליך היקר הזה.

elib33

New member
דילמה של ממש

האם נכנעים לשיטה או שמנסים להשיג את העתקי המקור במחיר מוזל בעוד זמן. מאחר ומדובר בתעודות שמקורן בלבוב ואני עומד להעסיק שם חוקר נראה שאמתין. ואני גם משתעשע ברעיון לנסוע למרכז מורמוני ולחפש שם, שכן לאחרונה הם העתיקו את הארכיון בלבוב. ובכל זאת אתם פורום בכיף אלי

bilen

New member
הגיע התרגום ולפי המתרגם יש איזו

בעיה. הוא ביקש להבין איך מחולקים 2 הקבצים. כי מתוך התרגום נראה כאילו אין קשר בין מה שענו לך במכתב לבין התוספת בכתב יד שמדברת על 5 מסמכים. ועוד משהו שמציע לך: כשתפנה אליהם בטלפון כדי לברר את העניין הזה, כדאי ש"תצטייד" בדובר פולנית כדי להבין טוב יותר את העניין. להלן התרגום: המחלקה הקונסולרית בשגרירות מודיעה בכבוד, שנתקבל מפולין מסמך שמכיל תמצית של רישום נישואין ע"ש בוגן . המסמך נשלח ע"י משרד הפנים/מרשם התושבים של ורשה. אפשר לקבל את המסמך בשגרירות או שהוא יכול להשלח אליך במכתב רשום על חשבון המקבל. אם האדון יבקש בטלפון או במכתב לקבל את המסמך ישירות לביתו, אז יצטרך לשלוח במחאה בנקאית על סך 15 ש"ח לכיסוי ההוצאה (דמי משלוח). התשלום הקונסולרי עבור המסמך בשגרירות הוא 180 ש"ח. ניתן להגיע לקבלו: בכל יום שני בין השעות 12:30-17:30 אחה"צ ובימי שלישי וחמישי, בין השעות 09:00-12:00 לפנה"צ אפשר לקבל מידע בטלפון בנושא הנ"ל. בהמשך, בכתב יד : התשלום לשרות הקונסולרי עבור המסמכים שהועברו לשגרירות הוא: 900 שח (180X5)

deebeebee

New member
לא כל התעודות נמצאות

אצל המורמונים אבל אם יש אצלם- בזמנו הם גבו רק 2 דולר לתעודה.

bilen

New member
והנסיעה ? חינם? ../images/Emo3.gif

אני בדעה שאם הנייר חשוב לנו - שווה לקחת איפה שנגיש. אפשר להשאיר את המסמך אצל הפולנים בגלל 180 שח. אבל אם מחרתיים הם יחוקקו חוקים חדשים: שצריך אישור נוטריוני על קרבה משפחתית או שחייבים לנסוע לורשה כדי לקבלו... הרי אי אפשר לדעת איזה רעיונות יצמחו אצלם. אז מצטערים אבל אין כבר מה לעשות.... מי שנכנס למחקר הזה יודע שהעסק לא זול.... טלפונים, דואר, נסיעות לכל מיני ארועים/מקומות, רכישת מינוי לאתרים, תוכנות וקניית מסמכים ועוד ועוד.... אני מאוד מצטערת שלא התפרעתי יותר עם התעודות של JRI . נזקקתי לכמות די גדולה וחילקתי את זה למכסה תקופתית. ועכשיו כבר ברור שחלק מהן אני לא אמצא בזמן הקרוב ומאוד חבל לי.

elib33

New member
צודקת

הכלל הוא כמו בקניות בחו"ל: מה שלא קנית קרוב לוודאי שכבר לא תוכל לקנות. ובקשר למורמונים אפשר לשלב עם הקונגרס הקרוב בסאלט לייק סיטי אלי

למעלה