שגרה..

basket case

New member
שגרה..

בזמן האחרון אני מרגישה שהחיים שלי נכנסו לשגרה מעצבנת. לא שזה כזה רע, אבל זה פשוט קצת מבעס.. קודם כל, עבודה: כל שבת אני מתבעסת על ששבוע חדש מתחיל, כבר אין לי כח ללכת לעבודה (שירות לאומי, ליתר דיוק..)- וזה אחרי איזה חודש שממש היה לי כיף בעבודה, הייתי הולכת ממש בכיף ונהנית שם, וכל פעם חוזרת עם חוויות חדשות.. אבל עכשיו הכל כבר נהיה שגרתי, אין לי כח או חשק, שום דבר מעניין לא קורה, אין לי כמעט מה לספר.. הכל כזה רגיל! זוגיות: אחרי 8 חודשים, השגרה ממש שוכנת קבע. השבוע האחרון היה שיא השגרה, ולמרות שכן יש רגעים קטנטנים שאני מרגישה מאוהבת, והיום היה ממש כיף, סה"כ שום דבר מעניין לא קורה בינינו.. אז מה אתם אומרים? איך שוברים את השגרה הזו? (אשמח אם תתייחסו ספציפית לכל תחום, וגם באופן כללי).

הממממ

לגבי העבודה, אז לא יודעת
לגבי זוגיות : תעשו משהו שלא עשיתם עד כה / תעשו משהו לא שגרתי / תצאו לאיזה מקום כיפי (אפילו לנסוע עם האוטו לאיזה חוף, לקנות אוכל טעים, להסתכל על הגלים....), או כל דבר אחר....

הבא ונעמיד דברים על דיוקם

נתחיל בזה שאין חיה כזאת - שיגרה. זאת אשליה שטמונה בדרך שאת מסתכלת על זה. משמע, ה"פתרון" טמון גם הוא בשינוי בהסתכלות, ולא שינוי במהלך הדברים. מבינה? ואם להיות פרקטים, הייתי אומר.. תעשי לעצמך הרגשה נפלאה, תתחברי לאני שלך שאת אוהבת ביותר, תבטאי את עצמך בדרך שאת הכי אוהבת להתבטא, תעשי את הכי כיף שלך עם עצמך, ואז תראי איך פתאום השיגרה היא אותה שיגרה רק שהיא לא שיגרה. יש?

1234ab

New member
אין לי שם בסדר.. נכון ש....

הכל תלוי "באיך" שאנו מסתכלים על הדברים... אך זה לא משנה את העובדה "שהשיגרה" קיימת.... אתה הצעת להעביר את השיגרה.. בהרגשה יותר נפלאה.. נכון שזה עוזר... אך נראה לי שלאחר זמן מה אותה תחושה של "איכסה" תחזור כי נמאסה עליה השיגרה... אז אפשר לשנות קצת את השיגרה בנוסך להוסיף את ההרגשה הנפלאה שאתה הצעת ואז הכל יהיה הרבה יותר מספק, ומעניין... דוגמא קטנה: לא לנסוע בבוקר באותה דרך לעבודה (טוב אלא עם כן נוסעים ברכב ציבורי) אולי לאכול צהרים עם חברה, במקום ללכת לישון... יש אלף ואחד דרכים לשבור את השיגרה, ואף רצוי לפי דעתי.

הבחנה שגויה

שיגרה, איננה קיימת. היא קיימת רק בראש. אם הגדרה אפשרית לשיגרה יכולה למשל להיות "הבוקר שחוזר על עצמו". ההבנה הנכונה והאמיתית תיהיה, שזה לא אותו הבוקר שחוזר על עצמו, זהו בוקר חדש לגמרי. הבוקר שהיה היה .. ולעולם לא יחזור. מבין? שיגרה לא קיימת. כל מה שקורה הוא חדש וטרי לגמרי, מעולם לא קרה קודם.

1234ab

New member
מה חדש בזה...ש..

אתה אוכל אותו אוכל..... כל יום חוזר הביתה באותה שעה....כל יום יושב ומתבטל בבית ולא עושה שום דבר ח ד ש !, כל יום זה לא שיגרה... אז מה זה כן?? כל יום הוא אכן חדש, נכון מאוד.... פתוחים בפנינו אינספור אפשרויות ודברים חדשים רק מה.. צריך פשוט לעשות ולא לשבת מהצד ולהסתכל עליהם. לבדוק אם אנו פועלים כל יום אותו דבר ובאופן אוטומט או ש.... עושים דברים חדשים, מגוונים??

טעות

מעולם לא אכלת את אותו האוכל פעמיים בחיים שלך, זה תמיד היה אוכל חדש. בחיים לא חזרת הביתה באותה שעה, זאת הייתה שעה חדשה! זה שישבת בבית והתבטלת, זאת הייתה התבטלות חדשה! מבין לאן אני חותר? השאלה היא בהסתכלות שלך על החיים, אם תגיד שזה אותו הבוקר, זה מה שתראה וזה מה שזה יהפוך. אבל זאת לא האמת.. האמת הפשוטה היא שזה בוקר חדש, ואם תפתח לך את האפשרות לראות את הכל כדברים חדשים ומתנות כל שניה.. פתאום המציאות תשתנה ותגלה דבר מדהים .. שבחיים לא הייתה לך שיגרה. אלא תמיד עבדת על עצמך.

1234ab

New member
אין לי שם...

אפשר להתפלס על זה בלי סוף.... אני מקבלת את הגישה שלך... אולם יש לי ... אבל....(דוגמית קטנטנה, זה לא אותו תפוח שאכלת אתמול אך בגדול זהו תפוח.. זה לא תפוז...) זה נכון הכל תלוי בהסתכלות שלנו... העלת חיוך על פניי שקראתי את ההודעה שלך
דרך אגב אני לא מבין... אני מבינה
וזה כבר עשה את שלו...

למעלה