שגעון קבוצתי

shemesh7079

New member
עוד פעם אבקש:)

אם תוכלי לכתוב בקצרה מה יש בלינק לטובת אלו מאיתנו שלא נכנסים ללינקים סתם?
תודה

תראי, פשוט למען האמת אין לי

מה להוסיף לתוכן של הלינק חוץ מאשר מה שרשמתי:
תופעה מעניינת של שגעון קבוצתי,
שמעוררת שאלות ותהיות, כמו: למה אנחנו כאן ?
לאן אנו הולכים?
למה זה מגיע לנו ?
מה עשינו ?

שתהנו

Nobilis

New member
נו...

"שגעון קבוצתי" יכולה להיות גם כתבה על (לדוגמא) קבוצה של אנשים שהחליטו להדביק לעצמם שפמים על הראש.

אפשר להדביק את הכותרת (כאן - "סקר OECD // החיים בישראל קשים - אך האזרחים שבעי רצון"). זה לא קשה, ועוזר לאנשים להחליט האם לפתוח את הלינק.

ובמילים אחרות - לא ביקשו ממך להוסיף לתוכן של הלינק. ביקשו ממך להסביר מה התוכן של הלינק.

אני מאד מעריכה את זה שאתה פתחת וקראת

את התעוזה שלך
וגם את יכולת הבנת הנקרא והתימצות !
תודה לך

Nobilis

New member
נעמה...

בשביל מה מלחמת ההתשה הזאת? אין כאן יכולת הבנת נקרא וגם לא יכולת תימצות. לעשות Copy & Paste לכותרת של המאמר כל אחד יכול. זה (בסך הכל) מה שביקשו.

smaak

New member
מוסיפה על נוביליס

לינקים שאינם מוזיקליים (ושאני יודעת שהם מוזיקליים), ושאין מאחוריהם שום תיאור או הסבר קצר אפילו באיזה נושא את מעוניינת לדון או לדבר,
אני פשוט לא טורחת לפתוח, ואני מאמינה שרוב הגולשים כמוני.

אם זה משהו שבאמת מעניין אותך ושבאמת היית רוצה לפתח עליו דיון או שיחה, לפחות תשקיעי את הכמה שורות כדי להסביר מה את רוצה..

smaak

New member
לא טרחתי לפתוח

אם אין לך כבוד מינימלי לאנשים שאת מדברת איתם, אין טעם שאני אשקיע את המינימום בחזרה.

tch111

New member
הכתבה ממש מתאימה לקונפליקט שיש לי עם זוגתי

לאחרונה יש לנו ויכוח לחזור או לא, כאשר אני נמצא בצד של ה"לא".
זוגתי מאידך, ואני יכול להבין אותה, רוצה להיות יותר קרובה להוריה המבוגרים.
בדיוק אתמול היא דיברה עם מישהו ממשפחתה שאמר לה שבישאל יותר טוב מאשר בספרד, הראתי לזוגתי את הכתבה שהעלית ואני מקווה שזה יעזור.
הפיתרון של להפרד זה מזו לא עומד על הפרק.

mumfor4

New member
מה תעזור כתבה ?

הרי בסופו של אם הקרבה למשפחה שלה חשובה , היא עלולה להתפתות לחזור .
אני מאחלת לכם שתחיו באושר ועושר ושלווה יחד , ותגיעו להבנות .

elley

New member
מאחלת שתמצאו פתרון

הכתבה רק ממחישה לי עד כמה הישראלים חיים בבועה - התנאים האובייקטיביים מזעזעים, אבל "הכל דבש". לא יכולה להחליט אם זה חלק משטיפת המוח שקיימת בארץ, האמונה הדתית, תכונת ה"עדר" הגורפת או סתם הכחשה. בכל מקרה, עצוב לי. כי כל עוד אדם מאמין שטוב לו למרות שהתנאים האובייקטיבים קשים, לא יתרחש שינוי.

tch111

New member
את ממש צודקת

במשך למעלה מ 13 שנה שאני חי בספרד הייתי פעמיים בישראל, ובכל פעם התאכזבתי ממנה יותר, ואני, כמו שבטח הבנת אוהב את המדינה, אך לא כמו שהיא נראית כיום, האגרסיביות בה רק מתגברת תקיפת קשישים ע"י גברתנים צעירים הפכה להיות נורמה.
אני פשוט מנסה לשכנע את זוגתי שיהיה לנו קשה להתרגל שוב לחיים בישראל.
תודה רבה עבור התמיכה.

elley

New member
מבינה אותך לגמרי

גם לי מאד קשה עם מה שהולך שם כיום.

למעלה