שגית - דחוף

שגית - דחוף

בני בן שנה וחצי ועדיין יונק. לראשונה לפני כמה ימים התחילו לי כאבים נוראיים בצד שמאל עד כדי כך שקשה לי להניק (אני שואבת ונותנת לו בבקבוק ומצד ימין הוא יונק כרגיל - הוא לא כל כך מבסוט מזה). אם את זוכרת לפני כמה שבועות שאלתי אותך על שלפוחיות חלב. מה שקרה זה שאחרי כמה ימים הן משתחררות לבד אבל חוזרות. ביום ראשון בבוקר השתחררה אחת והתקלף לי קצת העור. אחרי כמה שעות נכנסתי להתקלח וכשהורדתי את הפד הנקה שהיה קצת דבוק ראיתי שאני מדממת קצת מאיפה שהיתה השלפוחית (ממש מעט לא משהו מאוד מבהיל). בערב כשהנקתי שוב היו לי כאבים כל כך חזקים שפשוט לא יכלתי להמשיך להניק. שאבתי וזה בכלל לא כאב. מאז בכל פעם שאני מתחיילה להניק ואני מרגישה כאב שהוא לא נסבל אני נותנת לו חלב שאוב ואח"כ שואבת. השלפוחית החלימה וכבר אין סימן לעור 'קרוע' אבל עדיין כואב אבל פחות (אני מצליחה להניק). אני כבר מניקה יותר משנה. איך זה שעכשיו התחילו בעיות?!

sagitlaleche

New member
שלפוחית חלב ../images/Emo20.gif

אמא של הפיצון, את עוברת קשיים רבים בתקופה שלא ברור לכולם מה יתרונות ההנקה עבור תינוק כל כך "גדול". את ראויה לפרגון גדול. אחת התופעות הקשורות בשלפוחיות חלב היא שהעור שגדל על פתח צינורית החלב, גם אם נפתח, עלול לגדול שוב ולגרום לסגירה חוזרת של הפתח והיווצרות שלפוחית חדשה. לגבי הכאבים שאת חווה בהנקה, חשוב להקפיד על תנוחת הפעוט בזמן ההנקה. כשהתינוקות שלנו גדלים אנחנו פחות ופחות מקפידות על צורת האחיזה, ולכן חשוב להקפיד כדי למנוע כאבים, בוודאי כשיש בעיה בפטמה שמקשה עלייך את ההנקה. לעתים ההנקה מזמנת לנו קשיים גם אחרי שנה ויותר, למרות שהתחילה בצורה חלקה וטובה. אני מציעה לך לעבור מפדים לשד לקונכיות שיאווררו ולא יתנו לשום דבר להידבק לפטמה ולפצע וכך הוא יפתח שוב ושוב. אם את לא מצליחה להתגבר על שלפוחית החלב בעצמך, אולי כדאי לפנות לגורם רפואי - אני ממליצה על מרפאת ההנקה באודים של ד"ר מירה ליבוביץ' ו/או על מרפאת ההנקה בתל השומר שם יש שתי אחיות יועצות הנקה מוסמכות. בהצלחה.

שלפוחית + סדק??

קודם כל תודה רבה על התשובה והעידוד. אני כבר די הרבה זמן מסתובבת בפורום הזה לעיתים יותר ולעיתים פחות, אבל אני יודעת שתמיד כשיש לי בעיה או שאני זקוקה לסתם עידוד אני אמצא כן את מה שאני צריכה. המשיכי כך להיות מקסימה לכולן. הכאבים פסקו קצת אך ביום שישי בערב חזרו מעט והיום בצהרים שמתי לב שכנראה יש לי סדק. זה נראה כמו סדקים בעור יבש מאוד. מה ניתן לעשות? האם משחת בפנטן יכולה לעזור? או שאולי משהו טבעי?

sagitlaleche

New member
שלפוחית וסדק ../images/Emo20.gif

אמא של הפיצון - אם יש סדק בפטמה, זה מסביר את הכאבים והפתרון הוא, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, שיפור התנוחה. פעוט בן שנה וחצי יודע ומבין כשאומרים לו "לפתוח פה גדול". כשהוא פותח את הפה גדול, הצמידי אותו במהירות אל השד והשאירי אותו צמוד. חשוב שלא ידחוף את השד לכיוונך ויתרחק מן השד, אלא ישאר צמוד-צמוד אלייך. כדי לעזור בהקלה בכאבים, במקביל לתנוחה, אני ממליצה על Pure-Lan של חברת "מדלה" שאפשר לקנות בחנויות שילב. זה לא מרפא, אבל מקל על הכאבים.

למעלה