שגיאות נפוצות

שגיאות נפוצות ../images/Emo163.gif

להלן סקר שנערך בפורום בחו"ל, בתרגום חופשי מאנגלית, על עשר השגיאות הנפוצות (לדעתם) של חובב הבונסאי. השתתפו 80 משיבים, יש מה ללמוד... עשר השגיאות הנפוצות ב- % 1. שילמתי כסף רב עבור עץ – ואז גזמתי אותו לחלוטין....... 6.20 2. שתלתי את העץ מוקדם מדי בעציץ בונסאי.................... 20.54 3. לא קניתי עץ שראיתי, והתחרטתי ................................. 10.85 4. "נאבד" לי עץ – שנמצא מאור יותר מת .......................... 5.04 5. השתמשתי לחיתוך חוט ליפוף ב – Concave ופגמתי אותו 6.59 6. שילמתי כסף רב עבור עץ שמת תוך שנה או פחות......... 11.24 7. השארתי חוט ליפוף זמן רב מדי – נגרמה צלקת .......... 13.57 8. שכחתי כלי בגשם – או זרקתי עם אשפה....................... 8.91 9. יצאתי לחופשה וחזרתי לעץ מת .................................... 9.69 10. שברתי מיכל בונסאי עודף ....................................... 7.36

תקון

10. שברתי מיכל בונסאי מעודף אני אכן מאמין שהשגיא הנפטוצה ביותר גם אצלנו היא מס. 2

shnir

New member
3???

היכן ראית עץ בונסאי ממש שווה בארץ!!! למכירה ולא קנית???????

minigan

New member
שים לב ל-../images/Emo92.gifקצת חוש הומור

ולהסבר המלא: אני מוכר בונסאי והמשאלה שלי (בבקשה).....3 קפיש?

minigan

New member
האמת - גם אני הולך על 7

הטעות הכי קשה לזיהוי ולכן הכי פחות "יודו" בה היא 2. קל יותר לשכנע את עצמך שהעץ לא מתעבה או מתפתח מספיק מסיבות אחרות. ה-% הגבוה של 2 בסקר המדובר לדעתי מעיד על רמת ידע נוכחית גבוהה של המשתתפים בסקר.

shnir

New member
שתלה מוקדם מידי בכלי בונסאי

לדעתי זאת אינה שגיאה משום שתמיד ניתן להחזיר את העץ למיכל גידול ולא קרה כלום ,אלא כמובן אם העברת העץ לא התבצעה כראוי דבר שיכול לפגוע בו. חוץ מזה, עץ הוא דבר חי ולכן הוא משתנה עם הזמן ויש צורך לפעמים להעתיקו שוב למיכל גידול.

אולמוס

New member
שתילה מוקדמת

זה אמנם נכון ולמזלנו זו שגיאה הפיכה אך בכל זאת די נפוצה לדעתי בגלל חוסר נסיון או חוסר מודעות, זה קורה גם אצל מגדלים מנוסים לעיתים. מזל שאפשר לתקן ....

למעלה