שב"ק ס או אביב גפן?

Velocity

New member
שב"ק ס או אביב גפן?

אני וחבר שלי ישבנו יום אחד והוא אמר לי שאין מה להתלהב מאביב גפן כל כך, אז אמרתי לו שאביב יותר טוב מהשב"ק שלו ( הוא שרוף שב"ק). אמרתי לו ששב"ק עושים מוזיקה לא מוזיקלית בכלל ושבאופן כללי הם נחותים מאביב מבחינת הלחנים והמילים. הוא אמר שזה ויכוח בנאלי מכיוון שהם לא אותו סגנון ואין מה להשוות. אני טענתי שזה לא הנושא אלא מי אמן יותר איכותי, והוא אמר שאביב כולה כותב שירי דיכאון לעומת שב"ק שהמתיאו סגנון שטרם נראה בארץ. מה אתם חושבים: האם הנושא נתון לויכוח? אם כן, מי לדעתכם אמן טוב יותר ? מצטער על האורך של ההודעה והנוסח המבלבל משהו שלה.

Superchen

New member
סגנון שונה....

אבל אני אישית מעדיפה את אביב

ענת1986

New member
אומנם שני סגנונות שונים לחלוטין

של מוזיקה, אבל אם תסתכל על הכתיבה, ההלחנה וכו'- אביב לדעתי לוקח ובגדול.

yuli c

New member
אמממ...

אישית גם אני יותר אוהבת את אביב. אני יותר אוהבת סגנון רוק ככה שהוא יותר מדבר אלי משבק ס... אבל אני לא חושבת שאפשר להשוות מבחינת מוזיקה ומבחינת ליריקה שני סגנונות כל כך שונים...

אגב- אביב גפן זה לא רק שירי דיכאון

בניגוד לסטיגמה שהדביקו לו. ולשב"ק לפי דעתי יש אחלה קצב (למרות כמה טקסטים מטופשים שהיו להם במשך הזמן.) אני אוהבת את שניהם אבל אביב גפן זה למצב רוח מסוים ושב"ק זה למצב רוח אחר... ושניהם מצויינים!

oNaRa

New member
מאוד נדוש אבל...

על טעם וריח אין להתווכח.... אני תכלס מעדיפה אביב...

חבר שלך צדק בקטע שהויכוח הוא בנאלי

ובחיים לא תצליחו להחליט. מבחינת מילים, אין ספק שאביב לוקח, אחד הכותבים היותר טובים במדינה, חבל שסובל מתסמונת קורין אלאל (כותב מדהים, שר חרא) למרות שזה נותן חוזק מסוים לכמה שירים שלו. מבחינת קצב ושמייח, שב"ק אלא מה? כמו שאמר פה מישו לפני, זה תלוי מה בא באותו רגע, לרוב אני אלך על שבק.

Vdrums

New member
אין מקום להשוואה.

זה כמו האירוויזיון. איך אפשר להשוות שירים בסיגנונות שונים?

../images/Emo68.gif../images/Emo163.gif../images/Emo98.gif../images/Emo132.gif

אמממ לפי דעתי אין בכלל מה להשוות! שני סוגים שונים של מוזיקה ישראלית... שני סוגי כתיבה שונים ובכלל.....הכל שונה פה ואי איפשר להשוות! אני אוהבת גם את אביב וגם את שבק"ס כמובן לפי דעתי לשניהם יש מוזיקה טובה וכיף לשמוע אותה! :))))) וד"א אביב ממש לא כותב רק שירי דיכאון...

אשף

New member
אפשר להשוות, בעקיפין

אפשר להגיד שאביב הייתה יותר השפעה, הוא הכוכב רוק האמיתי הראשון בארץ, התדמית, הגרופיות, הלבוש, כמו כן הוא כתב שירים שהפכו לנכס צאן ברזל של מדינה, עוד עשרים שנה יזכרו אותו וישמיעו את לבכות לך, מבחינת שב"ק ס, ישכחו אותם עוד כמה שנים, הם לא שינו עוד שום דבר, כמו כן הם לא הפכו את המוזיקה לכל כך פופולרית...

yuli c

New member
אז ככה...

אכן זה ויכוח די בנאלי כי באמת מדובר בשני סיגנונות שונים. אביב גפן ושבק ס מעולים כל אחד בסוגו. אישית אני הרבה יותר אוהבת את אביב גפן והסגנון שלו הרבה יותר מדבר אלי...

אשף

New member
זה לא על טעם ועל ריח

זה מדדים של הצלחה, אומן טוב - מצליח

yuli c

New member
אתה טועה...

גם בריטני ספירס מצליחה זה אומר שהיא אומנית ברמה??? אני חושבת שלא, לך לפורום בריטני ספירס שם יגידו לך שכן! תראה, במוזיקה יש סגנונות רוק, הארד רוק, מטל, היפ הופ, פופ וכו... וכמו שאמרתי שבק ס הצליחו בתחום הראפ אביב גפן הוא מצליח בתחום הרוק... השאלה היא איזה סגנון יותר מדבר אליך. אלי הסגנון של אביב גפן יותר מדבר לכן אני חושבת שהוא יותר טוב... אבל זה בהחלט ויכוח בנאלי כי זה בהחלט עניין של טעם מוזיקלי...

ענת1986

New member
לא הבנתם אותו לדעתי...../images/Emo9.gif

אשף אמר: אומן טוב- מצליח, ולא מצליח- אמן טוב!
אבל גם זה לא תמיד נכון. אתמול למשל הייתי בהופעה של נקמת הטרקטור. להקה עם שירים ממש טובים, שלא הכרתי את רובם עד אתמול! אם תלכו ותשאלו אנשים על אם הם מכירים את הלהקה, כולם יגידו שכן. אבל אז אם תשאלו בנוגע לשירים שלהם, כולם יגידו רק את "משחק של דמעות"... מה הנקודה שלי? שנקמת הטרקטור להקה מאוד טובה, אבל בגלל בעיות של הפצה, הנהלה וכו', היא אינה מוכרת מספיק לקהל, ומכאן שההצלחה שלה לא גדולה בקרב הקהל הישראלי. לטענתם, יש להם קהל קבוע וזה מספיק. אז המשוואה הזו: "אומן טוב- מצליח", לא נכונה תמיד

למעלה