שבת של הכנות

גלבועא

New member
שבת של הכנות

בטח, הבן יקיר לנו מגיע מחר לחופשה של ארבעה ימים. שאלתי אותו אם הוא רוצה משהו מיוחד, שאבשל לו. בטח, הוא ענה, דברים טובים. אז הוא יקבל בשר מבושל כמו שהוא אוהב, מרק שעועית כמו שהוא אוהב, אורז. לצערי סלט לא אכין, כי סלט מהבקר שמחכה לצהריים מאבד את טעמו, אם כי, אם הסלט מוכן מכרוב, חסה, גזר ואפילו בצל, עטוף בניילון ובמקרר הוא מצליח לשמור על טריות. רוטב ויניגרט אפשר לשמור במקרר יום, הוא לא מתקלקל. אז אולי יקבל גם סלט שאכין מחר מוקדם בבוקר. לא ראינו אותו שבועיים. אנחנו מתרגשים.

ואצלי היה בעניין קטע לא נעים

אתמול היה לנו יום מאוד לחוץ (בעלי למד בצפון,אני והבן חזרנו מהעבודה בשתיים). לערב הכנתי משהו של צ'יק צ'ק(עוף בתנור עם כורכום,בצל תפו"א). מגיע הבן מהצבא, מסתכל על האוכל ואומר לסבתא שלו בטלפון (שאני אשמע) אוף,אל תשאלי מה אמא הכינה. וחייך. הסתכלתי עליו ובאותו חיוך עניתי: בשבוע הבא באגט עם שוקולד. אבל, מתה עליו.איזה ילד מקסים. טוב, אז היום יאכל כבר מה שאוהב. (כאילו,אבא שלו יכין
) רצה להכין עוגיות לצבא. וגלבוע, אם תרצה מתכון של חמש דקות ,ללא מיקסר.קלי קלות. מתאים מאוד לצבא. המתכון כבר עבר בכל היחידה.

m i t a l y

New member
אשמח למתכון העוגיות

אנחנו נוסעים כנראה לבקר את הבן החייל בשבוע הבא בבסיס. אמנם מצאתי מתכון מדהים לעוגיות, אבל אשמח תמיד לעוד אחד, שיהיה...

בטח שכן.קבלי ב../images/Emo23.gif

עוגיות גרנולה. 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 1/2 כוס סוכר דמררה 1 ביצה טרופה 1 כוס גרנולה 3/4 כוס קמח חיטה מלאה (או קמח מלא וקמח לבן מעורבבים) 1/4 כפית מלח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/4 כוס אגוזים או פירות יבשים קצוצים (לא הכרחי) 1/2 כפית קינמון אופן ההכנה מחממים את התנור ל - 180 מעלות צלזיוס. טורפים חמאה עם סוכר, מוסיפים ביצה ואחר כך את יתר החומרים. מערבבים היטב. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ויוצקים כפיות מן הבצק (עם רווח ביניהן) בתבנית. אופים כ - 12 דקות או עד שהעוגיות משחימות. אחרי שמתקררות מקבלות את הפריכות. אני עושה כמות כפולה בה יוצאים כ-60 עוגיות (והן נחטפות). בתיאבון.

למעלה