שבת שלום!

mor4ges

New member
שבת שלום!

למי שיש שאלות בקשר לקצונה,בעיקר קצונת מודיעין או שאלות בקשר למש"קי ב"מ או תחקיר ביטוחני... יכול לשאול פה...(מין ביקור בפורום...לכל מי שזוכר אותי...) ואני אענה במיטב יכולתי... רקע על עצמי: מש"קית ב"מ בעבר.. בקורס קציני מודיעין(=קמ"נים) היום.. ובעזרת השם הולכת להיות קצינת ב"מ בעתיד... שלכם, מור.

gevergever7

New member
שבת שלום...רציתי לדעת

רציתי לדעת לגבי התחקיר בטחוני אם הם באמת תבודקים כל דבר ומעבירים לשב"כ או שזה ממש חפיף רק מי שיש לו בעיות רציניות מתייחסים אליו? ואולי את יודעת מה הסיווג של חמ"ן? תודה רבה :)

H o F

New member
שאלה לי אלייך

במנילה שלי אני סימנתי את השב'כ בבחירה ראשונה ושלחו לי מיון לפני איזה חודש בערך למודיעין למרות שבחרתי את מודיעין בבחירה שנייה אם אני רוצה שיהיה לי זימון לשב'כ איך אני מבקשת זאת?אם אני בכלל יכולה לבקש?

mor4ges

New member
תשובה

יכול להיות שאותרת למודיעין בלי קשר למנילה, במיוחד עם זה קשור למקצועות שונים כמו ערבית שמעדיפים לקחת כאלה שעשו מגמת ערבית למודיעין יש להם רקע לדוגמא. את יכולה לבקש מלשכת גיוס ולהציק לי המון שאת רוצה זימון לשב"כ, לא בטוח תקבלי... זה תלוי בנתונים וכו'.. בכל אופן המון בהצלחה ואל יאוש, שבת שלום.

mor4ges

New member
תשובה

מראש אני מציינת שבתור אחת מב"מ שאלות שיעבור על ביטחון מידע אני לא אענה. התשובה היא שכל התחקירים מגיעים לשב"כ, לא חפיף ולא נעליים :) הם פשוט אלא שבודקים. יודעת מה הסיווג של חמ"ן-סיווג גבוה-אחד הגבוהים, מהבטי ב"מ לא ניתן להגיד, תיכנס למודיעין תדע :] שבת שלום.

H o F

New member
מור תודה רבה..

אין לי רקע של ערבית ולא נראה לי שיש קשר בין ערבית למודיעין אז את אומרת שכדי לי להתקשר ללשכת גיוס ולבקש מהם זימון לשב'כ?

mor4ges

New member
תשובה,

לפי דעתי כדאי להציק כמה שיותר כשרוצים משהו למערכת הצבאית. לכן אם את רוצה משהו תתקשרי, תשלחי פקסים ותציקי בעיקר בהצלחה ושבוע טוב.

שלום

מספר שאלות בבקשה: 1. האם ההשלמה של הקמ"נים היא בהכרח של המקצוע אליו מתגייסים? (למשל: מש"ק ב"מ -> קצין ב"מ, מחקר-> קצין מחקר וכו') כמובן שתמיד אפשר לצאת לקצונת מטה, שלישות וכו', אבל השאלה היא האם יש כאלו שעוברים לתחומים אחרים במודיעין לאחר הקצונה. 2. בפז"ם של כמה את יצאת לקצונה? 3. באיזה תחום של ב"מ עסקת לפני הקצונה, והאם לתחום הזה תחזרי לאחר ההשלמה? 4. כמה זמן אורכת השלמת המודיעין, והאם זה נכון לכל השלמות המודיעין? זהו בנתיים, לתשובותיך אודה.

mor4ges

New member
תשובה

1.קצין ב"מ וקצין מחקר זה לא אותו מקצוע. במידה ואתה יוצא בתור מש"ק אז כן אתה חוזר בתור קצין ב"מ... אין אופציות אחרות, אני לא בטוחה לשאר תפקידי המודיעין ולכן אני לא רוצה להטעות. 2.אני יצאת בפז"ם של 11 חודש להכנה...אפשר לפני ואחרי ממש קשה, רק אם אתה שפיץ יוציאו אותך... 3. עסקתי בתחום האיבחון, הייתי באוגדה ולכן עבדתי גם בתחום האבטחה קצת. תלוי בתקן, אני לא יודעת במה אעסוק, אני יכולה להגיע גם להיות ק. ב"מ בתחום הבמ"ת... 4. השלמה 12 שבועות, תלוי במחזור לפעמים זה 11 שבועות...

ssergs

New member
שאלה לגבי תחקיר ביטחוני

האם יש מצב שבגלל שנולדתי באחת ממדינות בריה"מ לשעבר יהיו לי בעיות סיווג או שאני כלל לא אעבור את התחקיר הביטחוני ?

mor4ges

New member
תשובה

לא, אין סיבה כזאת זה לא מהווה סיכון ביטוחני שזאת המטרה של התחקיר בעצם לבדוק.

dimgold

New member
תחקיר בטחוני

במידה ועליתי לארץ לפני 8 שנים ונשארה לי אזרחות רוסית, ובנוסף לזה ביקרתי הרבה פעמים בחו"ל במגוון רחב של מדינות. כיצד יסתכלו על הדבר הזה, והאם זה יכול לגרוע בתחקיר בטחוני.

mor4ges

New member
תשובה

ישנם הרבה מתוחקרים עם אותו נושא ולא, על זה לא מכשלים...ישאלו למה לא ויתרתם אם יש משפחה וכו'.. ובאיזה מדינות ביקרת? בעיקרון רק ישאלו אותך שאלות בהקשר למדינות אבל זה לא מכשיל... לכן לא נראה לי שזה יגרע.

למעלה