שבת שלום

צהל מצפצף על ההיסטוריה

כאשר נודע כי מתחילות עבודות הרס במתחם תחנת הרכבת הטורקית ביפו, הגעתי לשם לצלם ולתעד ובין היתר בקומה השניה במקום בו ישב המודיעין, מצאנו בין היתר מחברת הגיגים של ש.ברקאי שכל נסיונותיי לאתרו ללא הועיל, וכן קטע סרט בו צולמו מתגייסים לצהל לקראת הקמתו. הצלחתי לזהות את רוב המספרים האישיים, ואפילו את אחד האנשים הוא ח"כ/שר לשעבר יאיר צבן שסיפר שלקחו אותם מירושלים לקרית מאיר בשרונה כדי להתחייל לקראת הקמת צהל ושם גם צילמו אותם ביום 19.4.1948 הוא הבטיח לבדוק בין חבריו, אבל כמו רוב הפוליטיקאים, אין תוצאות. גם משלטונות צהל אין שום תגובה למרות שניסיתי להסביר שיש להניח שהאנשים המצולמים ישמחו לקבל את התמונה ובוודאי בני משפחה. אני מצרף את לוח התמונות שערכתי, ותנסו לברר אצל מי שאתם מכירים, מי האנשים, כמו כן מי מכיר את ש.ברקאי ששירת בשנים 1948-1949 בתחנת הרכבת הטורקית ביפו, יש לי את מחברת ההגיגים שלו להחזיר. (אל תפנו אותי לחפש ברקאים בארץ או לפנות לרדיו, זה נעשה ללא תוצאות).

sitvaniyot

New member
שבת שלום

אתמול נפגשנו 5 , יעלי,חיניה,אריקה, נטלי ואנוכי לקדם את פני השבת. היה נחמד וטוב לדעת שלא מוכרחים לשבת בבית ולהמתין לבואה של השבת. בינתיים, רגע לפני שאני יוצאת לצעדת הרצליה עם הנכדות אני מעבירה משהו חמוד שקבלתי בדוא"ל. יום נעים לכולם.

yaely2

New member
מנהל
לחברי הפורום ולשפירא שלום ../images/Emo45.gif

שלום כולם
מאחר ולא הבנתי את מגמת ההודעה הכתובה שלפני הודעה זו פניתי למאיר שפירא ושאלתי מדוע פרסם את ההודעה דווקא אצלנו. והרי תגובתו: מי שמכיר את האנשים הללו או הוא עצמו מבין האנשים הללו, יוכל לקבל את התמונה שלו עם הצללויד המקורי..... חשבתי שמי שזה הוא או בני ביתי ישמחו לקבל תמונה של האיש מלפני 58 שנים. אני שמחה על התמונות ואשמח עוד יותראם יימצאו האנשים, רק חבל שנימת ההודעה לא הייתה קצת יותר אופטימית כיאה לפורום שלנו.

מתנצל להפרעה ל-"שלאף שטונדה"

כתבתי את העובדות וחשבתי שהרקע רק יכול להוסיף, ודי הופתעתי לגלות שההודעה חוברה לשירשור של שבת שלום. לגבי הסיפא של המשפט האחרון, למרות שאני בן 61 כנראה שאני לא יודע לכתוב הודעות המתאימות לפורום שלכם, אז אני שוב מתנצל.

yaely2

New member
מנהל
שבת שלום ומלא בריאות לפורום נפלא

בוקר טוב חבריי ושלום ל omolhs בשובו מארצות ניכר אלינו
היום קוראים את פרשת בראשית (ואני אכתוב על כך בשרשרת של פרשת השבוע.) ולמען הפורומיסטים האחד או השניים שלא מכירים את מה שאני עומדת לכתוב, אני כותבת שוב. מה השורש של בראשית? ב ר א ומה השורש של בריאות? ב ר א. מכאן שמסתתרת בתורה מגמה לומר: בראשית - הבריאות. גם חזרה התורה על הרעיון פעמיים "בראשית ברא" גם המילה בָּרָא שורשה זהה לשורש המילה בריאות. ברגע שיש בריאות אפשר לברוא, אפשר ליצור. אני מבקשת בריאות עלינו. הרבה הרבה בריאות שתאפשר תפקוד יצירה בפורום ובכול מקום. אני כותבת שוב לגבי ההשתרשרות את שכתבתי בעבר, רק כדי להזכיר את הנושא: המצב היום כמעט משביע רצון ומאפשר קריאת כל הודעה והודעה. רק לזכור בבוקר לעבור על הודעות הערב. בבוקר מי שקם ורואה שאין אף הודעה מתאריך היום פותח הודעה חדשה. וכל מי שמצטרף מתחבר להודעה הקודמת וכך נוצרת שרשרת ההודעות. במשך היום אין פותחים שרשרת נוספת. החריג הבלבדי לשתי שרשרות ביום אחד, היא פרשת השבוע שיש לה שרשרת בפני עצמה. אנא השתדלו לכבד את שרשרת המסורת בעריכת יצחק ולכתוב בה רק הודעות הקשורות למסורת. אם יש שאלה אני פה
במסר
או בטלפון.
אנא לא מעל גבי הפורום.

לומילה1

New member
שבת שלום ומבורך. בשרות טובות.

הי סתונית, איזה קובץ מבדר. (בידור עם "קצת עוקץ") אבל בכל זאת חביב. אני שמחה לשמוע שאתן נפגשות גם בנוסף "להתכתבות שלנו" לקבל ביחד את השבת. אנו מקבלים מדי יום ששי את השבת בתפילה עם הקבוצה של "יהדות מתקדמת", למרות ששנינו מעודכנים להתפלל גם ב"בית כנסת רגיל". בעלי עדכן אותי ואני כבר יודעתהיטב להתפלל, ולעתים אנו גם הולכים לבית כנסת "רגיל". ממש טוב ונעים של "שבת אחים גם יחד". גם החברה נעימה מאוד לשנינו, וגם הרגשה של מין קדושה טובה כזו. הי yaely 2, אני רואה שהיום את מתקדמת בצעדי -ענק לכיוון התואר הנכסף של "דוקטור לבריאות"! משהו!!! גם בריאות טובה שאת משדרת אלינו, ואפילו גם תוך כדי לימוד תורה ש"גייסת" גם את התורה הקדושה לשמור על בריאותינו היקרה מפז.ישר כוח ! ! ! עם איחולי הרבה בריאות טובה לך עצמך, וגם לנו כולנו! הי אטי יעקובסון 1, אני שמחה להכיראותך, ותודה לאל שאתם זוכים בעשיית מצווה של כיבוד-אם. ישר כוח, ותהיו בריאים וחזקים וגם שמחים. אשמח לקרוא עוד ועוד אשר תספרי לנו מהרהורי לבך, ואת אשר תאבי להביע. ואולי אולי גם נתראה יום אחד באיזה טיול משותף ונעים. הי שוש פרסלי, איזה כיף לקרוא את אשר ספרת לנו היום. נחמד ונעים בילוי בנוסח שנות ה-50" וה-60" שכנראה אם הבנתי נכון ,היה (או יהיה) באיזה שהוא אירוע במקומכם. במיוחד נעים לי לקרוא את אשר את כותבת, לאחר שהיתה לי הזכות והיה לי גם הכבוד להכיר אותך אישית, כאשר נפגשנו , וכך אני גם יודעת איך את נראית. את רואה מה זה "כיף של פורום" שמנהלת לנו כל יפה יעלי הטובה שלנו? הי erica 6 כל כך יפה הגדרת מה באמת הכי חשוב כאשר אנו מעניקים תשומת לב, חיבה ויחס לזולתינו. שיהיה לך רק טוב תמיד. יישר כוח! ובשורות טובות לך ולכולנו.ותודה גם על "פיגרו". הי נורות 44, תודה על המאמץ שעשית לכתוב לנו "למרות", - עם איחולי בריאות טובה, ו"שתחזרי אל עצמך" בדיוק בדיוק כמו שאת מבקשת ומאחלת לעצמך. ובמיוחד תודה לך על הקובץ היפה. ממש הבטתי והבטתי בהנאה רבה ב"ברכת שבת שלום" כזו יפה ונהדרת עם נצנוצים זוהרי!!!. ובכלל, תמיד כיף לנו לשמוע ממך. הי מר יצחק וולסטר, תודה גם על "פרשת השבוע" הנוספת של הפעם, פרשה אשר פותחת שנה חדשה לכולנו. שתהיה לכולנו שנה טובה שנה נהדרת עם בשורות טובות, ושנחיה כולנו חיים טובים, חיים של שלום על ישראל על האדמה והארץ הטובה שהשם יתברך ברא עבורנו. כן יהי רצון. וגם היה לי כיף אמיתי לפגוש אתכם, אותך ואת רעייתך טובת- הלב. ובעזרת השם יתברך, כאשר אני אגיע ל"שעורי כתיבת מכתבים" לכל בתי הספר בישובי הצפון אשר יתקיימו שם בזכותכם ובעזרתכם, אז- ניפגש שוב, ובעוד הזדמנויות טובות נוספות שהשם יתברך יעניק לנו. כן יהי רצון ! ! ! בשורות טובות. ושיחזרו אלינו כל החטופים, ויבריאו גם יבריאו כל הפצועים, בע"ה יתברך. באהבה רבה לכולכם. לומילה

שבת קסומה לכולםםםם לאן השבת ?

עכשיו אנחנו נוסעים כמעט שעתיים לקיבוץ של בעלי לבקר את אימו הקשישה בת ה98 מאכילים אותה ארוחת צהרים וחוזרים . זה דרכו של העולם. נתנו לנו אריכות ימים אך ללא איכות . אימו כבר 5 שנים מנותקת מהעולם החיצוני אך "מרגישה טוב והבדיקות בסדר " אנחנו נוסעים בשמחה לבקרה מידי שבועיים שלושה כיון שאנו מרגישים צורך לקיים את המצווה אל תשליכני לעת זיקנה היא בלאו הכי אינה יודעת אם באנו אם לאו . החיים הם מעגל. כשאתה מסיים את הפרק עם המטפלות של הילדים שלך מנסה להתחיל לחיות ולהנות מהחיים וכבר עליך לדאוג למטפלת להורים שלך .כאשר השלב הזה בחיים מסתיים מתחילים לחפש לך מטפלת . אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק . שתהיה לכולנו שבת קסומה ושנדע להנות מכול רגע .

שבת שלום חברות(ים)../images/Emo91.gifלחובבי

בילוי בנוסח שנות ה-50 וה-60 ערב של מוסיקה וריקודים באווירה סולידית, פרטים במסרים,

erika6

New member
בוקר טוב לסיתווניות,יעלי,שוש,אטי

ולכל החברים אטי זה דרך העולם,ההורים הקדישו את כל זמנם ומרצם בגידול הילדים ואנו מחוייבים לעזור להם בזיקנתם, זה דרך העולם, גם האמא לא מזה ה סביבה את הקרובים לה, היא חשה את אהבתכם אליה וזה חשוב.

נורית44

New member
שבת../images/Emo20.gif שלום ובוקר טוב../images/Emo42.gif

שלום לכל חברי הפורום ניכנסתי במיוחד לאחר כמה ימי העדרות מהפורום וזה בשל שאני לא בקו הבריאות בימים האחרונים. מאחלת לכולנו יום נעים שבת כייפית ומהנה שבת של אושר שמחה ואהבה. מקוה לחזור לעצמי במהרה ולשוב לפורום הניפלא לקרוא את אשר נכתה ממכם חברות וחברים יקרים להגיב לכתוב וגם לצרף דברים נחמדים. נורית

yaely2

New member
מנהל
שבת שלום לנורית ולכולם ../images/Emo101.gif../images/Emo189.gif

נורית חמודה
צר לי לשמוע שאינך בקו הבריאות, דווקא הפורום המכיל אנשים בכול רחבי הארץ יוכל לעזור אם תצטרכי עזרה. אנא, בכל דבר שבו את חושבת שמישהו יכול לעזור לך פני אלינו. אומנם לא אמרת מה קרה אך זה גם לא משנה, אנו פה איתך ובשבילך. והכי הכי יעליב אותי ואותנו אם נדע שיכולת להיעזר בנו ולא פנית.

שבת שלום וצהרים טובים לבל באי

ביתנו, הפורום הכי הכי שיש. נורית, מאחלת לך לחזור לעצמך ואלינו לפורום, כאשר את בריאה וחזקה ומעשירה אותנו , כמו שאת יודעת לעשות. אריקה – נהניתי לחזור ולשמוע את צלילי האופרה הנהדרת – פיגרו,כרקע לתמונות במצגת. ואני רוצה להוסיף לתגובתך לאטי, שהביקורים האלה הם לא רק בשביל האם/החמות שאולי כבר לא מזהה את המבקרים אותה, הביקור הזה חשוב גם עבורך אטי,ואת עושה את הדבר הנכון.תבורכי. מאחלת לכולם המשך שבת נעימה וטובה.

yaely2

New member
מנהל
שבת שלום פעם נוספת לאטי ולכולם../images/Emo23.gif

לאטי ולכולם
אטי, כתבת יפה ובכנות. כפי שכתבה רוקסן בתגובתה. "הביקור גם בשבילך" כי "מעשה אבות סימן לבנים" ברגע שילדים (ולא משנה מה גילם) רואים את יחס ההורים להוריהם, גם הם יתייחסו בכבוד אל הוריהם בבוא היום. ילדים שרואים את הוריהם מזלזלים גם הם מתנהגים באותה צורה כשההורים מתבגרים. מאחלת לך ולבעלך שרק תתנו לחמותך ולעולם ואף פעם לא תזדקקו לילדיכם. זאת אני מאחלת לכם לנו ולכולנו.

שבת שלום לכולם

בהמשך למצוות כיבוד הורים שהועלתה כאן בפורום - קצת הגיגים. כמו שבין בני זוג נוצר במשך השנים חלוקת תפקידים ונשיאה בנטל כך גם בין האחים נוצרת חלוקה מסוימת בנטל האחזקה והטיפול בהורים המבוגרים. כידוע לכם אני גר במושב בגליל ואילו אחותי גרה בעיר במרכז הארץ אמי זכרונה לברכה בחרה לגור בצמוד לאחותי לאחר פטירתו של אבי זכרונו לברכה על אף שגם אני פתחתי את ביתי עבורה היא בחרה לגור לצד אחותי. כך יצא שאחותי טיפלה בה במסירות עד יום פטירתה. ויצא שאני כביכול לא הקדשתי לה הרבה מזמני. לעומת זאת הורי אשתי שיחיו לאורך ימים ושנים בגיל מאוד מבוגר בחרו לחיות בבית שבנינו להם בצמוד אלינו במושב. ויוצא שהיום אני מקדיש זמן ומסירות דוקא להורי אשתי. כך שלא תמיד אנחנו בוחרים כיצד נטפל בהורינו הקשישים אלא לעיתים הנסיבות או הם עצמם בוחרים במי שיטפל בהם. המקרה הידוע לשמצה הוא שבין אחים רבים אף אחד לא מוצא את הזמן הדרוש לטפל בהוריו ויוצא מכך שאנו נתקלים בתופעה של אנשים קשישים ועניים שאין איש הדואג להם נזכה כולנו לבריאות טובה שנוכל קודם כל לטפל בעצמנו ואם נצטרך אז גם בקרובינו ושלא נזדקק לעולם שיטפלו גם בנו. שבת שלום לכולם

yaely2

New member
מנהל
שבת שלום, אלה החיים ../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

שלום כולם
בעקבות הנושא בפורום אודות הגיל המבוגר כתבתי כמה שורות והרי הם לפניכם. . . . . . . אלה החיים . אנא אלוה רק לרגע האזן, . מבקשת אני את חיי לאזן . להזכיר שוב תפילתי הישנה . אותה נושאת אני כול דקה בשנה. . גם בעת תקיעת השופר . וגם ביום חשוב . כי יסודי כולו הוא מעפר . ואל עפר אשוב. . אם לא אזהה את כולם . כאשר יחשך עליי העולם . אם רגלי תכופות תמעד . או כף ידי בחוזקה תרעד . אם לא אתפקד בשבילי כמו פעם . בשעה שלא יהיו לחיי עוד טעם, . אם רק תזכור בקשתי, . בה שטחתי תחינתי, . טמנני שוב באותה אדמה . וקח אליך את הנשמה . אל תביאני לנטל, למשא . עדיף פי כמה שחור המסע, . קינות אנשים עליי, על חיי, . ושכינת אלוהים מלטפת פניי. . זכויות יוצרים של יעלי מנהלת פורום שישים פלוס וקומונה פופ שישים פלוס

יעלי! איזה שיר נוגה, שבוע טוב../images/Emo48.gif

לנר ולבשמים ביצוע: צלילי העוד מילים: רבי שלום שבזי לחן: אביהו מדינה לנר ולבשמים נפשי מייחלה אם תתנו לי כוס יין להבדלה סולו דרכים לי פנו לנבוכה פיתחו שערים לי כל מלאכי מעלה אם תתנו לי כוס יין להבדלה עיני אני אשא אל על בלב כוסף ממציא דרכי לי ביום ובלילה אם תתנו לי כוס יין להבדלה

למעלה