שבת-שלום

sitvaniyot

New member
שבת שלום ובוקר טוב למצטרפים

לקראת חג הסוכות המתקרב, רוצה לספר לכם גם על כמה אכזבות שהיו לי בטיול ראש השנה בצפון, כדי למנוע אותן ממי שיטייל באיזור בסוכות. בסביבות השעה 15:00 הגענו לקצרין. העיר היתה ממש נטושה. פרט לרכב או"ם שחיפש את תחנת המשטרה, לא ראינו נפש חיה ברחובות והמרכז המסחרי היה סגור על בריח. בכניסה לקצרין, במעגל התנועה השני, יש פארק עם עתיקות, אבל הפארק נסגר בשעה 15:00 בדיוק, כך שלא יכולנו להכנס. החלטתי לרדת לפארק הירדן. לא הייתי שם הרבה שנים. והנה , השעה 16:00 ודמי הכניסה 50 שקל למכונית. נראה לי ממש מוגזם. הרי לא אשהה שם יותר משעתיים. גם במרכז תל אביב ניתן למצוא חניה בפחות מ25 שקל לשעה. הסתובבנו וחזרנו לכביש. דרך גשר אריק, סובבנו את הכנרת ואז עלה בראשי רעיון. השקיעה מתקרבת, וברכב טרמוס עם קפה, וגם עוגה. למה לא לשבת על גדות הכנרת, ולראות ציפורים. למה לא? כי כל הגישות לכנרת חסומות בגדרות וכמובן שצריך לשלם כדי לחצות אותן. יש מקום ליד הכנסיה האורתודוקסית, אבל שם צריך לפנות את הרכבים בשעה 15:50 ואנחנו כאמור הגענו הרבה אחרי. אז הנה גם הכנרת נגזלה מאיתנו. התנחמנו בארוחת ערב במסעדה הלבנונית שליד קיבוץ גינוסר, מקום נחמד, אוכל טוב, שירות טוב ונסענו לצימר, היחידי שהסכים לקבל שתי גברות זקנות ללילה אחד, כי בכל הצפון לא הסכימו לפחות משני לילות בחג. גם המחיר היה הוגן, 350 ש"ח ללילה לזוג, בלי ארוחת בוקר. כל הכבוד לאלכס מהמושבה מגדל!! מצרפת תמונה של הדולמיטים בשמורת גמלא.

גילהלה

New member
מי שהוא יודע

על פורום שבו מדברים על דברים כואבים ולא רק בוקר טוב ואיזה יום יפה היום?

עמליה3

New member
שבת-שלום

אצלי השעון הביולוגימעיר אותי מוקדם כך שכבר צעדנו ואכלנו ארוחת בוקר ועכשיו הולכים לקאנטרי. לצהריים מוזמנים אצל חבריםשעשו מנהג במקום פגישות הערה נפגשים בצהריים. אני הייתי מעדפה לנוח בצהריים כי אני מהמשקימות וצריכה את מנוחת הצהריים אבל לא רוצה להיות שונה מהחברה. מאחלת לכולם שבת מהנה.

בוקר טוב ושבת שלום לכל חברי הפורום

חזרתי אתמול לפנות ערב מארה"ב, ולא זוכרת אם בירכתי אתכם לשנה טובה באחת מאותן פעמים בודדות שנכנסתי לפורום, אז אעשה זאת עכשיו ואוסיף גם חתימה טובה . עדיין לא התאוששתי מהטיסה הארוכה והבדלי השעות הרבות בין סן-דייגו לישראל, ממה שאני רואה פה בפורום יש לנו חברות חברות חדשות אותן אני מברכת בברוכות הבאות, לגביהן גם אני חדשה, אבל מקווה שלאט לאט נכיר יותר, אולי אפילו הערב. אז זהו, למרות שעכשיו רק שעה 10.00 אני מרגישה שעיני נעצמות כי אחרי כמעט 24 שעות ללא שינה מסודרת, ישנתי הלילה רק 4 שעות והתעוררתי מוקדם. הולכת להשלים את החסר, ולאט לאט זה בודאי יסתדר. אז עד שאחזור לעצמי האמיתי, אומרת לכם להתראות ושנשמע רק בשורות טובות. אה...כן......בריאות לכולם.זה הדבר הכי חשוב.

עמליה3

New member
שבוע טוב

השבת הוזמנו לארוחת צהרים עם כל החברה אצל אחת החברות. היא הכינה כל כך הרבה וטוב שאני לא מעיזה להזמין אלי כי אני לא בשלנית כזו. יש לי רושם שבחברה שלנו נכנסנו למעגל תחרותי מי מארחת ומכינה יותר טוב. כל הכבוד סתיונית לרוח הצעירה. אנחנו מטיילים הרבה אבל בטיולים מאורגנים ולא נוהגים לבד מרחקים (עייפות החומר). ברוכה השבה רוקסן.חסרת בפורום.לאדזה ולציפי שלימדה להכין קוגל(מטעמי דיאטה אני לא אכין לבד) אנחנו משתדלים להמעיט באכילה אני לשמירת משקל ובעלי הרזה לשמירת הבריאות-יש לו שומנים וסוכר בטיפול. לסיסי נעמה וגלי ברוכות תהינה. ולגילה :נעים מאד כל יום לברך בבוקר טוב ,לילה טוב.ומותר גם לקטר ולשמוע עצות אבל יש קומונה מיוחדת לקיטורים "החמות והכלות" תנסי שם. מענין. וליעלי כמובן ערב נעים ביום הולדתך.

נטלי 3

New member
יעלי היה ערב מקסים אצלך

כל-כך שמח חגיגה אמיתית עם המון שמחה בלב ותודה רבה לסיתווניות שלקחה אותנו ברכב שלה לביתה של יעלי וניווטה אותנו בחזרה הביתה. ומי שעוד לא מאוחר לו ויש לו קלטת פנוייה ובא לו להקליט אז כדאי לו - בערוץ 23 (זה רץ כל הלילה) "בעקבות שקספיר" עבודה אנגלית מהממת עם ניחוח של פעם לילה טוב וחלומות נעימים נטלי

yaely2

New member
מנהל
שלום לך גילהל'ה ושנה טובה,

בקשתך נגעה לליבי ולכן בדקתי וגם מצאתי
יש פורום שהוא פתוח לצרות, בכיינות, תלונות ואין הוא נלאה מכך. זה הפורום תמיכה נפשית למבוגרים. אל תיבהלי מהשם קראתי שם מעט והאנשים נחמדים מאוד. שולחת לך קישור לשם בדיקה.
יש גם תמיכה נפשית לצעירים תמיכה נפשית לחיילים

yaely2

New member
מנהל
נטלי חמודה המון תודה ../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

שלום נטלי שלום כולם, תודה לך נטלי על המילים היפות, דעי לך שעשית לי את הלילה, מרגישה שיכורה.
נא ללחוץ על התמונה

עמליה3

New member
בוקר טוב

שמחה שהיה מוצלח מקווה שיהיו עוד פגישות, ושוב מאחלת לך יעלי הרבה שנות עשיה ובריאות. אנחנו היינו מוזמנים ונפגשנו עם חברים שלא הפסיקו להחמיא לי על ירידתי במשקל ועל כך שאני נראית יפה, ולא תאמינו מה קרה לי: ישבתי כשחזרנו לראות טלויזיה והייתי מאד עייפה ופתאום הרגשתי כאילו נתנו לי אגרוף בעין. והרגשתי שאני רואה מטושטש. אמרתי לבעלי שאני עיפה והולכת למיטה, כשאני מצחצחת שינים אני מתבוננת במראה ורואה שהעין שלי מלאה דם והדם ממשיך . מיד לקחתי רטיות קרות ושכבתי כך עד הבוקר. והבוקר אני קמה עם עין מלאה דם וחצי סגורה. האם אתם מאמינים שזו עין הרע או שזו מקריות. אני עוד מעט אלך לבקש שיתנו לי להכנס לרופא עינים. מקוה שהכל יעבור מהר. גמר חתימה טובה וסליחה אם פגעתי במשהוא.

אדזה

New member
רוקסן

ברוך שובך רוקסן,חסרת בפורום,מקווים לשמוע חוויות מחו"ל.

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב שבת שלום ושנה טובה../images/Emo23.gif

שבת שלום ובוקר טוב לנו, קמתי הבוקר רעננה (ליד כפר סבא). עמליה המצגת שהבאת יפהפיה, רציתי להגיב על המצבת ולא הצלחתי. הסיפור שלך סתווניות ממש עוזר. גם אני נוהגת לקחת צימרים, אבל אף פעם לא חשבתי על "מגדל" באזור של טבריה תמיד לקחתי חדר אצל "ברגר". זה כמו בית מלון אבל נותן רק חדרים ליום – יומיים או יותר. מאחר ואנו מתקרבים ליום כיפור – יום הדין – שבת שבתון, מבקשת קודם כל עלינו שנקבל בוחטות של בריאות והנאה ונשתמש וננצל את האפשרויות שהבריאות נותנת לנו. ביחסיי אנוש זה הזמן לחשבון הנפש. כל אדם צריך לעשות re-start למחשב שיש לו על הכתפיים ולחשוב היכן נהג שלא כשורה, לעשות הכול כדי לתקן את המעוות ולא לחזור על כך. אני מביאה כאן שיר שכתבתי על חשבון נפש לפני כמה שנים, על פי דבריי בחורה ושתאמו את דעתי, לחפש את אלוהים בשיר, = לחפש לתקן את עצמי. חשבון נפש רצה אלוהים מן האדם לברוח, מכל בקשותיו ןתחנוניו מנוח עלה להר האוורסט הגבוה בעולם, חשב שלשם לא יגיע ה"מןשלם" . אך האיש עם המטוס וכוח הסוס לא נתן לאלוהים אפשרות לנוס. הוא טיפס וחיפש ומצא לבסוף, הציף את אלוהים בסליחות אין סוף בקשות רגילות וגם יוצאות דופן מלוא הסיר ומלוא החופן. צלל אלוהים למצולות הימים, גם לכאן הגיעו האנשים החכמים. כל אשר ניסה ובכל אשר נחבא, קידם אותו האדם בברוך הבא. אז אמרו לו מלאכיו בכבוד וברטט, "אם אכן אלוהים רוצה אתה שקט, החבא בלב האנשים עמוק, שם לא יחפשוך כאחוזי אמוק הם לא יפשפשו בליבם שלהם לרוב יחפשוך אצל שכניהם

yaely2

New member
מנהל
ברוכה הבאה רוקסן נפלאה../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif

שמחים לראותך פהו חברה את לנו כל כך יקרה, ספרי לנו מה עשית וראית ועוד הוסיפי, רוקסן מקורת להתראות הערב

הקוגל../images/Emo106.gif

צהרים טובים. אני מצפה בקוצר רוח לפגוש אתכם הערב ובטח תרצו את המתכון המנצח של הקוגל שאני מביאה לכם לטעום. אני יודעת שיש המון וריאציות לקוגל גם לי יש כמה מתכונים , אבל זה הכי,הכי אז הנה- חבילה אטריות רחבות(לבשל טוב כמו פסטה) לצנן. 3/4 כוס סוכר,4 ביצים,4 תפוחי גרנד או סמיט,לגרד עבה ללא הקליפה 100 גרם צימוקים, תמצית וניל,קינמון. לשמן תבנית גדולה, לאפות בחום של 200 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות. אפשר לחלק לחצי כמות ולאפות בתבנית מלבנית קטנה בטוסטר או בטוסטר אובן. להתראות בערב.

טוסטר אובן

המחשב שלי יש לו רצון משלו והוא כותב לא מה שאני רוצה , אז זה בטוסטר אובן ולא או בטוסטר. עכשיו יש לי שאלה . האם קופאית שעובדת על קופה רושמת יודעת חשבון? התשובה- לא, כשנותנים לה כסף הקופה רושמת לה כמה עודף לתת וזהו. אבל, אתמול נתתי לקופאית שטר של 100 ש"ח ושמעתי אותה שואלת אם יש לי 2.80 ש"ח נתתי לה והיא אמרה נתת לי יותר מדי בקשתי 2.30ש"ח, עד כאן הכל בסדר, היא החזירה לי את מטבע חצי השקל ואז באה ההברקה- את צריכה לתת לי עוד 10 אגורות לקח לי הרבה זמן (וגם לבחורה שעזרה באריזה ) להסביר לה ש-80 פחות 50 הם שלושים. אני לא קטנונית על ה10 אג', אני מספרת לכם את זה רק בשביל הקוריוז שבזה ותשימו לב כאשר אתם באים לשלם על משהו גם באוטובוס לעודף שנותנים לכם.

סיסי16

New member
../images/Emo140.gifתגובה

יעלי החמודה שבת שלום וגמר חתימה טובה שתהיה שנה ברוכה ובריאה והיית כעץ שתול על פלגי מים ...............השיר שכתבת נגע ללבי מאוד מי יתן וירבו כמוהו ת ב ר כ י .......................להת

נעמה53

New member
ברובה הבאה, רוקסן

ומנוחה נעימה. איגרי כוח לקראת השנה החדשה הבאה עלינו לטובה ותהיי מקסימה כמו קודם. יעלי, אכן מתקרב הזמן לחשבון הנפש וכמו שנאמר בשיר שהבאת, לא יזיק לבחון מעט את עצמנו ולא רק את האחר. נעמה53

נעמה53

New member
תיקון טעות

סליחה,התכוונתי כמובן ל-ברוכה, ולחצתי על ב במקום על כ. העיקר הכוונה. נעמה53

ברכה

שתהיה לכולם שנה טובה .שנת בריאות .אהבה .וכול מה שנחפוץ שיהיה לנו וגמר חתימה טובה.

אדזה

New member
סיסי

היי סיסי החדשה,שמחים לראות אותך מגיבה בפורום,המשיכי כך ונהנה כל פעם מחדש.

אדזה

New member
ערב טוב יעלי

השיר שלך הזכיר לי נשכחות,יש לי חברה טובה שגרה כיום בארה"ב.בזמן מלחמת העולם השנייה החביאו אותה הוריה אצל נזירות במנזר ושם התחנכה ברוח המקום.היא לא זכרה הרבה מן התקופה שלפני כי היתה ילדה בת 6-7 בערך כשהובאה למנזר,אבל תמיד סיפרה לנו שלא היתה מוכנה להצטלב וכל פעם שדיברו על אלהים היתה מניחה את היד על הלב ועושה כאילו.היא שרדה את המללחמה ,הוריה נספו ורק דוד אחד נשאר מכל המשפחה שבא לקחת אותה אחר המלחמה.עד היום כשמדברים על דברים רוחניים ומזכירים את אלוהים היא מניחה את היד על הלב ולרגע המחשבות שלה נודדות לעבר.מי יתן ושנדע רק שקט למען ילדנו ולמען כל הדורות שיבואו אחרינו.

למעלה