שבת שלום

סרט רץ

New member
שבת שלום

מסורות לאומיות, אתניות ודתיות דורשות נאמנות למורשתן ולערכיהן. מי שנוטש את המסורת לטובת החופש האישי מוקע כבוגד וככופר, ונלכד בדילמה בלתי פתירה, כיצד לשלב בין מוסריות לאותנטיות. פיתרון אחד הוא לוותר על חופש המחשבה למען מחויבות לשבט, למשפחה, ללאום או לדת. על כך משלם האדם בחיים לא אותנטיים ובאובדן האינדיבידואליות. הפתרון השני הוא למרוד במסורת. המחיר על כך הוא לחיות בהרגשה של כופר, פושע או בוגד. הטרגדיה של הכופר היא, שחלק אחד מחיי הנפש שלו מעוצב באופן בלתי הפיך על ידי המסורת שבה גדל. היבט זה ממשיך באופן בלתי נמנע, לדבוק במערכת הערכים המסורתית. למרות שהעצמי הבוגר מאופיין על ידי מערכת הערכים החדשה שאומצה, קולות העבר המופנמים מגנים את האדם על נטישת מסורת אבותיו. אנשים כאלה שרויים לעיתים קרובות במלחמת מוסר נגד גורל אשר דן אותם לתחושת אשמה בלתי נסבלת. הם אינם יכולים לנתק לחלוטין את קשריהם עם משפחתם, קבוצתם האתנית או דתם מבלי לחוש משהו הדומה לכריתה נפשית. יהיה עליהם לשכוח קולות, ריחות, מראות, שירים וסיפורים מתקופת ילדותם, משום שכל אחד מאלה מתקשר להאשמה "איך יכולת לעשות לנו דבר כזה?" (קרלו שטרנגר) סתם כי אני בעבודה ונתקלתי בקטע הזה. הוא לא מחדש הרבה וכתוב קצת פלצני אבל משהו מצא חן בעיני.

מחממנוע

New member
שבת שלום

אני רוצה לחזור בתשובה. יש לי ריקנות בחיים. זאת האמת. אבל לא רוצה להיות כלום. לא חרדי ולא ברסלב ולא דתי ימני. לא "ממלכתי" במילעיל ולא במילרע. לא רוצה להיות ישראלי ולא אנגלי. לא אשכנזי , לא גרמני לא ארי לא נאצי ולא אוזבקי. לא גרוזיני ולא גזעני. אני מה שאני. מי אני מה אני מה. שבת שלום

מחממנוע

New member
אם כבר תואם דת

אני יותר טועם חילוניות. את החרא של הדת אכלתי בכמויות ובאופן שצ'רלי אכל את הביצים הקשות בצ'רלי וחצי

מובחרת

New member
כל מילה נכונה

כחרדית לשעבר,אין ספק שנשארתי בלי משפחה לגמרי! כל איזכור של חרדים בתקשורת מיד מפנה את תשומת לבי,וכל שיר שמתנגן ומזכיר את שלחנות השבת של אבי,גורם לסערת רגשות.ובכלל,כמהה לדבר אידיש עם כל מה שזז...אז יאללה---גוט שאבעס!

פליטת שואה

נשארת לבד ממשפחה עניפה.. אייך החסידים בונים כזה חיבור רגשי כזה חזק לאידיש ולאוכל החסידי? את יודעת. הדבר שהכי מפחיד אותי להיות לבד בלי המשפחה זה האפשרות שאני יקבל איזה מחלה או איזה תאונה או סתם פיטורים ואף אחד לא יעזור לי ואני ירקב כמו כלב. במחשבה שנייה יש ביטוחים וביטוח לאומי ואם לא עדיף להתאבד.

מובחרת

New member
לא טעית!

כבר חודשיים שאין לי לשלם שכר דירה,ואין ממי להעזר.אז מה,קרה משהו? ביטוח לאומי לא עוזר במצב כזה,ואף פעם לא פילחה את ראשי מחשבת התאבדות רח``ל.

מה???

אייך את חייה 3 חודשים? את לא רוצה לעבוד? אני לא יודע מה ההיתי עושה בכזה מצב. התאבדות אמרתי זה במצב שאין תיקווה יותר בחיים.

מובחרת

New member
מי אמר שאינני עובדת?

חצי משרה בשכר יסוד הם חיי עניות.אל תשכח שיש עמדי.

כמה שהוא צודק

זה לא השבת הראשונה שאני חיי רגיל אבל תמיד בערב שבת יש לי פרפורים בבטן כאילו אכלתי חזיר מקולקל. פעם ההיתי נכנע היום אני מצליח להתגבר יותר בקלות אני עושה חושבים עם עצמי ומנסה לפתור את הקונפליקטים בתת מודע שלי. שומע מוזיקה שאני אוהב-מאוד עוזר! לדבר עם חברים בקושי עזר. תמיד אני אומר לעצמי שאדם צריך להיות עם דיעה ברורה. הרי רק חמורים הולכים באמצע הדרך.

למה אין לי הרגשות כאלו ??

אני כל כך שלם עם עצמי, כל כך רגוע וטוב לי בעולם החופשי, אין לי שמץ של ריקנות, מרגיש סיפוק מכל מה שאני עושה, לא נמצא בדילמות של התלבטויות ,משהו דפוק אצלי?? או שפשוט השתלבתי מבחינה רעיונית, או שאני שטחי ולא מחפש רוחניות , אני לא מתלונן, אני פשוט נדהם כל פעם מחדש, איך כל גולש שלישי כאן בפורום מרגיש את זה באיזשהו שלב ,אולי הזמן עושה את שלו, יכול להיות... בהצלחה ידידיי המתלבטים, תחליטו מה שטוב לכם, תחזרו בתשובה, תסעו להודו, תשארו אתי, רק שיהיה לכם טוב.אוהב אתכם באמת.

אחי

מה שהשכל לא עושה-עושה הרגש. אני מאמין שהכול ענין של זמן אני מתרגל למציאות חדשה במהירות. אחרי שהצלחתי להתגבר על מחשבה היא לא חוזרת להטריד. אתה רוצה לומר שאתה לא סבלת בכלל?

מובחרת

New member
רחוק מן העין?

אולי אם עוזבים את הסביבה הדתית ובורחים רחוק ושום דבר לא מזכיר את הגירסא דינקותא,בכל זאת קל יותר לשכוח?

בהחלט!

אבל יש עוד מחשבה שמטרידה אותי. אני אומר לעצמי אתה בכול מיקרה לא מקיים מצוות. ובזה אתה לא אשם ככה הסתבכתי כשגדלתי. ככה שבזה אני נקי עם אלוהים. אבל אני גם אומר לעצמי זה שאתה לא עושה מצוות לא אומר שמותר לך לעשות עבירות. או לפחות תעשה כמה שפחות. הרי אם ההימור שלי כשל ויש אלוהים הוא י-א-נ-ו-ס אותי.. אני לא יודע מה שיש בגהנום אבל אם יש זה יותר כואב מחוקן..

או כמו סרט אימה

אל תספרו אבל יש לי חולשה לסרטי אימה. השבוע ראיתי את אפקט הפרפר יש שם קטעים של אלימות ובית סוהר עם הומאים כמובן.. תוך כדי הסרט אמרתי לעצמי ואוו אם יש כזה סבל בעולם תחשוב איזה סבל יכול להיות בגיהנום.

מובחרת

New member
עזוב אותך מגהינום.

תמיד עדיף שלא לחטוא בבין אדם לחברו,לא בקטע דתי,בגלל האנושיות.אגב,יש מצב לצפות כשתאנס על ידו? על זה נאמר:מיניות,ה` וקדושה...

חחה היא תכעס..

ברור שלכול מה שאני קורא עבירות הכוונה לכתיבה שלי כרגע. להפעיל את המאורר יותר חזק חם לי.. לשמוע את פיפטי. ולא חס וחלילה לעשוות עוול לאנשים. אני בראש ובראשונה אדם עם מוסר אישי גבוה. דת ומוסר זה 2 דברים שונים. כדי להיות אדם טוב לא יעזור אם תהייה דתי. צריך שתהייה מוסרי.

למעלה