שבת שלום

Emiko

New member
שבת שלום

יש לי שאלה בקשר לפועל suki. כשרציתי להטות את המילה ולבנות משפט, פתאום קלטתי שאין לי מושג מהו הבסיס השלישי של הפועל. אשמח מאוד אם תעזרו לי.

Magma99

New member
זה לא פועל

זה תואר na לדוגמא suki na hito האדם שאני מחחבבת תחשבי על סוקי כאל "נחשק" (שזה בהחלט לא פועל)

Emiko

New member
זה מסביר הרבה דברים

כגון, למה זה מסתיים ב- i. חחח... Arigatou gozaimashita

GnomeBubble

New member
פשוט מאוד

suki זה לא פועל. אמנם, קיים הפועל suku (לאהוב), אבל כמעט ולעולם לא משתמשים בו. המילה suki היא תואר na ומטים אותו כמו כל תואר na על ידי צירוף האוגד da/desu. יש במאמרים של הפורום מאמר שכתבתי (ם_ם) שמסביר בדיוק איך מטים את כל התארים האלה, ואם אני זוכר נכון, הוא כולל באופן ספציפי כמה דוגמאות עם suki. בכל מקרה, רק תזכרי שכשאומרים sushi ga suki desu הפירוש המילולי הוא "סושי הוא אהוב (עלי)" ולא "אני אוהב סושי". בגלל שאצלנו מקובל לרשום משפטים כאלה באמצעות הפועל לאהוב (או באנגלית בעזרת to love) אז מתקבל תרגום עם פועל, אבל הוא לא מילולי.

Emiko

New member
תודה רבה ^_^

והלוואי ויכולתי ללכת למאמרים, אך לצערי אני נמצאת פה באמצעות פלאפון.

GnomeBubble

New member
אאוץ' ../images/Emo6.gif

טוב, לפחות בזמנך החופשי כשתהיה לך גישה למחשב, אני מציע לך להוריד את המאמר (ולהדפיס אותו אם את רוצה). הוא מכסה באופן די מקיף את הנושא של הטיית תארים.

GnomeBubble

New member
נסה וחווה את דעתך

לדעתי הגלישה והקריאה עצמה נוחה, אבל בא לי להתאבד אחרי שאני מקליד הודעה במקלדות-מספרים המעצבנות האלה. אבל אם אתה רגיל ל-SMSים לא תהיה לך הרבה בעיה.

tals56

New member
אממ אני עדיין עם מכשיר

TDMA של סלקום חחח... ההורים שלי אמרו לי שהם ישדרגו רק אחרי ה3 שנים...(עוד 3 חודשים!) למרות שאני מצפה שיביאו את הנוקיה N90,או לפחות את הN70 למרות שאפשר גם לקנות במכונות פרטיות בעתיד את הנוקיה N93 למרות שצריך קצת לחכות שהמחיר קצת ירד...

Emiko

New member
אם כבר אני פה...

תוכלו להסביר לי בבקשה מה זה: ta form+shitova ומה זה: ta form+ri? תודה רבה מראש לכל העונים. כל מה שהבנתי זה שהראשון קשור לחוויות והשני לפירוט פעלים(?).

Magma99

New member
אוקי

בקשר לראשון לא כ"כ הבנתי מה זה shitova אבל הצורה השניה ta + ri היא על מנת לציין מספר פעולות, לא לשכוח להוסיף את הפועל suru (או אחת מהנטיות שלו) אחר הפועל האחרון. לדוגמא: watashi wa gohan wo tabetari TEREBI wo mitari hon wo yondari suru אני אוכלת ארוחה, רואה טלוויזיה וקוראת ספר.

GnomeBubble

New member
shitova?

אין va ביפנית. יכול להיות שהתכוונת ל-shitoba או shito wa אבל אף אחד מאלה לא נשמע לי כמו צירוף הגיוני. הדבר ההגיוני הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו שאיכשהו יכול להישמע דומה זה hito wa. הצליל hi יכול להישמע כמו shi לאוזן הישראלית לפעמים (ההגיה המדוייקת היא פחות או יותר כמו ה-ch הגרמנית ב-ich במבטאים שהיא נאמרת בצורה רכה ולא כמו כ'), אז זה אפשרי. אופציה אחרת זה שבאמת שמעת shito wa, אבל זה מתקבל על הדעת רק אם קלטת את זה מ-Evangelion
בכל אופן, במקרה הזה פשוט מדובר במשפט מורכב: nigedashiTA HITO WA tsukmaerarenakatta לא הצלחתי לתפוס את האיש שברח לא יודע אם זה זה, אבל זה כל מה שהצלחתי לחשוב עליו. בקשר לצורת ה ta + ri, אז כמו ש-Magma99 אמרה. אני רק אוסיף שהצורה הזאת משמשת לציין כמה פעולות שמתבצעות באותה תקופת זמן מסויימת (למשל "אתמול" או "בזמן שחיכיתי לך"), אבל בדרך כלל לא בו-זמנית, אלא לסירוגין. התרגום הכי טוב להטיה הזאת לעברית היא המילה "לחלופין". למשל, אם ניקח לרגע את משפט הדוגמה של Magma99: mate inagara, gohan wo tabetari, TEREBI wo mitari, hon wo yondari shita. בזמן שחיכיתי [לך], אכלתי, ראיתי טלוויזיה וקראתי ספר, לחלופין. שימי לב שאני משתמש פה בהטייה צורת i (או צורת בסיס) + nagara (במקרה של הפועל mate iru, לחכות, זה mate inagara). ההטיה הזאת מקבילה ל"בזמן ש/בעוד ש" בעברית או while באנגלית (חוץ מסדר המילים ההפוך כמובן) והיא באמת מציינת פעולות שמתרחשות בו זמנית. במקרה של המשפט הזה הפעולות שמתרחשות בו זמנית הן mate iru (לחכות) ו-suru (לעשות), כשהאחרון כולל את בתוכו קבוצה של פעולות שמתרחשות לחלופין - חלק מהזמן הקראתי, חלק מהזמן ראיתי טלוויזיה וחלק מהזמן אכלתי. צורה קצת מסובכת ומאוד ספציפית, ולכן גם לא משתמשים בה הרבה.

Emiko

New member
תודה רבה ^_^

ת`אמת אני לומדת יפנית מדפים שהורדתי מכל מיני אתרים. וגם אילו הייתי פוגשת את shito wa מאה אחוז שהייתי מתעלמת כי היפנית שלי בתחילת דרכה. אני מקווה שזה בסדר שאני שואלת פה שאלות כי בימים הקרובים אני אעצבן פה עם הרבה שאלות חחח...

GnomeBubble

New member
כן צריך

לאן נעלמה לי ה-t הכפולה? זה מה שקורא כשאני עייף וחושב על משהו אבל מתעלם ממנו בכתיבה...

למעלה