שבת שלום!

Yaniv-DC

New member
שבת שלום!

בוא נראה מי יבין מה כתוב פה: כבר זמן רב שלא ראיתי מִצחָק. ומעולם לא קניתי חַדשיר. ולמרות כל אותם הלילות, לא הייתה לי חֳמַרמורת. מה שכן, חמיטה או תמליא זה נורא טעים, כדאי לשים על גבי מצעית. אתם יודעים... למען הניקיון... ואמנם עוד אין לי חברה משלי, אבל הסמליל כבר מוכן. ובינתיים, אני הולך להתקלח והתלבש מכובד, כי היום יניב הולך לארוחת ערב ותפילה בבית כנסת (אל דאגה... בלי טלית ואפילו בלי כיפה... רפורמים, זוכרים?), כי התלמידים שלו שרים היום. שבת שלום!

Yaniv-DC

New member
כמה בירורים עם האקדמיה

בעודי משחק לי באתר של האקדמיה, מגלה אני את הדברים המדהימים הבאים: ראשית, אין מונח בעברית שנקרא שח-רחוק. כן, כן, מה שאתם שומעים. האקדמיה מגדירה את זה כ"שמועה שלא הייתה מעולם". המילה טלפון אושרה כמילה בעברית לכל דבר. כנ"ל לגבי פיג´מה - המילה "נמנמת" אינה קיימת וגם היא בגדר שמועה. עוד שמועה שאפילו אני "אכלתי" לפני כמה שנים - היא שהאקדמיה החליטה שפנייה לקבוצה בעלת רוב נשי, הפנייה תהייה בלשון רבות ולא בלשון רבים. האקדמיה מכחישה זאת מכל וכל. דו מיניים (בשבילך מרמלד) - שמש, רוח, פנים, מטבע, סכין - ניתן להשתמש בהם גם לזכר וגם לנקבה. מוזיקה או מוסיקה? פיזיקה או פיסיקה? אם אתם כותבים ב-ס´, זוהי שגיאת כתיב. אלו הן מילים ממוצא יווני הנהגות במקור כ-Z ולא כ-S, ולכן יכתבו ב-ז´. אקסיומה או אכסיומה? הומוסקסואל או הומוסכסואל? טקסטיל או טכסטיל? כתיבה ב-כ´ היא שגיאת כתיב, שום שהאקדמיה החליטה כי מילים באנגלית שצרופן KS יכתבו ב-ק´. יוצא מהכלל השם אלכסנדר, משום שנוהג זה התקבע. ושם גם קיבלתי את התשובה לתהייתי מדוע לא נמצאה מילה עברית למילה אקדמייה, וביום ראשון אני אמור לקבל תשובה שתבהיר את ענייני ה-ת´ והט´, התשובה תיסרק ותצורף לכאן. יניב שמפאת דיכאון עז לא הלך לאכול עם תלמידיו ועשה עצמו חולה

למעלה