שבת שלום

שבת שלום

אני מגיעה לכאן לעיתים לא קרובות , אבל תמיד מרגישה נוח לכתוב ולקרוא את מה שנאמר כאן. רציתי לשתף שאני בחודש שמיני עם תאומות , ועם עוד ילדה בת 5.5 בבית ועולות בי הרבה מחשבות על הקשר המיוחד שיש לבתי הגדולה עם סבתא וסבא שלצערי לא הכירה. ההורות שאני חווה עם בתי הגדולה שינתה לחלוטין את הדרך שבה התמודדתי עם האובדן של הורי ובעיקר של אימי . עד שלא הייתי אמא בעצמי (כחמש שנים אחרי פטירת אימי) לא יכולתי לומר את המילים אמא ואבא בלי לבכות. זה היה יכול להיות בשיר או במשפט שבכלל לא מדבר על הורי והיה לי ממש קושי לומר את המילים. דרך הגידול של בתי והצורך להסביר לה מי אני ("אמא") השתחררתי לאט לאט מהקושי הזה . הרגשתי צורך להסביר לה ולהכיר לה את הורי מה שתרם ליכולת שלי לדבר ולהפתח . היכולת שלה להבין את הדברים בצורה טבעית ומקבלת (והרי דיי קשה לנו לקבל את האובדן ) עשתה עימי חסד גדול. מה שמעניין הוא שלפעמים היא אומרת לי :" אמא אני מתגעגעת לסבתא" אני לומדת לקבל את זה שיש לה את הקשר שלה - דרכי עם הורי וזה בסדר גם אם זה לא מובן ומוכר באופן הרגיל. אני חושבת לא מעט על ההתמודדות שלי עם החוסר בלתת נחת להורי על זה שיש להן נכדה כל כך מיוחדת , על זה שאני שוב אהיה אמא בקרוב ועל זה שדווקא ברגעי האושר הגדולים של המשפחה שלי הם לא נכחו (חתונה הריון לידה ). גם העובדה שאני עדיין זקוקה לעזרת ההורים , בדברים הכי "טרווליאליים" של החיים :עזרה בגידול, נוכחות של אדם עם ניסיון ובכלל השמחה שהמשפחה מעניקה , גורמים לי לא אחת לצער מחד ותחושת פיספוס ומאידך אני מבינה שצויידתי בכלים של חוסן ויכולת שרידות שנתנו לי הורי. תודה שיכולתי לשתף אתכן ומאחלת לכולכן שתמצאו את הנתיב אל עצמכן .

שלום לך התחלה חדשה

הניק שלך משדר את האופטימיות הנפלאה שבך... מזדהה עם דברייך, נישאתי וילדתי את ילדי לאחר מות הורי והם מכירים את הורי כאילו חיו איתם... מבינה את דברייך בנוגע לקשר של בתך הגדולה עם אמך למרות שלא הכירה אותה ... גם הורי פספסו את רגעי האושר המשפחתיים... נכון שההורים היו חסרים ועדיין כך, אבל ממקום אחר ומנקודה אחרת לחלוטין. השלמתי את המעגל וכיום אני במקום שונה ומפוייס, רואה את הדברים מזווית ראיה שונה, מזה שנים, וזאת כמובן לאחר עבודה קשה והתמודדות לא קלה. מאחלת לך לידה קלה וגידול מהנה של בנותייך. נפלא שמצאת לך את הנתיב הנכון. תודה על דברייך המרגשים ותודה ששיתפת.

Darkmatter

New member
היי

אני שמחה לשמוע שלמדת להסתכל על הדברים בצורה אחרת כתוצאה מזה שאת בעצמך אמא. וגם האופטימיות שלך למרות כל הקושי נפלאה. אני מאחלת לך שהבת שלך והמשפחה יתנו לך ת'כוחות להתמודד עם הקשיים שנותרו. ובהצלחה בלידה ובכלל בהמשך...

איזה יופי!

ממש שמחתי לקרוא את הודעתך. קודם כל, כי יש בה חדשות משמחות
שנית, כי אני שמחה מאוד על ההתמודדות שלך. היא נותנת עידוד והשראה להרבה בנות שמאוד חוששות מלעבור את השלבים שתיארת [חתונה, הריון, לידה] בלי אימא לצידן. ברשותך אוסיף את הודעה הזו להודעות המומלצות שבטגליינס ...

תודה לך..

ששיתפת אותנו..
נראה כי עברת כיברת דרך ארוכה בהתמודדות עם האבדן ואת נמצאת במקום טוב וחיובי עכשיו.. כמו שסקאלי כתבה, זה בהחלט נותן הרבה כוח ותקווה לאלו מאיתנו שעדיין לא הגיעו לשלב הזה (להקים משפחה) וחוששות לעשות זאת בלעדיה.. מקווה שתשתפי אותנו שוב..נראה כי יש לך הרבה לתרום לפורום.. המשך שבוע נהדר

כנפיים לבנות

אני אמשיך לכתוב ואני מקווה שזה ישפוך קצת אור על ההתמודדות שיש "בצד השני" - של הזוגיות והקמת משפחה . והמשך שבוע נעים בחזרה

למעלה