שבת שלום

sitvaniyot

New member
בוקר טוב לנמים ולנמות../images/Emo1.gif

לעולם לא אבין מדוע יש אנשים המעדיפים לבלות את שעות האור במיטה ואת שעות החושך מחוצה לה. באור הציםורים מזמרות, הפרחים נפתחים, הפרפרים עפים. אפשר להינות מחום השמש או להתבונן בגשם היורד וברוח המניעה את צמרות העצים. באור אין סודות, הכל גלוי וברור. לעומת זאת בחושך, העולם מכוסה בשמיכה, פה ושם מנצנצים הכוכבים ולפעמים הירח קורץ, אבל הצללים מחביאים כל מיני סודות אפלים. אינני מבינה גם מדוע בחורף אנשים מעדיפים להתכרבל במיטה, ממה הם מתחבאים? בארץ לא כל כך קר. קור החורף בארצינו, נחשב לאביב ברוב העולם. מקלחת חמה מזרימה את הדם ואם יוצאים לטייל הדם הזורם בגוף מחמם אותו. האויר לאחר הגשם כל כך מרענן, אז אני בדרכי לטיול שבת, ואצרף לכם תמונה מעירי שיש לה קיבוץ בתוכה, כפי שכבר סיפרתי לכם. בתמונה קניון שבעת הכוכבים ברקע ושדות הקיבוץ לפנים. תבלו יפה, גם הישנים וגם הערים. צ'או...

erika6

New member
חוטב עצים../images/Emo108.gif

חוטב עצים כרת יום אחד עצים על שפת הנחל, כשלפתע נפל הגרזן למים. כאשר החל החוטב לבכות, הופיעה פיה ושאלה אותו: "מדוע אתה בוכה?". "נפל לי הגרזן למים ואני צריך אותו כדי להתפרנס", ענה לה. נכנסה הפיה למים והוציאה ממנו גרזן מזהב. "האם זה הגרזן שלך?", שאלה. "לא", ענה לה החוטב. נכנסה לנחל בשנית ויצאה ממנו עם גרזן מכסף. "האם זה הגרזן שלך?", שאלה. "לא" ענה לה החוטב. נכנסה הפיה לנחל בשלישית ויצאה כשהיא אוחזת בגרזן רגיל מברזל. "האם זה שלך?", שאלה. "כן" ענה החוטב בשמחה. הפיה הייתה כל כך מרוצה שמצאה אדם ישר כזה ונתנה לו במתנה את כל שלושת הגרזנים, הלך החוטב הביתה שמח וטוב לב. עם שלושה גרזנים כאלו הצליח להתפרנס יפה. ואף לנוח קצת . ויום אחד לקח את אשתו להראות לה את מקום האירוע, רכנה האישה לנחל להביט ונפלה למים. החל חוטב העצים לבכות, משום שגם הוא וגם אשתו לא ידעו לשחות. יצאה הפיה שוב ושאלה אותו לפשר הבכי. "אשתי נפלה למים ואני לא יכול להציל אותה!" ענה החוטב. הפיה נכנסה למים ויצאה עם ג'ניפר לופז. "האם זו אשתך?" שאלה. "כן, זו אשתי!" ענה החוטב. "שקרן!" אמרה הפיה, רותחת מזעם. "תביני", ענה החוטב,"אם הייתי אומר לא לג'ניפר לופז, היית מביאה לי את אנג'לינה ג'ולי, אם הייתי אומר לא גם לה, היית מביאה לי את אשתי ואז היית נותנת לי את כל השלוש.... ואני אדם עני, איך אני יכול להרשות לעצמי להחזיק את שלושתן, בקושי את אשתי אני מצליח להחזיק, לכן אמרתי כן על הראשונה". מוסר השכל:- כאשר גבר משקר, תמיד יש לזה סיבה הגיונית וטובה שבאה לתרום למען האנושות כולה ‎ ‏ !

אדזה

New member
אריקה

היי אריקה,תודה על הסיפור היפה הזה וכן על המצגות שאת נוהגת להכניס לפורום,ובכלל טוב לראותך כאן. לגבי אותו גבר שהשכיל לקבל את מבוקשו,אני חושבת שהוא פשוט היה גבר חכם,וכדרכם של אנשים חכמים כדי להשיג את מה שברצונם הם בדרך כלל משתמשים בחוכמתם,אבל לפחות הוא היה כנה והסביר את הסיבה מדוע נהג כך.הנה לך תרנגול שמצא את שחיפש.

עמליה3

New member
לאריקה

במיוחד בשבילך תודה למצגות ולסיפורים. שולחת שיר לגשם.

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב לחבריי הפורום ../images/Emo24.gif

שבת שלום
מזג האוויר מאפשר לצאת מן הבית, ואני מצטרפת לסיור בבני עטרות שיתקיים בשעה 10:00. סוג הסיורים האלה אהוב עליי במיוחד. ראשית שמביאים בדרך כלל מומחה למקום ולנושא שנית משום שלא צריך להרשם. כל הבא ברוך הבא. שלישית מאחר ואני מגיעה בצורה עצמאית, גם יכולה לעזוב בצורה עצמאית. שבת של בריאות וחום. חום בלב וחום בסביבה.

אדזה

New member
יעלי שבת שלום

כף לך שאת מטיילת,רק ספרי לנו אחר כך מה יש לחפש בבני עטרות.אבל אני אוהבת לדעת ולשמוע הכל.

yaely2

New member
מנהל
צהריים טובים, ../images/Emo24.gif

שלום אדזה וכולם, שאלה יפה שאלת אדזה לגבי בני עטרות. ובכן המקום היה עד מלחמת השחרור מאוכלס בגרמנים שמאסו בכנסיה המסורבלת שלהם והחליטו על חזרה לשורשים ועבודת האדמה. לתנועה קראו TEMPLERS מלשון TEEMPLE והם הגיעו לארץ הקימו מושבות וישובים עירוניים. בחיפה - המושבה הגרמנית. בתל אביב את שרונה - הקריה, ירושלים המושבה הגרמנית. את אלוני אבא את בית לחם הגלילית ואת וילהלמה שהיא בני עטרות. הם עסקו בעיקר בחקלאות ולא רק. הם קידמו בארץ כל תחום שהם עסקו בו, כי הם עשו הכל ביסודיות. המדריכה הייתה מעולה גם בהסטוריה וגם בהסבר על הבתים. הבתים בבני עטרות נשארו עם סגנון הבניה המיוחד שהיה לטמפלרים. אם תגיעו לאזור, עשו סיבוב בתוך בני עטרות, תראו סגנון בתים מלפני מאה וחמישים שנה, וגם תבינו למה התכונתי. מצרפת תמונה של עטיפת התפוזים שהם שלחו לחו"ל. גם על העטיפה אפשר לראות את הדיוק

בני עטרות../images/Emo20.gif../images/Emo107.gif

אחה"צ טובים לכלם ולך יעלי, יש לי סיפור אישי שקשור לבני עטרות. לפני 36 שנים היה לי כלב קטן יפהפה אבל פרחח גדול. הוא ישב פעמים בהסגר בגלל נשיכות והזהירו אותי שאם עוד פעם זה יקרה - לא יחזירו לי אותו. גרתי בקומה רביעית (ללא מעלית) הייתי בהריון עם הילד השלישי ופחדתי מאד שאם הוא ירד למטה עם הילדים הוא עלול שוב לנשוך,אז עשיתי מעשה כואב (מאד הייתי קשורה אליו וכמובן גם בעלי וילדי) עשינו מועצה משפחתית והחלטנו למצוא לו בית אחר,עם מספר זיהוי אחר. פרסמנו מודעה בעתון קבלנו מאות טלפונים כ-20 איש באו להתראיין אצלנו ובחרנו לו את הבית הטוב ביותר. משפחה מקסימה מבני עטרות אנחנו מאד התידדנו אתם והיינו נוסעים לשם לעתים קרובות לבקר וגם לבדוק איך הכלב צ'רליהתאקלם. הוא התאקלם נהדר וכולם היו מרוצים.המשכנו לבקר שם וגם מידי פעם עשינו טיול רגלי במקום ובאמת התרשמנו מצורת החיים שם. דרך אגב צ'רלי חי עד גיל 17 ונהרג בקרב ולא מת מזקנה.
הרבה חיבוקים ונישוקים. נ.ב. אני קצת חולה (כנראה תפסתי שפעת) אז אל תתנשקו אתי עד להודעה חדשה.

אדזה

New member
ציפי

לא מתנשקת איתך אבל שולחת לך ברכת החלמה מהירה,ואנא ממך,התעטפי יפה בשמיכות עם תה ולימון,ולא להשתולל שלא לצורך.

בוקר טוב ושב"ש לכולם,סיתווניות את

10 אהבתי את מה שכתבת,, אני בראש אחד איתך,, אני כבר הפסקתי להבין אנשים למה,, איפה שלא גרתי בארץ ולא חשוב איזו אוכלוסיה זו הייתה, תמיד אמרו שאני חנונית שאני קמה עם שחר,,גם כשהייתי צעירה אהבתי את הבוקר,, הרוב חושב שזה לא אופנתי לקום מוקדם, וזה משום מה איני לבלות עד השעות הקטנות הלילה, אני בעד שאיש כרצונו לחיות איך שהוא רוצה ,אבל למה אנשי הלילה לועגים למשכימים ולהולכי הרגל? אני נשבעת שפגשתי מישהו שאמר לי : לא נעים לי שיראו אותי הולך ברגל, האוטו במוסך,, מרוב תדהמה לא עניתי לו. יום שבת מבורך
וחמים לכולם

erika6

New member
בדיחות:../images/Emo108.gif

1. שאלה: למה פרסי סוגר חלון שהוא מדבר? תשובה: זמן אוויר....חבל. 2. שאלה: מה ההבדל בין בית משוגעים למדינת ישראל? תשובה: בבית משוגעים ההנהלה שפויה

אדזה

New member
קיבלתי באימייל - הגיל המתקדם

כשהייתי צעיר כשהייתי צעיר, היה לי דם ועכשיו לחץ דם. כשהייתי צעיר הייתי בחור כארז ועכשיו גידלתי כרס. כשהייתי צעיר היו לי עיניים ועכשיו משקפיים. כשהייתי צעיר יריתי כדורים ועכשיו בולע כדורים. כשהייתי צעיר יצאתי במחולות ועכשיו נכנס למחלות. כשהייתי צעיר היה חיוך על פני ועכשיו קמטים בלי די. כשהייתי צעיר הייתי רציני ועכשיו אני ציני. כשהייתי צעיר הייתה לי אידיאה ועכשיו אי דעה. כשהייתי צעיר הייתי פרסונה גרטה ועכשיו פרסונה גרוטאה. כשהייתי צעיר הייתי בבריגאדה ועכשיו אני ביש גדא. כשהייתי צעיר חשבתי שלי זה לא יקרה אך נוכחתי לדעת שזה לגמרי לא מקרה. לא אני אשם בדבר - זה הזמן שחלף ועבר - ומשאיר אחריו הסיפור. הזיקנה, רבותיי, היא איפור והרשו לי בסוף להעיר זה יקרה לכל צעיר.

אדזה

New member
סיתווניות - שבת שלום

אני כל כך מסכימה לדעתך,גם אני ממשכימי קום,רק שאני לא מבלה בחיק הטבע למרות שאני מאוד אוהבת.כאדם שעסוק כל השבוע אני משתדלת להשלים את מה שהחסרתי,ותודה לאל שיש למה להקדיש את הזמן.היוצרות מתהפכות ככל שהולכים ומתבגרים,בצעירותי נהגתי לישון הרבה ועם הזמן הולכות ופוחתות שעות השינה,ברגעים כאלה אני תמיד נזכרת בחמותי ז"ל שנשאה תמיד תפילה בקול רם "אלוהים תעשה שהלילה יהיה קצר יותר",אני חושבת-וזו דעתי הפרטית בהחלט שבגילנו דווקא יש לנו בעיית שינה ולא פעם מתפללים שנוכל להרדם או לקום קצת יותר מאוחר.עד לפני שנה בדיוק הייתי אורחת קבועה בקיבוץ שלך יותר מ-3 פעמים בשנה וזאת עקב פעילות מצידי בקבוצת תמיכה,נהניתי מכל רגע - כי אם זה הקיבוץ שאני מתכוונת הוא ממש מקסים וכן כל הסביבה.כרגע הפסקתי את פעילותי וזה מאד חסר לי,אבל כל דבר בעיתו בהתאם ליכולות והאפשרויות.ובינתיים אני מאחלת לך בילוי נפלא,ולכל אחד/אחת שינה עריבה או בילוי נפלא ככל יכולתנו.

עמליה3

New member
סתיונית- אני מזדהה איתך.

אני חיית יום. עם בוקר בשש קמה. כל פעילות ספורטיבית ושחיה וסידורים אם צריך -רק בבוקר. אין כמו שחייה וגקוז'י כשבחוץ מבול .(אבל יש אור) אחר הצהריים חוגים. בחורף אני לא אוהבת לצאת בחושך ומעדיפה בבית או בקניון בכל מקום שמואר.

erika6

New member
אדזה../images/Emo51.gif../images/Emo108.gif

טוב שתרגנגולת מצאה את התרנגול. אני מחפסת את התרנגול בחצר ביתי ולא מצאתיו עדיין, אולי אקרא בקוקוריגו יעזור את חושבת? חחחחחחחח

erika6

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif../images/Emo108.gif

הסטוריה של אהבה

אדזה

New member
אריקה

רק עכשיו נכנסתי הביתה וראיתי את שאלתך,תשובתי :תמיד כדאי לנסות ואף פעם לא מאוחר,ולפעמים כדאי להיות בלי ולהרגיש עם במקום ללכת עם ולהרגיש בלי.ודרך אגב אולי הוא פה?

yaely2

New member
מנהל
שבוע טוב לחבריי הפורום../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo29.gif

שלום כולם, ציפי, סיפור כל כך נחמד עם הכלב שלך (לשעבר). אם הוא מת בגיל 17 בקרב, אז הוא באמת היה קליבר. חבל שהכנסת את התגובה שלך בין ההודעות, אני במקרה ראיתי אותה עכשיו. לסתווניות, איזה יופי של איפיון הישראלי, התחברתי כמעט לכל משפט. לעמליה על השיר לאריקה על החומר המקסים שאת מביאה לנו. לשוש שנמצאת עמנו בנוכחות כל כך חיובית. לאדזה על המייל החמוד שקיבלת, ועל המעורבות שלך בדברים. "על כל אלה, על כל אלה שמור נא לי אלי הטוב"

למעלה