שבת שלום

NAVVAN1

New member
שבת שלום

"ישראל פתחה את שערי הגיהנום" עמוד ראשון בעיתון שישי-שבת y net עד היכן ניתן יהיה להרחיק? עד שתיגלה ההבלחה העמומה של ים-הכסף הסגור ועל שפתו תושיב ים האגדה הטובה מלך נבוך ושלושה חכמים, ואולי עוד הלאה, אם יתבהר, אם יעלו הרוחות, עד הגנים התלויים ששרידיהם נשלדים והולכים בביצות-המלח, עד לחידקל עז-הזרם, אשר חבק, בעומק הזמנים, את הגן האלוהי? האמת-אם היתה-כבר אבדה באפילה ההולכת ונסגרת בין האדם למוצא-תולדותיו, אך הסיפור עולה ומטפס כמוהל, דק והולך מדור לדור, דק והופך לצמרת מפוארת של תחרי-עלים ומשאלות, כמעט נוגע בשמים- מתוך מוצרט לא היה יהודי של גבריאלה אביגור -רותם

שבת שלום ומבורכת- אהבתי את שכתבת

ישראל פתחי שערי הגיהנום? ומה עם שערי גן עדן? האם ישארו נעולים? יש לי בשבילך ספר מדהים, תאהב אותו, ים הסיפורים, של של סלמאן רוגדי, מספר על ים האגדות , אם תרצה , אמור, נאוון ואשאיל לך.

הומינר

New member
פיוט לשבועות

ישנם פיוטים בסידור, שאינני מבין מה כתוב בהם, למרות שהם כתובים עברית ובאותיות עבריות, גם מה שאתה כתבת קראתי, אבל לא הבנתי, מילה במילה הבנתי, אבל לא מצאתי את הקשר בין המילים, פשוט לא מובן לי

NAVVAN1

New member
הומינר יקר ../images/Emo24.gif

חותם אתה: לזכרו של רפאל איתן ז"ל, מי שלא רוצה חרב על הצואר, יחזיק חרב ביד פותח אני: נסתכל קדימה, בלי לתת לעשן ,ריח, אבק הקרב, לצודק, והלא צודק לערפל לנו אופק של תיקווה לשלום, לפיוס, לחיים חתימה שלך, בבחינת התחלה לפרק חדש שלי, סיפור נפלא ניצור ביחד לחיים חדשים. שבת שלום.

נביאה1

New member
אפשר לקבל הסבר למה שכתבת?

סליחה שלא הבנתי... למה אתה מגיב ולמה אתה מתייחס.

NAVVAN1

New member
אולי זה?

אתמול הם היום אנחנו מחר הם שלשום אנחנו לפני שבוע הם בעוד שבוע ... נא להכניס את המילים שלמטה למשפטים שלמעלה: חפים מפשע מתו, רוצחים, טירור, פיגועים, טילי קאסם, טילי אויר, עד היכן ניתן יהיה להרחיק? עד שתיגלה ההבלחה העמומה של ים-הכסף הסגור ועל שפתו תושיב ים האגדה הטובה מלך נבוך ושלושה חכמים, ואולי עוד הלאה, אם יתבהר, אם יעלו הרוחות, עד הגנים התלויים ששרידיהם נשלדים והולכים בביצות-המלח, עד לחידקל עז-הזרם, אשר חבק, בעומק הזמנים, את הגן האלוהי? האמת-אם היתה-כבר אבדה באפילה ההולכת ונסגרת בין האדם למוצא-תולדותיו, אך הסיפור עולה ומטפס כמוהל, דק והולך מדור לדור, דק והופך לצמרת מפוארת של תחרי-עלים ומשאלות, כמעט נוגע בשמים- לכל חרב שישלוף צד אחד, הצד השני ישלוף חרב ארוכה, חדה יותר ורק החפים מפשע ימשיכו לא לקבל חינוך, לרעוב, ולמות. והאמת אם היתה- דם אדם חשוב ממנה. האדמה רוויה דם, וריח נקמות באוויר, די שבת שלום

למעלה