סמטה פלמונית
בועז יקירי, הכתבה מאד מענינת הייתי שם לפני כשנה. הסימטה היתה מלוכלכת ומוזנחת. אולי היום מצבה השתפר, אבל מה שדירבן אותי להגיב על הכתבה היא הפתעה. הפסל. הפסל של האריה כלל וכלל אינו אלמוני והוא אינו זה ששמו צוין בכתבה. הפסל הוא אברהם ליפשיץ שלמד פיסול באודסה. הוא היה פסל מומחה בעיקר ליציקות בברונזה. לפרנסתו הוא פיסל שנים את פסלי הרצל ביאליק, מוצרט ובטהובן, שהיו תושבי הארץ מציבים על הפסנתר או על הכוננית. לימים עבר אברהם ליפשיץ להתגורר בקיבוץ פלמחים שם מתגורר עד היום בנו . לאברהם ליפשיץ היה סטודיו בקיבוץ ועוד שנים רבות היה מפסל שם ועושה יציקות בהזמנה . גם בנו הפסל שמואליק ליפשיץ הוא חבר קיבוץ עד היום ופסלים שלו מוצבים בקיבוץ ובמקומות אחרים כמו בסמינר אפעל ועוד מקומות. כאשר ביקרתי לפני שנה במקום, כמו שסיפרתי כבר, ניסיתי לענין את שמואליק שיעשה משהו בענין. שיהיה איזה שהוא שלט, שיתקשר לעיריה, אבל כנראה שלא היו לו מספיק אנרגיות לשם כך. בכל אופן אני שמחה להזכיר כאן את אברהם ליפשיץ שחוץ מהיותו פסל היה מנגן על מנדולינה, וגם ארגן תזמורת מנדולינות עם ילדי עלית הנוער שהתחנכו בקיבוץ. הוא היה בונה עפיפונים גדולים וציוריים, היה דייג, ובעיקר, היה זקן עם נפש צעירה. שבוע טוב וחג שמח