שבת שלום!!

sun232

New member
שבת שלום!!

שאלה- מתי אתם מעבירים להילוך ראשון? רק בצומת t? או בכלל בכל פניה של 90 מעלות ככה? או פנייה שהיא השתלבות לכביש ראשי יותר וצריך לתת זכות קדימה? בקיצור תגידו מתי מורידים ל-1 מתי נשארים ב-2 מבחינת סוגי פניות וכאלה.

j u n k

New member
אך ורק בעצירה מוחלטת או

בעצירה כמעט מוחלטת. זאת אומרת בתמרור עצור חובה לעצור לגמרי ולהעביר לראשון, אבל במשולש לא תמיד, תלוי בתנועה, בגלישה לא צריך. בפנייה סתם ממש לא צריך להעביר לראשון.

SavageGirl1

New member
אבל..

אם מגיעים לצומת וצריך רק לגלוש קצת, ולפני הצומת נוסעים ב-2, בכל מצב בשביל להאט צריך להעביר לראשון,לא?

avvv

New member
תשובה

עצירה מוחלטת עוצרים בשני, גם פניות כאשר יש ראות טובה. אם אי אפשר לראות טוב את המקום או שהפנייה מסובכת או שסתם האוטו מתחיל לרעוד, אז עוברים לראשון. כיכרות בד"כ אני גם עובר בראשון.

לא מדוייקים פה ...

גלישה עושים בשני ? ממש לא , אך ורק בראשון . (תזהרו , זה דבר שמכשילים בטסט) פניות כמובן עושים בשני , אלא אם כן צריך לתת זכות קדימה ומגיעים למצב של כמעט עצירה - עוברים לראשון . כיכרות אסור לסוע בראשון , דבר כזה גם מכשילים בטסט , אסור לסוע בכיכר על ראשון (אלא אם כן נכנסתם עם ראשון , אך חובה להעביר מהר לשני , אפילו שהמנוע עוד לא מתאמץ ...)

FreakStyler

New member
בוא אני אגיד לך...

יש מקרים מוגדרים שצריך להעביר לראשון ויש מקרים שאתה צריך לפעול על פי שיקול דעת, אם אין לך ראיה מספיק טובה או איזה אוטו נוסע לאט מאוד ואתה לא יכול לעקוף, או כל דבר שאתה צריך בשבילו להפעיל שיקול דעת משלך ולנסוע לאט... המקרים המוגדרים הם, אם אתה בצומת ויש לך את התמרור של המשולש, לא משנה לאן אתה צריך לפנות, ישר ימינה או שמאלה, אתה חייב להעביר לראשון, שים לב שהתמרור בעצם אומר: האט ותן זכות קדימה.. אם אתה בצומת ויש לך תמרור עצור, אתה חייב לעצור, וכמובן להעביר אחר כך לראשון.. זה בכל מקרה שאתה מתחיל נסיעה אתה מעביר לראשון.. אם אתה בצומת טי, גם. אם אתה בצומת והזכות קדימה היא שלך, כלומר לתנועה החוצה יש תמרור משולש, אז אתה לא צריך להעביר לראשון, אתה רק צריל להאט טיפש כשאתה חוצה כי לפעמים הנהגים לא נותנים לך את זכות הקדימה ואם אתה מאט אתה יכול להספיק לעצור בזמן. ואם אתה בכביש מאוד צר שעוברים הו מכוניות גם ממול, ומכוניות חונות בצד, אז אין ברירה אתה חייב להעביר לראשון. מקווה שעזרתי, אולי שכחתי משהו אז אני אוסיף..\ובעיקרון יש גם מקרים לא מוגדרים ואתה צריך להאט ממש ממש, כי אין שדה ראיה טוב ובלה בלה.. אז אתה מעביר לראשון כי אם תישאר בשני האוטו סתם ירעד..

לא מדוייק...../images/Emo105.gif

צריך להעביר לראשון רק אם מתקיימים שני התנאים הבאים: 1.יש את התמרור המשולש "תן זכות קדימה" 2.אין שדה ראיה כאשר מתקיימים שני התנאים האלו צריך להעביר לראשון(כמובן,גם כשיש צפיפות של מכוניות או מקרים חריגידם אחרים...)

FreakStyler

New member
אז תסלחי בדיוק...

ותגידי לי מה לא מדויק במה שאמרתי? אני רוצה שתגידי לי מה לא מדויק כי אני חושבת שרשמתי במדויק בערך את כל המקרים העיקריים שבהם צריך (ולפעמים רק כדאי) להעביר לראשון. בכל אופן תמיד אם לא בטוחים עדיף להעביר לראשון ולהיות זהיר מאשר ללכת על המזל בהילוך גבוה ולכי תדעי מה יקרה.. ושוב- תרשמי לי מה לא מדויק. ושני התנאים שאמרת הם ממש לא שני התנאים היחידים.. כמו שאמרתי לפעמים צריך לפעול בשיקול דעת...

ממממ...../images/Emo105.gif

זה לא שזה לא מדוייק פשוט כתבת שהתנאים המוגדרים הם שיש תמרור "תן זכות קדימה" ולא תמיד כשיש את התמרור צריך להעביר לראשון(רק אם אין שדה ראיה) כמובן שיש מקרים שצריך להפעיל שיקול דעת. אבל לפי ההגדרה כששני התנאים שכתבתי מתקיימים ביחד צריך להעביר לראשון. ככה המורה שלי לימד אותי..
בכל מקרה,מה שכתבת הוא נכון פשוט רציתי להבהיר
וחוצמזה,אני לא מתווכחת עם אנשים עם רישיון
(*משתחווה*)

FreakStyler

New member
חחח מתקבל.

פסדר סבבה, הבהרנו את הנקודה. פשוט הרחבתי, כדי שיהיה מובן יותר.. אבל בעיקרון בצומת לא מרומזר אכן מעבירים תמיד לראשון, אני לא יודעת איך הכבישים שלכם אבל באשדוד צריך להעביר לראשון תמיד כי בלאגן מה שהולך פה..
ועזבי אותך מתנאים מוגדרים.. בואי נהיה זהירים ונפעל לפי שיקול דעת זהיר.. את יודעת מה זה נהגים ישראליים......

sun232

New member
אוקיי בעיה טכנית:::::::::

אני מנסה להעלות כמה שרטוטים שעשיתי בקשר לפניות והם לא עולים!!! כל פעם זה מראה eror וזה חשוב להראות!! מה לעשות?

FreakStyler

New member
אממממממ

אולי הקובץ גדול מידי (צריך לשים קובץ עד 250K) , או לא מתאים...

למעלה