שבת שלום

meravhs

New member
שבת שלום

היי לכולם, באופן מאוד לא צפוי הייתי ללא מחשב מספר ימים. תמיד שצריכים אותו... התרגשתי מאוד לקרוא את ההודעות של כולם, זה עזר לי מאוד מאוד. עפרי אכן ילדה מדהימה, רגועה מאוד, ממלמלת בלי סוף ומראה בצורה מאוד טובה מה היא רוצה וקל יחסית לספק את צרכיה. לגבי השאלה, כן היא כנראה לא רואה כל-כך טוב ולכן אנו בהתפתחות הילד עם שילוב ראייתי, אנו כמובן לא יודעים כמה היא רואה ויתכן שהליקוי קטן ככל שיהיה מפריע לה מאוד בקצה ההתפתחות. היא בת 7 חודשים כרונולוגי (4 חודשים מתוקן) וכמה שעובדים איתה, היא לא מוכנה לשכב על הבטן יותר מ-2 דקות ולא מרימה את הראש כלל. אני, למרות מחאותיה הקשות לפעמים מתעקשת על שכיבה על הבטן לזמן קצוב למספר פעמים ביום. אני נשארת לידה, שוכבת לידה, מנסה לדבר, לשיר, לגרות אותה בכל מיני משחקים ואטרקציות אך היא בשלה. הנחת היסוד החדשה שלי היא, בכל פעם שמניחים אותה (בלול, במיטה וכו') לשים אותה קודם כל על הבטן, אבל הצהרות לחוד ומעשים לחוד, היא מוחה קשות, בוכה בחמלה ולבסוף קשה מאוד להרגיע אותה. חשוב לציין, שכאשר היא על הגב, היא משתוללת מאוד מרימה את הטוסיק ומגיעה לפעמים למצב של חצי התהפכות. כבר לא יודעת מה לנסות. הפיוזיוטרפיסטית שלנו אומרת שמנסיונה ילדים בעלי לקות ראייתית מתקשים הרבה יותר להתרומם, שכן אין גירוי ראייתי המביא אותם להרים את הראש ולחפש גירויים. אם יש למישהו רעיון אני מקשיבה. כבר התחילו להגיד לי שהקרדיט שנתנו לה בגלל הפגות בנושא הרמת הראש עומד להסתיים, שהלא היא בת 4 חודשים מתוקן. מה עוד שבמשקל (7 ק"ג) וגובה עפרי עולה יפה מאוד כמו כרונולוגי והזהירו אותי שלא תעלה יותר מידי ותפתח בעיות משקל. אני מבינה מאיפה זה בא אך זה נראה לי קצת מוגזם לומר לי בשלב הזה לשים לב. זהו, שבת שלום לכולם, מירב

shirar1

New member
אהלן מירב!

אני יכולה לספר לך על נטע, שהליקוי היחיד שלה הוא ליקוי ראיה קשה, בלי ליקויים נלווים. היום, בגיל 3 היא ילדה מדהימה ולא תראי פערים מוטוריים בינה לבין ילדים בגילה, אבל היה לה איחור מוטורי רציני ביותר בגלל הראיה. לדוגמה, ללכת היא התחילה רק בגיל שנתיים וחודשיים. להתיישב היא התחילה בגיל שנה וקצת, להתהפך היא התהפכה מאד מאוחר וכו'. בעצם, רק כשהתחלנו לעבוד איתה על הראיה ולא על פיזיותרפיה בלבד (המכון להתפתחות הילד בתל השומר לא ממש יודע להציע שילוב של השניים), היא התחילה לסגור את הפערים. קשה להבין עד כמה ליקוי ראיה יכול להשפיע על כל שאר התחומים. עד כמה שאני זוכרת אתם גרים בצפון, אבל בכל מקרה, אני יכולה להמליץ לך בחום רב לפנות לגן אלי"ע בפתח תקוה. זה גן לילדים עוורים ולקויי ראיה, והם נחשבים מספר אחת בארץ וגם למתקדמים מאד בעולם בתחום. הם עושים ועדות הערכה לילדים ואז גם נותנים ייעוץ איך לעבוד עם הילד, ולדעתי שווה לדבר לך לדבר איתם. הם מלמדים איך לגרות את הראיה של הילדים, כי לפעמים ראיה זה דבר שממש צריך ללמד את המח לעשות, וכדאי מה שיותר מוקדם, כי השנה הראשונה לחיים היא שלב קריטי בהתפתחות הראיה. לדוגמה, הם מלמדים איך לעבוד עם הילד בחדר חושך ולגרות אותו עם כל מיני צעצועים כדי שהמח יתרגל לראות (זה הסבר קצת פשטני, סליחה). בקיצור, בשבילנו, מרגע שהגענו אליהם, קיבלנו בעצם ילדה במתנה - חבל שזה היה רק בגיל שנה, כי את השנה הראשונה שלה נטע ממש פספסה בגלל שלא טופלה נכון והעולם לא "הגיע" אליה. הדוגמה הקטנה ביותר: אפשר לנפנף לילד מול הפרצוף בצעצועים בתקווה שיושיט יד, יתהפך לצעצוע וכו', אבל אם הילד לא רואה טוב והצעצוע לא ירעיש, אין לו שום סיבה שבעולם לעשות את זה. עוד פונקציה שקיימת ויכולה לעזור לכם זה מורות שיקומיות, שעובדות עם לקויי ראיה מגיל 0 ועד זקנה בכל הארץ והן פונקציה מדהימה נוספת. צריך לפנות לעובדת הסוציאלית בעיריה כדי להגיע אליהן, אם את צריכה תגידי לי ואני אשלח לך עוד פרטים. אני חייבת להגיד שלפחות בדבר הזה, לשמחתנו, מדינת ישראל מתקדמת מאד. לסיום קראתי עוד פעם מה שכתבת ואני רוצה לחדד, שאם מטפלים נכון, וזה יכול להתמצות בטיפים ממש קטנים (כמו שכתבת, יכול להיות שמשהו ממש קטן יפריע לה מאד), זה עושה הרבה פעמים ניסים בהתפתחות - נטע היא הוכחה מדהימה לזה.

דבורי

New member
מורות שיקומיות

אני יכולה רק להמליץ על האופציה הזאת. לפחות בירושלים, ממש אין ביורוקרטיה לעבור כדי לקבל (צריך רק לפנות למרש"ל - מרכז לשיקום עוורים וכבדי ראיה) והם כבר דואגים להכל. נעמה שלי עיוורת בעין אחת ומורה שיקומית הגיעה אלינו הביתה במשך כמה חודשים כדי לעבוד איתה.

הי מירב

גם לאיה היה מה להגיד כל פעם ששמנו אותה על הבטן. האמת, אני כמעט לא שמעתי על ילד שהסכים לשכב על הבטן. כל מה שגורם להם להתאמץ גורר אחריו מחאות (תלוי בגיל כמובן). איה כבר יכולה לזחול, אבל אם זה רחוק מדי בשבילה, היא תמרח על הריתפה ותבכה. זה לא שהיא לא יכולה, היא רוצה שיביאו לה... גם אני כל פעם נלחץ מה"קרדיט" של הפגות שניגמר, אבל כל פעם אני נושך שפתיים וממשיך, ואכן איה מפתיעה מחדש כל פעם. אני לא אומר שאין בעיות, אני אומר שאולי היא צריכה קצת יותר זמן. בכל מקרה, ד"ר כוכבי, רופאה מעולה, אני ממליץ בחום. אני חושב שהיא תוכל לעזור. ובנוגע למשקל- מי שאומר את זה- לא חכם במיוחד. גם גיסי מטיף לי בנידון ואת כבר יודעת מה אני חושב על זה... שיהיה רק טוב...

הי מירב

מצטערת שלא עניתי להודעה הקודמת שלך - שילוב של וירוס במחשב ותשישות שלי.
לך וטוב לשמוע שאת מרגישה יותר טוב. זה הכי חשוב. ועפרי נשמעת מקסימה ומתוקה והמלמולים של גיל 4 חודשים פשוט ממיסים. אין לי עצות מעשיות (שירה ודבורי כבר אמרו הכל...) אבל לפחות יש אבחנה ויש לאן להתקדם מכאן, עובדה ש"סתם" פיזיותרפיה לא מספיקה. לגבי שכיבה על הבטן, איך היא מגיבה כשאת שוכבת על הגב והיא עליך? בעיות משקל?! תעשי לי טובה. 7 קילו בגיל 7 חודשים זה משקל אידיאלי, רק בפורום הזה זה משקל ממוצע לגיל שנה...

ברוכה השבה!

טוב שחזרת אלינו... לגבי הראייה אני גם ממליצה לך לבקש עזרה מקצועית וכך לא יהיה פער רציני בהתפתחות. לגבי המשקל טוב שלמישהו יש צרות של שמנים (אצלי ליאל בת שנה וארבע ושוקלת 7.5 קילו), אך אני לא חושבת שזה משקל עודף כי יש הרבה תינוקות שבגיל שנה שוקלים 12 קילו. אם את נותנת לה דייסה אולי תורידי לה את הדייסה אבל אם את דואגת תתיעצי עם דיאטנית והיא תגיד לך אם יש בעיה או לא. תעדכני אותנו ובהצלחה!!

../images/Emo65.gifהי מירב, לגבי הראייה אני לא

יכולה לעזור לך, אבל החברים כאן ענו לך כל אחד מנסיונו הוא. אני מקווה שעופרי תתקדם עם הראאיה בעזרת התרגילים ועבודה קשה. בהצלחה לכם גלי כל שנבקש לו יהי...

היי מירב

זה קצת ירגיע אם אספר לך שעילי בן 10 חודשים כרונולוגי ושבעה מתוקן לא מוכן לשכב על הבטן יותר משתיים שלוש דקות ולא משנה איזה גירוי יש לפניו. אפילו צעצועים חדשים לא עושים לו את זה. בקשר לעיניים אין לי ניסיון אבל יש ברמת השרון רופאת ילדים מומחית ומקסימה (אנחנו כמובן מבקרים אצלה) שמה ד"ר רונית פרילינגר והיא מקבלת דרך קופת חולים.

למעלה