שבת שלום

iceviper

New member
שבת שלום

אבל לפני השבת שאלה שעלתה בפורום דתיים: האם אתם חושבים שבני עקיבא הידרדרה? ואם כן,במה מתבטאת ההידרדרות? פרטו הסבירו ונמקו,בבקשה.

tamarhp

New member
אוקיי

בנ"ע לדעתי הידרדרה בקטע של בנים-בנות. מחנכים לתורה ועבודה, והרבה דברים יפים, אבל יש פחות דגש על בנים-בנות ומה שביניהם. זו תנועה מעורבת, ודווקא בגלל זה צריך לשים דגש ולחנך לערכים אמיתיים!

iceviper

New member
ומהם ערכים אמיתיים,לדעתך?

פירוד בין בנים ובנות זה דבר שהתנועה חייבת לקבל על עצמה?

tamarhp

New member
לא פירוד

אחרת מה ההבדל בין זה לבין עזרא? אבל צריך לשים לב יותר לדברים כמו איסור נגיעה וכו'. בבי"ס שוטפים לנו את המוח על זה שבגיל הזה לא צריך חבר/ה אבל כל שבוע נפגשים עם כל החבר'ה בתנועה, וקשה לעמוד בזה. אני חושבת שבנ"ע זה דבר נפלא, אבל צריך להיזהר יותר בגלל שזה מעורב. אני יודעת שיש סניפים שזה לא ככה, אבל בסניף שלנו אני יודעת שיש הרבה "זוגות" או חברים. זה לא ככה בכל הסניפים, אבל גם זה קורה. בסה"כ בנ"ע היא תנועה טובה.

Admini

New member
וכי זו הסיבה ? שיהיה הבדל לעזרא ?

אני לא מבין...... אם יש בעזרא משהו טוב (והפרדת יתר זה לא דבר טוב, כמו שעירוב יתר כמו שנעשה בחלק מסניפי ב"עעע הוא לא טוב), זה בטוח לא הפרדת היתר..... מצד שני, עזרא היא מעל בנ"עע בחלק גדול מהדברים (מישהו דיבר על נגיעה ?)

tamarhp

New member
ואני יכולה להוסיף

שיר ששמעתי... בני עקיבא, בני עקיבא, עבודה זרה כל מדריך, כל חניך, יש לו חברה בני עקיבא, בני עקיבא, עבודה זרה יש בנים, יש בנות ואין מחיצה אריאל, אריאל אחלה של תנועה אין בנים, אין בנות ויש מחיצה! כמובן שאני והכיתה שלי (שחצי ממנה מדריכות בסניפים שונים של בנ"ע) שרות את זה לגמרי בצחוק, אבל השיר קיים...

The Albor

New member
אין ספק......

שבנ"ע הידרדרה!! ואתם יודעים שכיום ישנם המון שבאים בשביל בנות או להיפך. זה הפך למן מפגש חברתי חסר אידאלים.לחלוטין. כמובן שיש יוצאי דופן.ישנם סניפים שלא שכחו מורשת אבות. אך לצערינו ישנם שלא. לפי דעתי בנ"ע הידרדרה. כבר לא היה חשק ללכת. שבת שלום. יהודה.

tamarhp

New member
זה מה שהתכוונתי

כעיקרון בנ"ע התחילה להשתפר בשנים האחרונות (אחרי ירידה בשנים שלפני כן) - כמו הפרדה במחנות וכו', אבל זה רק בגדול. מה שתנועת בנ"ע עושה, זה רק לפעמים הבודדות שנפגשים מכל הארץ - מחנות, מסעות, סמינריונים וכו'. בפרטים הקטנים שביומיום - הסניפים כשלעצמם - זה לא ממש מתבטא. כמו שכתב אלבור, יש בנים שבאים בשביל הבנות ולהפך.

עטרה22

New member
מה זה לא!!!

אומנם יש 3 סניפים אבל הם לא נפרדים זה פשוט 3 אזורים בעפולה!!!!!

tamarhp

New member
ועוד משהו

במחשבה שניה, אני לא בטוחה שבנ"ע הידרדרה. זה הדור שהידרדר, ונראה לי שכולם מסכימים... רק מה, התפקיד של בנ"ע כתנועה דתית גדולה - הוא לחנך את הדור לחיי תורה ועבודה אמיתיים. וזה כבר תלוי בסניף, בקומונר/ית ובמדריכים, האם הם עושים עבודה טובה או לא.

iceviper

New member
ומה דעתכם?

לפי מה שהבנתי מכם ה"הידרדרות" מתבטאת ביחסי בנים-בנות,ואין לכם (כמדריכים\קומונרים) שליטה על זה. האם לא כדאי שתוותרו על הקרב הזה ותשקיעו ברעיונות אחרים של בני עקיבא?

עטרה22

New member
לפ דעתי תמר צודקת!!!

הבעיה היא שהדור הדרדר וזה תלוי עכשיו במדריכים ובקומנר/ית אם הם עושים עבודה טובה או לא!!!! אבל הבעיה בשנים האחרונות שגם המדריכים והקומונר/ית מדרדרים לפעמים אפילו יותר מהחניכים!!!! לי לדוגמא יש מדריכה שיש לה חבר ומדירכה אחת שמנסה להסתיר את זה כדי שלא "נלמד" ממנה!!!

iceviper

New member
רגע רגע

אז אתה לא רואה ביחסי קירבה בבני עקיבא "הדרדרות מוסרית"?

Admini

New member
------>

כל מקרה לגופו. יש כאלו (כותב הודעה זו למשל והפורום שלו) שההפרדה המוחלטת שנהוגה בסניפים עזראיים שונים/אריאל (וברובם לא, כולל בסניף שלי שהוא מקרה מסובך בו רק הגרעין שלי מופרד לחלוטין) לא תפתור את הבעיה. למשל, נוצר מצב מצחיק בו חלק מהגרעין שהופרד פוגש את המין השני באינטרנט או במקומות אחרים מחוץ לסניף עצמו.... הנושא של חבר/חברה הוא בעייתי מאוד (בעיקר משום העובדה שלאורך זמן קשה לשמור על איסורים), אבל כל מקרה לגופו. יש כאלו שיגעו בחברתם וישהו איתה במקום סגור (ייחוד אמרנו ?) ויש כאלו ש-"יסבלו" מההלכה אבל ישמרו עליה ויתחתנו בסוף.... כל מקרה לגופו.

שרוך

New member
../images/Emo24.gifאני עקיבא אני אוהב אותך |חיב

בס"ד הי לכולם אני מעתיק ומוסיף קישור להודעתי מפורום דתים בנושא הזה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=163&msgid=17214324 והודעה היא : בס"ד שלום לכולם1! כככה ממש לא!! בני עקיבא במגמת עליה !! היא ממש לא הדרדה זה שהציבור שלנו מתחרד !! זה לא אומר שב"ע לא ככה אני רוצה לדעת : האם עד לפני 5 שנים האם היה לב"ע הרבה סניפיפ נפרדים? התשובה ממש לא!! אבל היום לא יודע אם זה כזה טוב! אבל יש!! סניפים נפרדים!! ויש חבר'ה שרוצים לפי דעתם לתקן (לעזור לשנות) אז מה החוכמה זה לשבת בצד להגיד כמה זה רע ? ולא לבוא לתקן? אולי תבואו כל אותם האנשים שאומרים שהתנועה הנפלאה והכי גדולה בארץ מדרדת! ותראו ואז תדברו !! זה לא חוכמה ככה לדבר!! יש לי מס' שאלות? מדוע אף תנועת נוער לא עושה קיטנת עולים? ובני עקיבא כן? למה לא פונים לאף תנועת נוער לעשות התרמות? ובני עקיבא כן? לפני מס' שבועות חניכי ומדריכי ב"ע יצאו להתרים למען עמותה (שאני לא זוכר את שמה כגרע) וזה ארגון גדול !! והתרימו כמו שצריך !! למה לאף תנועת נוער יש הרבה סניפים בעולם!!! ולבני עקיבא כן? מסכנה בני עקיבא היא התנועה !! ולא יעזור כמה שתשמיצו שעזרא או אריאל יותר טובים !! כי המספרים והדברים בשטח אומרים אחרת !! בי עקיבא היא התנועת נוער הגדולה בארץ ולא רק בין התנועות נוער הדתיות!! אני מסכים אולי יש לשפר !! (תמיד יש לשפר) אבל החוכמה היא לעשות ולא לשבת בצד 1!! שבת שלום שרוך שבת שלום שרוך

Admini

New member
------>

למה לא פונים לאף תנועת נוער לעשות התרמות? ובני עקיבא כן? גם לעזרא, אז בבקשה אל תאמר שטויות למה לאף תנועת נוער יש הרבה סניפים בעולם!!! ולבני עקיבא כן? לעזרא יש לא מעט (ובדיוק אני עובד על זה בשביל האתר של התנועה) בפעם הבאה, לפני שאתה מאשים האשמות חסרות פשר על עזרא, לא יזיק שתקרא משהו על התנועה באתר שלה (שמושקע אלפי מונים יותר מההוא בעיצוב של שנות השמונים של בנ"ע)

למעלה