שבת שלום

doבי

New member
התחלקנו על [בננה] ? או שהשבת נגמר?

שבוע טוב לכולם עם צאת שבת של מזג אויר נפלא -ממש "סתיו קייצי", עם בריאות תקינה. בוכים בלילה - לא רק הילדים, כך מספרות אמהות לבני גיל -טרום בינה, על אף שמחושך בשינה- אינם פוחדים, בוכים גם אנשים שגודלים במדינה- וגם אתם על כך פוצחים שירה מעט משלכם,מעתיקים ומעתיקות וההודעה במקור היא אחרת כיצירה, של משלוח תנחום- ויציאה אל השדות. גם גברים בוכים בלילה - בכי כשהמצב במדינה יורד לדחי, וכמובן שמכך פוחדים נער גם נערה- כשאין רואים אור בקצה המנהרה. .... ............. היה יום קשה בערב שבת, ותריסר משפחות קיבלו עלין דין של משפחות שכול, ופוליטיקאים מימין שיחרו לבוחרים,ומשמאל - לאסוף עוד קולות, ומשוררים כתבו ומלחינים הוסיפו כלחן - רק חול,עפר וחול- כמה נבזית היא הדרך בה נוצרות עוד משפחות שכולות... .... .............- - ומסביב לשולחן - לאחר סעודת ערבית הסבו ושוחחו על קיבה מלאה שני קשישים שלידי (האזנתי הקשבה לאה): אחד הציע "לשנות את הערבים"! מה זה אתה אומר, באמת? התפלא המכונס בכיסא הגלגל- "ערבי טוב זה ערבי מת"? אז בטח המוח שלך מקולקל! .... ........................ ומכאן תנחומים לכל אלו שעדיין בפורום הזה, וחושבים על השינויים שקרו בשנים האחרונות, לאותן משפחות טריות-שכול ומכאוב מחברון ואותם אלפים ורבבות בני "משפחת השכול הישראלית" ולכל אלו שדואגים על ילדיהם - בין לפני גיוס, בזמן גיוס או במילואים, ולכל עם ישראל שכאן בארץ הזאת. אי אפשר להרוג כל ערבי צעיר בשטחים- ממש כפי שאי אפשר לזרוק את כל היהודים בארץ -לים, לאט "המכונס בכיסא הגלגל" הערב,לשכני שגם בכיסא דומה-חייבת להיות, מוכרחים שני הצדדים למצוא דרך של פתרון שיאפשר לכולנו לחיות בלא שכול. מאחל לכל אלו וגם לאותם הנכים שנפגעים פה בחיי הלחץ והדיכאון- שלפחות השבוע הזה- גם אם לא ימצאו הפתרון/ות - שקט יהיה בארצנו.

רוצה לשתף אתכם

היי שבוע טוב שרתתי בצהל 25 שנים, מתוכם בשטחים, לבנון רמת הגולן ועוד, במהלך שרותי בצבא השתתפתי בלא מעט לוויות של חברים קרובים,נשאתי ארונות של חברים קרובים, ואף ספדתי לחייל שלי שנהרג, וזה קשה , קשה מאוד ומן הסתם זה מלווה אותך מדי פעם עולים וצפים בי זכרונות של חברות שאינה עוד. ותמיד ,תמיד חשבתי איך אנהג כשבני יתגייס לצבא, אני זוכר את הדמעות שהציפו את עיניי כשבני עלה לאוטובוס בבקום,הוא רצה להיות רק חייל קרבי, והוא אכן שובץ לחטיבת גבעתי, אין כל ספק כשאתה אבא של חייל ועוד קרבי, ראייתך שונה כמפקד, ובכלל אני חושב כשאנו הורים חלים שינויים בתפישות העולם שלנו, "לשמחתי בני נפצע לאחר כשנה" ושובץ ליחידה עורפית, אז גם חשבתי מה עבר על ההורים שלי כשהיינו 4 אחים בו זמנית בצבא וביחידות קרביות. אני מודה שעברו לי תסריטים בראש, וגם אני העסקתי את מחשבותיי באיך אני אגיב? ואיך יראו חיי? שבוע טוב ושקט שיהיה על כולכם ועל כל בית ישראל אמן אבי

*יערית

New member
נבואות שמגשימות את עצמם

מאמינה בזה ולכן לעולם לא אחשוב על כך!!!!!!!!! אתמול נפגשתי עם אישה מבוגרת ממני ב-20 שנה הציונות שלה כך אמרתי לה...נאיבית לעניות דעתי,והיא יודעת.. אבל זה כבר דרך חיים.. אז הכאב והשכול הוא גדול..... אבל... אין לנו ארץ אחרת.. ואני תקווה שהבן שלי ב"ה לא יצטרך בכלל לשאת נשק!!!!!!!!

היי יערית

בוקר טוב מהיא הציונות שלה? ומהיא לפי דעתך הציונות שנת 2002 ? והאם יש שינוי בתפישת הציונות מלפני 100 שנים להיום? שאלות קשות על הבוקר, אבל נדמה לי שהן רלוונטיות יותר מתמיד לאור המצב הנוכחי ולאור הבחירות שבפתח. בוקר טוב ויום שקט אבי

*יערית

New member
היי איש הים והרוח../images/Emo13.gif

את כל התשובות לשאלותיך היא תצטרך לענות אבל מכיוון שהיא לא גולשת לאתרים ולפורומים שלנו אין ביכולתה לעשות זאת
אני אישית יודעת שיש הבדל בין הציונות של פעם לציונות של היום.... לפרט..כבד עליי! ולגבי היום שקט וטוב גם אני מאחלת לכל אחד ואחת מאיתנו
{יצאתי מזה באלגנטיות}

למעלה