שבת שלום ( :

מיהשלי

New member
שבת שלום ( :

היי שבת שלום ובוקר טוב לכולם/ן .

שאלה ....המוצרים שרשום עליהם עד 20PPM -- במידה ואוכלים הרבה מוצרים כאלו ביום , יש מצב שאז כבר עוברים יחדין את ה "עד 20PPM" ואז זה כבר הופך לבעייתי...?
שאלתי את הדיאטנית שהייתי אצלה- תשובתה לא היתה חד משמעית...אמרה שלא ניתן לדעת במוצרים הנ"ל כמה באמת יש ...

net the jet

New member
שמעתי כמה דעות בענין... מבחינה הגיונית, מדובר בחלקיקים כל כך

שכנראה לא ממש עוברים את " אחוז החסימה "
, ז"א שלא עוברים את הכמות שאנו מוגבלים אליה של גלוטן.
מצד שני, שמעתי גם כאלו שאומרים בכלל שהמגמה הרפואית של חלי צליאק צריכה להיות 0 גלוטן. ז"א להמנע מגלוטן בכל צורה, גם מה 20 ppm...בדיוק מהסיבה שציינת... שאין לדעת כמה באמת צורכים.
&nbsp
אישית, רוב התזונה שלי מורכבת ממזונות שגם ככה אין בהם גלוטן, ככה שאני לא ממש נתקלת ביום יום למוצרים שמכילים 20ppm...אני יוצאת מנקודת הנחה שגם ככה, כמה שאני לא עושה על מנת להשאר לא חשופה, אני כנראה בכל זאת נחשפת פה ושם לגלוטן בצורה מזערית. אבל, אם יש איזה מוצר שאני רוצה, ויש עליו את הסימון, אני בהחלט אתייחס אליו כאילו אינו מכיל גלוטן והוא יהיה בסדר עבורי. ( שלא כמו הסימון " עלול/עשוי להכיל , שממנו אני נמנעת לחלוטין )

טליאמתי

New member
אני לא יודעת את התשובה לשאלתך אבל אני מניחה

שהכמות הכל כך מזערית שאותה מסמנת המידה-20 PPM גלוטן אינה עלולה לעשות בעיות אלא, אולי, אם את אוכלת כל היום ורק את המוצרים האלה. בסך הכל, יש בתפריט שלנו גם הרבה מוצרים שאינם מכילים גלוטן בכלל (ירקות, אורז, ביצים, מוצרים מן החי למי שאוכל וכו') כך שלא אמורה להיות בעיה עם זה.
&nbsp
אני לא מסכימה עם הדיאטנית באשר ל"לא ניתן לדעת במוצרים הנ"ל כמה באמת יש...".
ניתן לדעת על המוצרים האלה הוא שיש בהם כמות פחותה מהחלק ה-20 מתוך מיליון של גלוטן המצוי בהם (אם בכלל).
זה אומר שהמוצר נבדק במעבדה בניגוד למוצרים שמסומנים רק בעלול להכיל עקבות מזעריים/שאריות גלוטן ואצלם באמת אי אפשר לדעת האם יש גלוטן/אין/כמות ומאלה רצוי מאוד להמנע.

בוקר טוב מיהשלי

אינני רופאה או תזונאית אך מהכרות שלי עם "עולם הצליאק" אני מצטרפת לדבריהן נטע ושל טלי. מוצרים עליהם רשום מכיל עד 20 PPM משמע שהמוצר נבדק ואכן אין במוצר יותר מ-20 PPM, בניגוד למוצרים עליהם כתוב "עלול להכיל..." בהם מאמת שלא ניתן לדעת כיוון שלא נבדקו או שנבדקו ונמצא שעלול להכיל ולכן לא בטוח. כמו כן, כפי שציינו, לא כל מה שאוכלים במהלך היום מכיל גלוטן ולכן בתפריט יומי יש מוצרים רבים שבאופן טבעי נקיים מגלוטן.

שבוע טוב,

אמא של הבנים

נטלי22

New member
20PPM הוא מונח יחסי - מתוך כל מיליון יחידות

של החומר, לכל היותר 20 יחידות יהיו גלוטן.
מכאן, שלא משנה כמה אוכלים מבחינת כמות, החלק היחסי נשמר (של עד 20 יחידות למיליון), וביחס כזה נבדק ונמצא שאין סיכון לחולי צליאק.

מיהשלי

New member
:)

תודה בנות , לכולכן .
שיהיה המשך שבוע טוב.
אני חייבת לציין - כל ההיענות העזרה והייעוץ ממש עוזרים למתחילים שבנינו .

kita1000

New member
מה שאני יודעת הוא ש20ppm מתיחס לבדיקות מעבדה

ולא ניתן להתחייב באופן מקצועי לפחות מכך שכן אין דרך למדוד פחות מ20.
בכל מקרה אם את חיה בבית מעורב אוכלת מדי פעם בחוץ (אפילו אם מביאה את האוכל שהכנת לבד) ומנקה באופן סער פלוס את נחשפת ליותר מזה
20 ppm זה 20 מג לקג. זאת אומרת 0.004 כפית...מתוך קג!

d a p h n a

New member
יש בהחלט דרך למדוד פחות מ-20 PPM

ישנם מוצרים שנבדקו כמכילים פחות מ-5 PPM, למשל, ומופיעים עם התחייבות כזו.
&nbsp
בעבר אולי 20 PPM היה הגבול הניתן למדידה. היום זה כבר לא נכון.

למעלה