שבת שלום!

the cheriot

New member
שבת שלום!

מצרפת לכם פריסה, אשמח לשמוע את דעות כולם וכולן כרגיל!
רקע: חברתי בזוגיות עם גבר שהיא מכירה עוד לפני שהתחילו לצאת. יוצאים כחודשיים, קשר מאוד קרוב. מבחינת שניהם הכול מתאים מאוד - תקשורת מצויינת, הבנה, חברות, הכירו את המשפחות, בקיצור קשר עמוק. הבעיה היחידה היא שלבחור יש בעיות רגשיות, למרות שמאוד מכבד אותה ומעריך אותה הוא לא מצליח להרגיש אהבה. בהתחלה חשבה שזה ייפתר עם הזמן אבל ראתה שזה רק הולך וגורע מהקשר. השבוע בשיחה אמרה לו להגיד חד משמעית אם הוא מסוגל להיפתח ואמר שלא ולכן אמרה שאם כך אז עדיף להיפרד.
מאז הם לא דיברו והיא אומרת שהיא נקרעת - מצד אחד אוהבת אותו אבל מצד שני מפחדת למצוא את עצמה עומדת בעוד כמה חודשים מול שוקת שבורה.
פרסתי לה בפריסת ייעוץ מצומצמת "כיצד עלי לנהוג בשבוע הקרוב בכל הנוגע למתרחש עם X":
מצב נוכחי - שטן, קוסם
הכיוון הטוב ביותר - נער המטבעות
ממה להימנע - מיזוג ומיתון
תוצאה אופטימלית בהתאם - 9 הגביעים, 9 המטות
תוצאה לחלופין - אביר החרבות

כמעט חצי מהקלפים מהארקנה הגבוהה, מראה על תהליך משמעותי שקורה כאן, בייחוד בהווה. כרגע נראית תקיעות מסויימת ופחד לזוז (השטן) לדעתי יש כאן גם רמז למשמעת עצמית חזקה בנוגע למצב (הקוסם), אינה פועלת באימפולסיביות אך גם חרדה מלפעול (שטן). הכיוון הטוב ביותר כרגע הוא לבחון את הדברים באופן מעשי, "האם זה מה שאני רוצה" (נער המטבעות) ולדעתי קלף המיזוג מזהיר אותה מלהתקע ללא החלטה. התוצאה האופטימלית לדעתי לא מראה על כיוון טוב כל כך, נראה לי שכל אחד ימשיך לשמור על הקלפים שלו לעצמו (9 הגביעים ששומר על הגביעים, הרגש ו-9 המטות ששומר על המטות, הרוח), משהו נוסף שחשבתי - יש כאן פעמיים 9, 9+9=18 1+8=9 הכול עדיין 9 כלומר לא יוצאים מהמעגל. תוצאה לחלופין היא שחומת ה"הגנה" הזאת תיפרץ (אביר החרבות) ותהיה איזשהי תקשורת ביניהם.

כרגיל, מעלה לכאן את הפריסה כי מאוד התקשיתי לפרשה, הרגשתי שהיא בעיקר מראה על איזשהו מצב סטטי שלא משתנה בשבוע הקרוב, אבל אשמח ואודה לכל הארה והערה שתהיה!

רשף כשף

New member
הי chariot

השטן והקוסם בתיאור המצב הנוכחי מצביעים על שיעור באשליה ועל הקושי להשתחרר ממנה.

בעמדת הנגד- קלף המיזוג ממליץ לא לחפש פשרות, לא למצוא הקלות למצב.

השיעור של שלושת קלפי הארקנה הבכירה כנראה מלווה אותה לאורך קשרי זוגיות בחייה, ומצביע על דפוס התנהלות של רצון "לתקן" מערכת זוגית שבה אין שיתוף פעולה ואין הדדיות.

האם מדובר באותה חברה מהפריסה הקודמת?
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=121&MessageId=166968721

the cheriot

New member
רשף תודה על תגובתך!

זאת אכן אותה חברה שכחתי בכלל שהעליתי את הפריסה הקודמת הזו!

מה את אומרת על שאר הקלפים? אפשר לצרף את המידע כאן לפריסה הקודמת?

רשף כשף

New member
חזרתם של השטן והקוסם מהפריסה הקודמת

מציביעם על כך שהיא נשארה באותו המקום, ולא קיבלה את העצות שחוזרות על עצמן מהפריסה הקודמת.

שאר הקלפים גם כן מצביעים על כך שכדאי להמשיך הלאה (נער המטבעות), ועל תוצאה אי זוגית (התשיעיות). ההמלצה היא להפסיק להלחם על הקשר ולקחת פסק זמן כפי שכבר הומלץ לפני כחודשיים.

קלפי הארקנה הבכירה שחוזרים על עצמם כפי שציינתי למעלה, יכולים להצביע על דפוס התנהלות שהיא סוחבת איתה במערכות זוגיות וממליצים לטפל בנושא.

the cheriot

New member
מעניין!

עכשיו באמת שמתי לב שאותם קלפים חוזרים.
מעניין שהיא תיארה שהיו המון התפתחויות ביחסים וגם הייתה מדברת איתי עליהם תכופות והתרשמתי שהיא מתפתחת מהמקום הקודם.
אני יודעת שהיא נמצאת בטיפול פסיכולוגי אז תקוותי היא שאם אכן אלה בעיות שורשיות שחוזרות על עצמן היא תוכל לפתור אותן בצורה הזו. כמו כן אציין בפניה שזה מה שעולה בפריסות האלה שעשינו.

מה דעתך לגבי אביר החרבות בתור תוצאה לחלופין?

רשף כשף

New member
אביר החרבות

מצביע על עודף בטחון ועל אנרגיה של מלחמתיות, אבל לא על עשייה בפועל. האביר מעביר אנרגיה שכלית ממקום למקום, מה שיכול להצביע על משחקי מוחות שהיא משחקת עם עצמה בקשר הזה, כאשר האנרגיה הרגשית אינה באה לידי ביטוי.

רשף כשף

New member
דרך אגב, לגבי תוצאה חלופית

לא שאני מומחית גדולה לפריסה הזו, אבל נראה לי שהתוצאה האופטימלית אמורה להיות יותר טובה מהתוצאה החלופית, מעצם הגדרתה.
כמו כן, עם כל הכבוד תוצאה הרי שהיא רק פוטנציאל של מה שיכול לקרות. ועם זאת, המצב האי זוגי שניכר בתוצאה האופטימלית הוא המצב אליו היא אמורה לשאוף לאור הפריסה.
לפיכך יש לפרש את התוצאה החלופית באביר החרבות כתוצאה פחות טובה עבורה.

למעלה