שבת שלום

• פותח הנושא DEL7
  • פורסם בתאריך

DEL7

New member
שבת שלום

חשוב שתיקחו לתשומת ליבכם, יקירים, שיפעת מנטל לא באמת יודעת שום כלום על המוות. היא חושבת ש..., אולי, לדעתה, היא קראה ש... , היא גם קראה בספר טיבטי די מפורסם כלשהו. למעשה, כמוה כמונו - היא לא יודעת דבר. גם מי ששמע סיפורים של אנשים שלכאורה חזרו מ"שם" - לא יודע דבר. נבראנו כפי שנברנו, ללא יכולת לדעת מאין באנו ומי אנחנו. (גם אם זה לא מונע מאיתנו לחקור במופלא ובנסתר) אני יודעת שאתם יודעים - רק אל תשכחו. רב הנסתר על הגלוי. רב מאוד. אז לא לאבד את המודעות

DEL7

New member
לְךָ רוּחִי לְךָ כּחִי וּמִבְטָחִי

כן אנחנו קטנים. אנחנו אבק ברוח זה מכאיב עד טירוף אבל אין טעם לברוח. או לשכוח. "לְךָ עֵינַי וְרַעְיונַי. וְצוּרָתִי וְתַבְנִיתִי - לְךָ רוּחִי לְךָ כּחִי. וּמִבְטָחִי וְתִקְוָתִי" הנה פיוט מדהים, מהמאה ה-12, של איבן עזרא לְךָ אֵלִי תְּשׁוּקָתִי. בְּךָ חֶשְׁקִי וְאַהֲבָתִי. לְךָ לִבִּי וְכִלְיותַי. לְךָ רוּחִי וְנִשְׁמָתִי. לְךָ יָדַי לְךָ רַגְלַי. וּמִמָּךְ הִיא תְכוּנָתִי. לְךָ עַצְמִי לְךָ דָמִי. וְעורִי עִם גְּוִיָּתִי. לְךָ עֵינַי וְרַעְיונַי. וְצוּרָתִי וְתַבְנִיתִי. לְךָ רוּחִי לְךָ כּחִי. וּמִבְטָחִי וְתִקְוָתִי. לְךָ לִבִּי וְדַם חֶלְבִּי. כְּשֶׂה אַקְרִיב וְעולָתִי. לְךָ יָחִיד בְּלִי שֵׁנִי. לְךָ תּודֶה יְחִידָתִי. לְךָ מַלְכוּת לְךָ גֵּאוּת. לְךָ תֵּאות תְּהִלָּתִי. לְךָ עֶזְרָה בְּעֵת צָרָה. הֱיֵה עֶזְרִי בְּצָרָתִי. לְךָ אוחִיל בְּעֵת אָחִיל. כַּיּולֵדָה בְאַנְחָתִי. לְךָ שִׂבְרִי רְפָא שִׁבְרִי. וְאֶת צִירִי וּמַכָּתִי. לְךָ אֶהֱמֶה וְלא אֶדְמֶה. עֲדֵי תָאִיר אֲפֵלָתִי. לְךָ נֶצַח בְּךָ אֶבְטָח. וְאַתָּה הוּא אֱיָלוּתִי. לְךָ אֶזְעַק בְּךָ אֶדְבַּק. עֲדֵי שׁוּבִי לְאַדְמָתִי. לְךָ אֲנִי בְּעודִי חַי. וְאַף כִּי אַחֲרֵי מותִי. לְךָ אודֶה וְאֶתְוַדֶּה. עֲלֵי חֶטְאִי וְרִשְׁעָתִי. לְךָ יִשְׁעִי סְלַח רִשְׁעִי. וְאֶת פִּשְׁעִי וְאַשְׁמָתִי. לְךָ אֶכַּף וְאֶפְרשׂ כַּף. שְׁמַע נָא אֶת תְּחִנָּתִי. לְךָ אֶבְכֶּה בְּלֵב נִדְכֶּה. בְּרב שִׂיחִי וְתוּגָתִי. לְךָ חֶסֶד לְךָ חֶמְלָה. חֲמול עַל כָּל תְּלָאותִי. וְגָדול מִנְּשׂוא חֶטְאִי. וְגָדְלָה יַד מְשׁוּבָתִי. וְלָכֵן גָּדְלוּ צִירַי. וְקָצַרְתִּי זְרִיעָתִי. וְאוי עָלַי וְהָהּ לִי. אִם תְּדִינֵנִי כְּרִשְׁעָתִי. וְיִצְרִי צורְרִי תָּמִיד. כְּמו שָׂטָן לְעֻמָּתִי. יְעָצָנִי וּפִתָּנִי. בְּמועֵצות לְרָעָתִי. וְעָלָיו לא עֲלֵי בִּלְתּו. חֲמָסִי עִם תְּלוּנָתִי. וְעֵת יַעֲלוּ עֲלֵי לִבִּי. עֲונותַי בְּמִטָּתִי. מְאד אֶפְחָד וְגַם אֶרְעָד. מְאד יִגְדַּל מְהוּמָתִי. וְאֶרְגַּז עֵת אֱהִי זוכֵר. לְפָנֶיךָ מְעֻוָּתִי. וְאֶעֱמד נֶגְדְּךָ עֵרום. וּמַה תִּהְיֶה תְּשׁוּבָתִי. בְּיום בִּי יַעֲנֶה כַּחְשִׁי. וְאכַל מִפְּרִי דָתִי. וְיָבאוּ יְמֵי שִׁלּוּם. וְתִקְרַב עֵת פְּקֻדָּתִי. וְשִׁמְעָךְ עֵת שְׁמַעְתִּיהוּ. מְאד זַעְתִּי וְיָרֵאתִי. וּמִי יַעֲמד לְפָנֶיךָ. וּמִי יִהְיֶה תְמוּרָתִי. וְאֵיךְ חֶשְׁבּון לְךָ אֶתֵּן. וְאֵיךְ אֶצְדַּק בְּטַעֲנָתִי. וְאָשַׁמְתִּי וְאָרַבְתִּי. וּבָגַדְתִּי וּבָזִיתִי. וְגָזַלְתִּי וְגָנַבְתִּי. הֲרֵעותִי וְהִרְשַׁעְתִּי. וְגַם זַדְתִּי וְחָמַסְתִּי. וְחָטָאתִי וְהֶחֱטֵאתִי. וְטָעִיתִי וְיָעַצְתִּי. וְכִזַּבְתִּי וְכָפַרְתִּי. וְלוצַצְתִּי וְגַם לַצְתִּי. וּמָרַדְתִּי וּמָרִיתִי. וְנִאַצְתִּי וְנִאַפְתִּי. וְסָרַרְתִּי וְסָרַחְתִּי. וְעָוִיתִי וְהֶעֱוֵיתִי. וּפָשַׁעְתִּי וּפָגַמְתִּי. וְצָרַרְתִּי ו&#1

ואיך אפשר בלי העיבוד

של מאיר בנאי לפיוט http://www.youtube.com/watch?v=6VpzTnosBjA

snoopytush

New member
לא הבנתי את השורה הזאת מהשיר

לך אוחיל בעת אחיל שברתי את הראש מה זה. חשבתי שאוחיל אולי הכוונה לאודה אבל אז הסתבכתי עם אחיל.

DEL7

New member
רונית - יופי של עיבוד. סנופית - אני לא אפרים

"לך אוחיל בעת אוחיל" לך אוחיל = לך אחכה, אמתין להתגלותך ולבואך. המתנה שקטה. בעת אחיל = אהיה שרוי כמיהה ותקוה אליך להבנתי, זה שילוב יחודי של פסיביות+אקטיביות - זו הדרך שבה העוצמה האלוהית יכולה לבוא לידי ביטוי ולהתגלות בעולם שבתוך התודעה שלך. ולא בגלל שהוא מחליט להתגלות כי הפכת ראויה, אלא בגלל שאת מתחילה לתפוש את הנוכחות שלו בזמן שאת מוחילה ומחילה. המתנה פסיבית ושקטה של התודעה, בסבלנות ובטחון שההתרחשות תגיע. תוך כדי כמיהה עצומה להתגלות האל דרכי ובי. נ.ב. אפריים לדבריו שרוי באבל. . אני מכירה את אפרים היקר היכרות וירטואלית בלבד, כ 9 שנים שולחת את תנחומיי, ומקדישה לו את : קול גלגל. "קול גלגל המתגלגל ממטה למעלה, מרכבות סתומות הולכות ומתגלגלות. קול נעימות עולה, ויורד, הולך ומשוטט בעולם. קול שופר נמשך בעומקי המדרגות, ומסובב הגלגל סביב. זהו קול, זהו קול גלגל עולה ויורד" שבת שלום

פיה 61

New member
דל יש לציין שיש לכם אותו קו מחשבה

שכאלו זה בן אדם אחד בלבד אותו חתך דיבור

DEL7

New member
מבחינתי כל הסינים דומים

היי חני, הפיה הנעימה
יפה לך הכינוי שבחרת נראה לי שמבחינתך, אני ואפרים מדברים בסינית אולי, לאט לאט, תביני את השפה.. מה שכן, תמיד היה לי נדמה שאני ואפרים משדרים על אותו גל וקולטים על אותו תדר

פיה 61

New member
דל תודה

מבחינתי אתם לא מדברים סינית .. מבינה על מה אתם או אתה מדבר ..
יש לכם את אותה קו מחשבה אשריכם .. אולי באמת אני אלך ללמוד סינית .. דוקא רעיון נחמד .. תודה רבה

דל אהבתי את הפרשנות

ואת רעיון הפסיבי- אקטיבי אך הפירוש בעיני שונה למילים כלומר לך אוחיל לך אקווה ואצפה בפסיביות גם בעיניי, אך המילה אחיל מדברת על אבצע כלומר אעשה לא רק אהיה שרוי בכמיהה אלא אגרום לדברים לקרות, אשתית את מחשבותי ודרכי.שזה אקטיבי. אגב אחיל זה גם אחלה אהיה חולה כלומר הפירוש יכול להיות- לך אקרא בעת מחלה

DEL7

New member
אחלה רונית יקירה

למען האמת מלכתחילה לא חיפשתי שום פרשנות חיצונית של אף אחד , כי רציתי להביא את הדברים מתוכי

בהחלט דל
אך כייף לשמוע

לפחות בשבילי, עוד רעיונות, אני תמיד מרגישה שזה מוסיף ומרחיב, ונותן עוד נקודות שאולי נעלמו מעיניי.... אבל זו אני

נכון דייל,

המוות הוא הארץ הלא נודעת בארצות החיים שקולומבוס לא גילה וקולומבוס גם לא יגלה...

למעלה