שבת שלום....

etti1000

New member
שבת שלום....

זהו עוד 4 ימים אנו מסימים את הסבב הראשון של 17 ימי ריחוק 4 ימים בבית ......די אוףכבר נמאס כל שבוע לקבל טלפון שאומר " אמא עכשיו יומיים לא נדבר..." בכל מקרה לא עקבתי.... מתי הפגישה ? מאוד אשמח להגיע .... ועוד משהו... יכול להיות שחבילה שנשלחה ביום חמישי שעבר עוד לא הגיעה....?

פולי44

New member
הי אתי

התאריך הסופי למפגש הפורום ימסר בקרוב, בינתיים אנא רשמי עצמך למטה בכל תאריך שאפשרי מבחינתך מבין התאריכים המוצעים. תודה

בוקר שבת יום יפה

עניין של הרגל להשכים קום וגם בשבת לא הצליח לי כל כך לישון יותר. אז, טיול בבוקר קריר עם הכלב ואחר כך השלמת פערים של דברים שצריך לעשות בבית, שקט.. כולם ישנים ואני עם העיתונים וקפה מתענגת על שירים שמעלים את רמת הסוכר ב 88FM ו.. מה צריך עוד?? שתהייה שבת טובה ומנוחתית מקווה שלכולם שלום וכולם בקו הבריאות שמרו על עצמכם וסעו בזהירות

פולי44

New member
בוקר טוב ושבת שלום

דווקא ישנתי הרבה כהרגלי בשבת, ועכשיו אני פה עם הקפה, יש לי עוד קצת בישולים שאני לא מספיקה במשך השבוע. היה לי חלום לא טוב שקשור לחייל. שתהיה שבת טובה

שבת שלום לכולם ו....

הרהורי כפירה שעולים לי... כל פעם זה צץ וכל פעם בורסיה אחרת, הפעם זה לגבי הבכור שלי, הוא כעת במילואים לחודש, ומחר מתחילה שנת הלימודים הוא הגיש ולת"מ וקיצרו לו 5 ימים הוא במילואים בגדוד צנחנים, שהמ"פ שלו זה המ"פ שהיה לו במסלול, המ"פ "משך" אותו אליו מגדוד אחר של הצנחנים, ז"א שיש הכרות ויש הערכה כלפי הבן, איתו בפלוגה יש עוד חובשים ששירתו איתו, ובעצם הם 2 חובשים חברים באותה מחלקה, ניגשו לשליש של הפלוגה ואמרו לו שהבן מתחיל ללמוד ולשני אין בעיה לגבות אותו, כאשר הבן יעשה את המילואים כל השבועות מחמישי עד ראשון בבוקר, והשני יעשה באמצע השבוע, השליש לא הסכים בטענות שונות, ולכן מחר הוא לא מתחיל את שנת הלימודים, מתחיל בפער ויתחיל רק ביום שלישי בעוד 12 יום, כי אז החובש השני יתחיל את שארית ימי המילואים, הלימודים גם ככה מאוד קשים (ככה אמרו לו), ויש חששות כמ לרבים, אבל כאן מתווסף גם ההפסד חומר והפסד החזרות על החומר שמזמן לא נגעו בו. ההרהורי כפירה שלי הם, מדוע לא "לחצתי" עליהם (כן על שניהם) לא להיות קרביים, בקלות יכלו שניהם להשתלב במערך המחשבים/מודיעין בצבא, ובשפתם "להתקמבן" היטב במילואים, עד למצב שלא יקראו להם כלל... אני/אנחנו נימנענו מלחוות דעה בנושא, ואני לא מדברת כלל על חרדות "רגילות" מסיכון אמיתי לחיים (שגם את זה לצערי עברנו) אין בכלל התחשבות בפרט, ונכון שיש עוד סטודנטים שלא יתחילו מחר, וכאלו שיקבלו מילואים באמצע הבחינות וכו', ונכון שיגידו - מזל שקיבל כעת, יעשה ויסיים עד לשנה הבאה, הכל נכון, ובכל זאת, אני כועסת

שויו

New member
רוזנת

את כועסת ובצדק ! המיעוט שעושה מילואים ונושא בנטל, "אוכל "אותה.... ככה זה לפחות נכון להיום. הרהורי הכפירה שלך , משותפים לרוב האמהות, אני חושבת, בשלב זה או אחר מאז טרום גיוס הילדים.. אני מצאתי עצמי לא פעם דוחפת ומעודדת קדימה כשמישהי אחרת בתוכי צועקת, הצילו ! תוציאי את הילד משם ומהר... (הדואליות הבלתי אפשרית הזאת..) ורואה גם את החברים מסביב שמתקמבנים להם, ומשתמטים להם, ועוד באים לבכות כאן על השירות הקשה שלהם ... מצד שני, לא יכולים לחנך אותם אחרת כאשר שנינו שירתנו כולל קבע והאיש עדיין מתנדב למילואים למרות גילו המופלג... זה לא ירגיע אותך עכישו , אני יודעת , אבל בכל זאת אומר שאני זוכרת עדיין את חודשי המילואים שהבעל עשה תוך כדי היותו סטודנט.. (תמיד באמצע סמסטר- 30 יום בשטחים... או כשהייתי בחודש שמיני לבדי בעיר זרה...). זה לא הפריע לו לסיים את לימודיו בהצטיינות.. אגב, ישנו היום את מועדון "בהצדעה" למילואימניקים פעילים בדומה ל"חבר" של אנשי הקבע. הרבה צ'ופרים (הופעות וכו' וכולל פרוייקטים של דיור). לא יודעת אם הם מקבלים את זה אוטומטית או שצריך להגיש בקשה.. ספרי לו שיברר ויקבל.

שויו - זה אחרת לגמרי, כמו בכל דבר, כשמדובר

בבנים שלנו... גם בעלי למד ועשה מילואים בטרוף, הוא היה בגדוד חי"ר ש"טחנו" מילואים, הרבה יותר מהיום, הבדיחה תמיד אצל החבר'ה שלנו היתה, הרוזן - או שהוא במילואים או שהוא בחו"ל, ואני גידלתי אותם כמעט לבד, כי בכלל לא היתה לי עזרה של הורים (כי לי לא היו בכלל...), בזמנו הוא עשה 70 יום בשנה (כן יש אפילו תיעוד...) פעם הכנה, פעם תעסוקה, פעם סיכום וכד'. וגם התנדב אחרי הגיל שמשתחררים, אז לא חשבתי שאפשר אחרת, לא הכרתי משהו אחר, וזה גם מאוד התאים לו. האמת שבתקופות לימודים ובחינות הוא תמיד הסתדר, כי לא היה צריך לבקש רשות, אלא סידר לעצמו את הדברים יחד עם המג"ד וכו'. אבל כעת מדובר בילד שלי/שלנו, זה שונה, כי זה מכעיס, שאין התחשבות, כי הביאו פתרון יצירתי, רק שהצבא נישאר בלי יכולת לראות את הפרט, וכיצד היצירתיות יכולה לעזור למישהו, בלי שתפגע בדרישות ובמשימות של הצבא. וזה מעצבן

פולי44

New member
רוזנת יקרה

מבינה את הכעס שלך, הוא כנראה מהול גם בדאגה של מה יהיה ואיך ישלים את החומר, אבל אני די בטוחה שהוא יצליח, בטח מיד ימצא חברים שיעזרו לו. ואני דווקא נתפסת למשפט אחד שאמרת, מזל שקיבל כעת ויסיים עם זה עד שנה הבאה, תחשבי איך היה יכול להיות הרבה יותר גרוע אם היה מקבל מילואים בתקופת בחינות, אז את ה10 ימים האלה הוא ישלים, אני בטוחה. אולי לא הצלחתי להרגיע לך את הכעס, אבל תנסי לראות את חצי הכוס המלאה. בהצלחה בלימודים לו ולכל הסטודנטים המתחילים את שנת הלימודים מחר

במקרה כאן זו בהחלט הדאגה לנושא הלימודים

וגם, אני חושבת שיש משהו מאוד מרגש ביום הראשון ללימודים בכל כיתה, בטח במקומות חדשים, כיה א' תיכון, וכמובן אוניברסיטה, תודה על הברכות והאיחולים, אני מקווה שיהיה בסדר.

היי רוזנת את כל כך צודקת היום הראשון כ"כ

חשוב בפרט שזו השנה הראשונה, לפחות השלישהיה מגלה התחשבות בפרט ומאפשר לו את הימים הראשונים, מה יש ? חבל שלא יוכל לחוות את החויה של היום הראשון. הסטודנטית שלי מאתמול כבר התמקמה בדירה, ארוחת שישי עם חברים ומחר התרגשות גם לנו כהורים, ולכן אני כ"כ מבינה לליבך ולמה שעובר עלייך. מאחלת לו בהצלחה למרות שמחר לא יהיה שם.

תודה יקירתי, חגגנו לו במסעדת בשרים כל המשפחה

הגברים שלי נהנו מסטייק ואני התמוגגתי מהאושר שגרם לו הסטייק...

פיטנגו4

New member
נזכרתי

סליחה שנדחפת לך לשרשור. כל פעם שמזכירים סטודנטים ומילואים זה מזכיר לי. למדתי בטכניון. למד איתי בחור מקסים, שמו היה דורון. הוא עשה מילואים ללא הרף. הפסיד המון הרצאות. הוא גם שמר שבת, כך שגם בשבתות הוא לא יכל להשלים את החומר. הוא נהג לקחת את המחברות שלי, לשבת לידי, לדפדף בהן בקצב של קריאה, וכך ללמוד. לא הבנתי מעולם איך הוא עשה את זה. דףדף לי במחברת חדו"א (אינפיטיסימלי) אחרי שהיה כמה שבועות במילאים, בלי לפתור תרגיל אחד, ויום למחרת הוציא 98. גאון. באמצע הלימודים הוא התחתן, ונולד לו בן, ליאור. הוא סיים את הלימודים מצטיין נשיא. היחיד מכל המחזור שלנו. הלך לגור בעינב, ישוב בשטחים, נולדו לו עוד ילדים. ואז נרצח מיריה של מרצחים אל הרכב, בדרך הביתה. אבדן ענקי. בזבוז.

יומטוב5

New member
ואני גהה בבנים שלי

שלמרות הכל ולמרות הלימודים הנשואין ועוד דברים בחיים שכידוע החיים ממשיכים והם מתחילים לבנות את החיים הם ממשיכים ללכת ולשרת במילואים בהאבה רבה ואני גהה בהם.

יומטוב יקירתי, גם אני גאה בבנים שלי על בחירתם

אבל זה עדיין לא משנה את ההרגשה הלא טובה שלי, ודרך אגב, אני בכלל לא משוכנעת שהבן שלי הולך למילואים באהבה רבה, הוא הולך, כי זו חובה, אין שום סיכוי שישתמט, או שימציא סיפורים, הרצון שלו האמיתי זה להיות כעת בדירתו החדשה בבאר שבע ולהתכונן לשנת הלימודים, ולא להיות מוטרד כל היום כמה חומר יפסיד.

משתפרת

New member
ערב... כבר היו כאן טובים ממנו...

אנחנו שומעים את האזעקות בסביבה ואת הבומים ממרחק. טוב, יש לי רושם שהגי'האד האיסלאמי דואג למילואימניק ועושה כמיטב יכולתו כדי שהתחלת שנת הלימודים תידחה בכמה ימים... אני יודעת שהן המילואימניק והן אמא שלו היו מוותרים על ה"טובה". ולאמא של פיסטוק- פיסטוק זכה בכומתה שלו בצדק וביושר. הכומתה מסמלת את הכשירות שלו להיות שיריונר מוסמך. מסע הכומתה הוא חוויה חד פעמית ואכן חבל שהפסיד אותה, אבל המסע הזה לא משפיע במילימטר על יכולתיו כאיש שריון אמיתי. רק שיהיה בריא ושיוכל לעשות כל מה שירצה בהמשך השירות.

פולי44

New member
שוב לא שקט בדרום

משתפרת, שושנה וכל תושבי הדרום, מקווה שיהיה שקט שם אצלכם כמה שיותר מהר

את יודעת, אפילו לא התפניתי לדאוג למילואימניק

שנימצא בקו לא סימפטי בכלל... שני טילים מחזירים את הפרופורציות...

משתפרת קבלי

מקווה שיהיה שקט! לך ולמילואימניק!!! שלא יהיו סיבות לדאגות!!!
והמון תודה על הדברים החמים.
אפרופו חמים..... העוגיות המושחתות של פיסטוק יצאו עכשיו חם חם מהתנור

למעלה