שבת שלום

גיגוב

New member
שבת שלום

חלק ודאי זוכרים אותי, היום אני קוראת ופחות זקוקה ללכתוב. שנתיים וחצי עברו מאז נשארנו לבד והקושי היה ועדיין עצום. מתוך הבור העמוק דוקא הביטוח לאומי ופקידת השיקום האירו את דרכי ולימודי הערכת האומנות בתל אביב רוממו את רוחי ונפשי. כדאי למי שעוד לא ניסה לנסות אותם ולהעזר. כל יום מביא את השמחות והעצב שלו עדיין חושבת איזה חיים טובים היו יכולים להיות אם היה נשאר איתי. את 40 שנות נישואינו "חגגתי" בפריז יחד עם חברי ללימודי האומנות והירגשתי נוח, משהיא אמרה שאף פעם לא שמעה הגדרה שטיול הוא נוח אבל אני לא היסברתי. מעכשיו קבעתי לעצמי שפעם בשנה אני נוסעת עם בית הספר לחו"ל יש לי למה לצפות. אנשים יקרים הקושי והעצבות לא קלים אולי נוח יותר לחיות איתם. שימרו על עצמכם ועל בני משפחתכם. שבת שלום יעל

אתי161

New member
שבוע טוב

שמחתי מאד מאד לקרוא את דבריך, אני זוכרת שכתבת על הלימודים, איזה כייף לשמוע שזה עושה לך טוב, למרות, שכמובן , החסר נשאר. אני מבינה מצוין את הגדרתך, שהירגשת נוח בטיול, אבל האמת זו הגדרה, שרק אלמנה אחרי 40 שנות נישואין, יכולה להבין. יעל אני מאחלת לך מכל הלב, המשך והנאה בדרך החדשה, כי זו הדרך היחידה לשרוד את האובדן..... את מוזמנת לכתוב לי לדוא"ל האישי, ואשמח לשמוע יותר פרטים . שיהיה לך שבוע טוב, מחבקת אותך, אתי

שבוע טוב ומבורך

יעלי יקירה שמחה שכתבת מה עובר עליך מאד התגעגעתי נכון את צודקת הימים חולפים ועדיף למלאות אותם בעשיה ובלמידה של דברים חדשים כי זה עושה משהו חדש לחיים דף חדש , את חושבת אולי להכיר חבר בעיסוק החדש שלך ? גם אני ממשיכה הלאה עם החיים השבוע ימלאו 3 שנים ללכתה של אמי ז"ל הבריאות משתפרת מאד לאט אבל מעסיקה את עצמי בעבודות הבית ומשתדלת להיות פה גם עבור אלמנות חדשות שנוספו לפורום אשמח אם תלמדי אמרות את הדרך בה בנית לעצמך ימים טובים

שמחה לשמוע ממך גיגוב היקרה

כל הכבוד לך על התמודדות .. אכן היום חשוב לי להמציא במקומות שנח לי .. ואף אחד לא יבין את המושג נח לגבינו .כי אנו שיכים היום לקבוצת אנשים הלא מובנים( ולא,אני לא מאחלת לאף אחד להגיע למצב שיבין אותנו).. שמחה שמצאת לימודים שרוממו את רוחך, ואכן לסוע ולהעשיר את עולמך מידי שנה זה נחמד מאד וימלא אותך . זכרי לטפוח לעצמך על השכם ..זה לא מובן מאליו!!! רק טוב טלי

hani31

New member
גייגוב פרטים בבקשה !

גייגוב יקרה , עניינת אותי מאוד בנושא הלימודים שסיפרת אם תוכלי נדבי יותר אינפורמציה .. אני שמחה לשמוע שהלימודים הנ"ל מכניסים שמחת חיים לחייך ואכן כולנו יודעים שאצלנו כל שמחה קטנה מהולה בהרבה כאב ועצב על זה שאיננו להנות עמו . אבל טוב שיש דברים מעניינים ואולי גם אחרים פה ישמחו לשמוע וללמוד . אם תרצי שלחי לי מסר . חני

גיגוב

New member
לימודים

את הלימודים קיבלתי מהביטוח לאומי אחרי מבחנים. למדתי ועדיין ממשיכה בגלריית שורשים בי"ס להערכת אומנות בגוגול אפשר למצוא פרטים. בראש עובר לי סיפור שמתאים למצב, ציפור נפצעה ונפלה בשלג כמעט מתה ואז עברה פרה ועשתה צרכיה, לציפור נהייה חם והיא היתחילה לשיר. כך גם אנחנו, יכולים לשיר מתוך כל הח..... להתראות יעל

פשו שי ת

New member
לימודים

יש מחלקה בביטוח לאומי שנקראת שיקום.שם יש עובדת סוציאלית .אצלה יש לך אפשרות לברר מה בדיוק מגיע לך.הם גם עושים איבחון כדי לדעת מה מתאים ולפי זה נותנים קורסים או עזרה במציאת עבודה למי שלא עובד/ת..גם אני קיבלתי את הקורס איפור מטעם ביטוח לאומי.(הם משלמים הכל! גם מוצרים שאני קונה,גם את הערכה המוגדלת שלקחתי) כמובן שכל דבר עובר ביקורת ועדה ואישור על כל קניה שלי..בהצלחה חגית.

hani31

New member
לימודים והעשרה

האם התנאים הנ"ל חלים גם על מי שעובדת ? רוצה פשוט ללמוד דברים חדשים להעשרה לידע כללי . תודה .

פשו שי ת

New member
לימודים

אם כבר את עובדת הם יכולים להציע לימודים.דברי איתם..מחלקת שיקום.ביטוח לאומי.

הכשרה מקצועית ודמי מחיה.

הכשרה מקצועית במסגרת שיקום מגיעה לאלמנים/ות חסרי מקצוע או שאינם יכולים לעסוק במקצוע, וגם מכירה כאלה שקבלו המשך השכלה במקצועם..בדרך כלל הולכים לקראת האלמנים/ות ... מצרפת את האתר של ביטוח לאומי רק טוב טלי

למעלה