שבת שלום

ציפי ג

New member
שבת שלום

השבוע קבע ביה"ד הארצי לעבודה, כי שבת נמשכת משקיעת החמה ועד צאת הכוכבים, ולא מחצות הליל של שישבת לחצות הליל במוצ"ש. בשבת שעברה ולאחריה עסקנו נמרצות בשאלת כח המשיכה והשפעתו על ימות השבוע. לאחר ששאלתי את אבי שאלה בסוגיה חשובה זו, וקבלתי הרצאה מרתקת על הכוחות השונים, הגיע אבי למסקנה כדלקמן: לא יבוטל כח המשיכה, או אז, כנראה תוך שניות האטמוספירה תעוף לחלל, וכך גם יושבי כדור הארץ. ואולם, הואיל והיום והלילה נובעים מסיבוב כדור הארץ, כנראה והם לא יתבטלו. לעומת זאת, היות והשנה נקבעת מסיבוב כדור הארץ סביב השמש, תבוטל השנה מיידית. עכשיו עוד שאלה תאורטית הנוגעת לפסה"ד. האם תהיה השלכה כלשהי, עם ביטול כח המשיכה, לאורך השבת?

nirdagan

New member
פסיקה אומללה המשולבת בניסיונות

הממשלה לפגוע בחופש העיסוק. עכשיו בין הדין לעבודה הפך לגוף לאכיפת כפייה תיאוקרטית בישראל.

ציפי ג

New member
זו לא הממשלה

אלא הכנסת. פעם אחרונה שלמדתי משפט חוקתי, הכנסת היא שחוקקה את החוקים. ומה ההבדל, לענין פגיעה בחופש העיסוק, אם שבת מתחילה בשקיעת החמה, ומסתיימת בצאת הכוכבים, או מתחילה בחצות הליל ומסתיימת בחצות? בכל מקרה זו היתה פגיעה בחופש העיסוק, על שום רצון לקבוע יום שבתון אחיד במדינה.

itchu7

New member
תיאוקרטיה???

כשסטיב אדלר (בעזרת אלישבע ברק) פוגע חדשות לבקרים ביציבות המשק ובחיי כלכלה תקינים כמו בפס"ד צ´קפוינט או כמו בפס"ד שפורסם אתמןל בגלובס בהשראתו שפרילנסר זכאי ךפיצויי פיטורין אף אחד לא נזעק לומר שזו פסיקה סוציאליסטית ומאחריה גלומים מניעים ערכיים וניסיון להשפיע ערכית על הנורמות הערכיות במדינה. רק כשביהמ"ש מאמץ גישה פרשנית שאיננה נוחה למשהו הוא יטען שיש כאן נסיון להפוך את המדינה לתיאוקרטיה. (דרך אגב ניתן להסתכל על פסיקה זו של ביה"ד כעוד הליכה לקראת זכויות העובדים) מה עם מעט "ניקיון כפיים"? אה..כן אני דתי

ובענין "שבת שלום" ...

ציפי - למה הפסקת לפרסם את מועדי הכניסה והיציאה של השבת בפורומים שבניהולך?

ויש לנו הבטחה ... (היממה המובטחת)

"כל ימי הארץ זרע וקציר וקור וחום וקיץ וחורף ויום ולילה לא ישבותו".

ציפי ג

New member
לאחר שניתן פסה"ד בבימ"ש קמא

חשבתי לעצמי שכמנהלת פורום חוק ומשפט, אסור לי "להטעות" את הציבור, ולקבוע מסמרות שאינן בפסק הדין, לגבי כניסת השבת . סוף סוף תיקנו את השורה, והחזירו ימינו כקדם, ושבת נכנסת, שוב עם שקיעת החמה. האמת, חוץ ממך לא נראה לי שאדם כלשהו התענין בכך. ולי זה לקח זמן, ובאמת לא מטריד אותי מתי נכנסת שבת בב"ש, וגם לא מתי יוצאת שבת, עם כניסת השבת. אבל, אין לי שום בעיה, שתמשיך את היוזמה שלי, ותבשר מדי שבת בשבתו את מועדי כניסת השבת וצאתה. שבת שלום, כמקדמה למחר.

הבנתי, הבנתי ...

אם רק אני מתעניין בזה - אז לא שווה לכתוב הודעה בשביל זה.

ציפי ג

New member
מאיפה צצה הפולניות הזו?

ושוחחתי עם אמי עליכם. וואי וואי וואי. מה שהיא ספרה לי.

הסכם וואי.

אם זו היתה פולניות - אז אני נקנקת. אני שוחחתי עם שלום עליכם (הוא לא סיפר לי כלום). מה היא סיפרה לך ??????????????????

לשמחתי ...

ברור שלא התכוונתי ש"כאן", אבל אשמח לקבל סיפורים במסרים ו/או ב-ICQ ו/או בדוא"ל (גם בטלפון לא הייתי מתנגד).

nirdagan

New member
אין פה שום דבר שקשור לזכויות עובדים

המקרה דנן עוסק בעצמאי, בעל קיוסק, שעבד מתוך בחירה שלו ביום שישי בערב. אין מדובר בכך שהסוציאליסטים רצו להציל את העובד מפני הקפיטליסט המרושע כי שני התפקידים כאן הם אותו איש עצמו. פקחי הממשלה שבגינם נרדף העצמאי היו מעונינים לפגוע בפרנסתו של אותו עצמאי "חסר ערכים", "תינוק שנשבה בין הגויים", ו-"עוכר ישראל" לשיטתם, ולהעניש אותו על שפגע בקדושי ישראל ו-"חילל שבת" בניגוד לדעת המאוננים באוהלה של תורה. ניתן להסתכל על הפסיקה כהליכה לקראת העובדים, אבל מי שמעונין באמת ולא בהתפלפלות לצורך ההתפלפלות יסתכל על זאת כניסיון של מיעוט פנאטי למנוע מחילוניים - בעל הקיוסק וציבור לקוחותיו - לחיות לפי אמונתם ודרכם.

nirdagan

New member
הממשלה היא זו

שמפעילה פקחים שמטרתם לסגור עסקים שפועלים בשבת לרווחת הציבור למרות שאינם מפריעים לאף אחד באיזור בו הם פועלים. מדובר ברדיפה על רקע דתי ובניסיון להמיר את דת הרוב במדינה (היהודים החילוניים) לדת של מיעוט פנאטי (היהודים הדתיים) שמאמינים שזכותם להכתיב לרוב את אורחות חייו. המיעוט הפנאטי האמור מתייחס לרוב הציבור כאל אנשים משוללי זכויות של אזרחים בוגרים ומכנה אותם "תינוקות" (שנשבו בין הגויים) ומאמין שיש למיעוט הפנאטי זכות הדומה לאפוטרופסות כלפי "התינוקות". לגבי המחוקק הוא לא קבע מתי מתחילה ונגמרת השבת, וזה כתוב די בבירור בפסק הדין. הפגיעה בחופש העיסוק היא בכך שהכנסת באמצעות חקיקה והממשלה באמצעות אכיפה מנסים לכפות על כל הציבור כללים המגבילים את עיסוקם לפי הגחמות הדתיות של ציבור פנאטי קטן שמאמין שכל תושבי המדינה צריכים לאמץ את אורחותיו.

למעלה