שבת שלום !

קורין52

New member
שבת שלום !

במסגרת מסע החיים שלי , אני מנסה להבין מה בעצם תוקע אותנו למרות קיומו של "הסוד" . הגעתי למסקנה שלא די בכך שאני יודע שהגבולות הם אין סופיים , לפעמים אני רוצה משהו ואני מתרכזת בזה ועושה כול מה שלמדתי מתוך הסוד ובכלל בחיי, ובכול זאת זה לא קורה . נידמה לי שבכול זאת משהו חסר כאן ולא בטוח שאני ממש יורדת לסוף העניין . אז מה הסיבה שאותו הדבר שאני מאוד רוצה , לא קורה ? האם זו "קארמה" , "גורל" , דפוסי חשיבה ? למרות שאני עובדת הרבה על דפוסי חשיבה והתנהגות . אז מה קורה כאן? האם כולם שעובדים לפי הסוד מגיעים, מקבלים מה שרצו ? מה פותח את הדרך? שבת שלום !

elia54

New member
"הסוד" להצליח בחיים

הן הספר והן הסרט רוכבים על גל של מומחים להתעשרות מהירה אשר ממלאים את ראשי המאמינים שרק כוח המחשבה שנזרק ליקום יפתור באורח פלא את כל בעיותיהם ומנצלים את כספי המסכנים בפולחן מיסטי. קראו את המאמר שכתבתי בנושא על איך כן אפשר להגיע למה שנרצה אבל בכוחותינו אנו. מצורף קובץ בקורת על "הסוד"

זה הרצון שלך

שם הבעיה.. שם זה המקום שאת מתנתקת מהמציאות ועוברת לחלום. זה הרגל אנושי מגונה להשוות את המציאות לנגד חלום, וזאת גם הדרך היחידה לפספס את השלמות והיופי שבחיים ובמתנות שאת מקבלת. תוותרי על השאיפה לשלמות.. ואז תפגשי את השלמות האמיתית, את הכוונה של אלוהים לשלמות.

מה זאת אומרת "הרגל אנושי מגונה"?

ה"סוד" אמור לעזור לנו להשיג את הדברים שאנחנו רוצים, לא? זה לא סתם איזו פילוסופיית חיים שאומרת "תהיה שמח בחלקך", אלא שיטה שאמורה לעזור לנו להגשים את החלומות שלנו. אז אם אני משתמש בסוד וזה לא מצליח לי בסיטואציה מסויימת, מה אני אמור לעשות? לטמון את הראש בחול? להגיד שהכל על הכיפאק ולהעבור הלאה? טוב... בעצם, אין שום רע בלהגיד שהכל על הכיפאק... אבל צריך גם ללמוד מהניסיון. ואיך נלמד מהניסיון אם לא נשווה את הרצוי למצוי?

כי זה לא כל-כך פשוט ../images/Emo13.gif

נכון שברמת העקרון, הגבולות הם אין סופיים. אבל בתכל'ס, דרושה מיומנות ומאמץ כדי לפרוץ גבולות חדשים. אז אם את לא משיגה את מה שאת רוצה, יש שלוש אפשרויות: 1. אין לך (עדיין!) את המיומנות הדרושה כדי לזמן לחייך את הדבר שאת רוצה להשיג. 2. יש לך את יכולת לעשות זאת, אבל לא הפעלת את כל ה"תותחים" ובגלל זה לא ראית תוצאות מספקות. 3. הדבר שאת מנסה לזמן עומד בסתירה לדבר אחר שאת רוצה יותר. ואולי אם תתני לנו דוגמא קונקרטית, יהיה קל יותר לכוון אותך.

לא יודע מה אתם מנסים לפענח פה

מה שאני חושב, זה שרק אלוהים פה קובע מה ראוי לקרות עפ"י הרצונות שלנו. לא הכל קורה, כי לרוב אנשים (ספקנים למינהם) מתמקדים בחסר שלהם, ולכן הרצון+חוסר גורם לתוצאות להיות כפי שהן. תראה את הסרט "שיחות עם אלוהים" ותנסה לרגע להרגיש כמה זה נוראי לחפש אוכל בפחי אשפה, או לגור באוהל ולא לדעת מה מצפה המחר...לטוב או לרע וללא נודע בכלל... או שאפשר להיות רגוע ושמח בחלקך, כן בחלקך, כי רק בגלל שיש לך בית ואוכל ועוד דברים שאתה בכלל לא שם ז** עליהם כרגע, כרגע יש לך את כל אלה. תאמין לי שברגע שיחסר חלק הכי זעיר מהדברים האלה, אתה כבר תרגיש. לאלוהים לא קשה להגשים לך משהו, אבל הכל פה קורה דרכך, ואם לא תלמד להבין זאת ולקבל את המציאות כפי שהיא נבנית כרגע בשבילך והתכניות שלך, אתה בדרך הנגדית לאלוהים, וזה אומר שתישאר היכן שאתה. מרוצה? המשך להתאמן !

הכל טוב ויפה, אבל לא ענית על השאלה של קורין

אתה צודק לגמרי, שהתמקדות בחסרים מקלקלת, אבל זה לא המצב שקורין מתארת פה. היא אומרת שהיא ההתמקדה בחיובי ("אני יודעת שהגבולות אינסופיים"). היא גם אומרת שהיא הלכה לפי כל העקרונות שכתובים בספר, ורק לאחר מעשה היא באה לפורום ואומרת "זה לא עבד". והיא לא באה לכאן כדי לקטר או לבוא בטענות, אלא כדי להבין באמת ובתמים מה התרחש.

מאוד לגיטימי

אני יכול להבין ... גם אצלי לא כל הרצונות התגשמו, אבל לאט לאט אני מגלה לכך סבלנות ואמונה, לימוד והבנה בסיסית - שדברים באים בכל רגע ! לא יודע, במבט לאחור, אני מגלה שאם לא קיבלתי בדיוק משהו שרציתי, קיבלתי משהו אחר - טוב יותר ! או שפשוט לא קיבלתי נכון לעכשיו. כרגע. אני מציע לקורין, ולכל האנשים שנתקלים במחשבה שמשהו לא עובד אצלם, להבין שלא שזה לא עובד, זה פשוט לא הזמן. יש משפט שאומר "אדם שהרים ידיים לא יודע כמה היה קרוב להגשמת חלומו". אני מאמין שאין דבר תקוע כשמבינים נכון את הסוד, ואת אלוהים. אין פה דרך נכונה או מדוייקת, היא שייכת רק לקדוש ברוך הוא. אנחנו שולחים בקשה. אנחנו מאמינים בה, ובסופו של דבר היא מגיעה. אצלי קרו המון דברים לא במודע, ורק אחרי שזה נהיה במודע, אני, ממש בהתחלה של ההבנה לשיטת הסוד, הבנתי שפעם חלמתי ממש כמו שעכשיו, אבל ידעתי שמשהו יצא מזה. עברו ימים, חודשים ושנים, ולא חשבתי שמשהו שלא התגשם עד לפני שנה לא יתגשם בהמשך. וכן, הכל קרה, התגשם ובצורה שאפילו לא חשבתי ולא ציפיתי - הכל היה יותר טוב אפילו !!! בגלל זה אני חושב שכאשר פועלים במודע מצפים לדברים כאן ועכשיו. הכל נמצא בבריאה נכונה והזמן והמקום הנכונים, אז אולי עדיף קצת לחכות מאשר לקפוץ למים בלי לדעת לשחות ולהתאכזב? תהיו בטוחים שכאשר הבנתם זאת והפנתם, אין סיכוי שזה יקרה לכם !

קורין52

New member
מה קורה פה ?

כוונתי הייתה טובה, מנסה להבין איך העניין עובד ולא ליצור מהומות על מאומה אז איך למשל אפשר לעבוד על עניין האמונה העצמית כאשר ברור לי יכולותי ואפשרותיי אך בכול זאת אני תקועה בגלל ספקות וחוסר אמונה .. איך עובדים על זה? בלי לריב מצפה לתשובות בונות. שבוע טוב.

ע ו פ ר ה

New member
בורכה הבאה קורין

אני שמחה שהעלית את הדברים ושמחה עם התגובות. הסוד מכוון למחשבה יוצרת מציאות. הסוד מעצים אותנו בעזרת המחשבה. בסוד אומרים שכדי להצליח יש דברים שצריך לעשות. אקח דוגמה קטנה בשביל ההמחשה: אתה רוצה להרוויח כסף בלוטו. אם לא תמלא לוטו ותשלח את הטופס לא תזכה. (נתקלתי בסיפור כזה לאחרונה). יחד עם זאת, מתוך החוויה האישית שלי ומתוך עבודה עם אנשים, יש לנו אמונות ומערכת ערכים. כשאנחנו שמים לעצמנו מטרות והן מתנגשות עם האמונות והערכים, צריך לעשות עבודה לשינוי האמונות המגבילות ולשינוי הערכים, אותם רכשנו בעבר, כי התאימו אז. אני רואה את הסוד כמנוף לעשייה ולכן מודה עליו. באהבה עופרה

הנושא הזה של הלוטו מזכיר לי עוד כמה דוגמאות

אם את רוצה להשתמש ב"סוד" כדי לזכות בלוטו, אז מספיק לקנות כרטיס הגרלה אחד במחיר המינימלי. אם היקום (או אלוהים) רוצה שתזכי, אז כרטיס אחד מספיק. ואם לא, אז גם אלף כרטיסים לא יעזרו לך.

ruthi26

New member
../images/Emo39.gifגור מסכימה עם דבריך, ולך קורין החמודה

ועוד משהו שרציתי להוסיף לך קורין אם היקום לא מרגיש שאת מוכנה לקבל עדיין דבר שאת חושקת בו מאוד, ככל הנראה זה מתעכב בגלל סיבות שלא תלויות בנו. בכל זאת זה היקום וזה אלוקים שבשמים שמחליט את ההחלטות עבורנו... אני מאמינה שאנו מקבלים מסרים שונים, ועוברים ניסיונות שונים בדרך לכל דבר, השאלה אם אנו מספיק קשובים ושומעים את המסר שאנו מקבלים, פשוט הסכיתי ושמעי למסרים שאת מקבלת. ייתכן ויש דברים קודמים למה שאת רוצה, ועל זה החליטו ביקום, על כן זה מתעכב. על תתעכבי על כך בחיים, קבלי כל יום כאילו הוא היום הנפלא ביותר בחייך בקשב ובאהבה, ואל תתני לדברים שליליים להיכנס אל תוך חייך, כשאנו מזמנים לנו דברים חיוביים, האנרגיות החיוביות זורמות בתוכנו, אך כשאנו חושבים מחשבות שליליות, ולא מבינים מדוע לא טוב לנו, זה משום שזימנו לנו אנרגיות שליליות, וייתכן שלא במודע.. על כן חישבי טוב וחיובי, ותראי שהכל יבוא בזמנו. שיהיה לך יום נפלא רותי

היופי בפורום הזה, זה שאפשר לחלוק בלי לריב ../images/Emo13.gif

ואני מאוד הייתי רוצה לשמוע ממך איזושהי דוגמא קונקרטית לתחום שבו ניסית ליישם את "הסוד" ושבו אינך מרוצה מהתוצאות. יהיה הרבה יותר קל להסביר את הדברים כשיש דוגמא הספיציפית לעבוד איתה.

רצון יתר.

ככל הנראה, מדובר פשוט ברצון יתר, וכמו שאמרת בהודעה נוספת, חוסר אמונה וספקות. תחשבי על המשפט הבא, שלקוח מתוך הספר- "כשאדם מזמין משהו מקטלוג, הוא לא מזמין פעמיים למקרה שהראשון לא יבוא..." לא זוכרת באיזה עמוד.. וזה גם ציטוט לא מדויק, אך הוא מבהיר את הכוונה היטב. ביקשת משהו? עכשיו שחררי. ופעלי שזה יתגשם תוך אמונה שזה קורה. תכיני לך תוכנית מוגדרת ותעשי כל יום לפי מה שהגדרת. והעיקר זה באמת להסיר ספקות, כי כל עוד יש ספק בליבך, לא תשכנעי את הייקום שאת באמת רוצה את זה. אמונה, ידיעה מוחלטת של מה שרוצים לקבל בסוף (לא התהליך, אלא התוצאות שלו) וביטחון עצמי. זה מה שפותח את הדלת.

קורין52

New member
חן חן לtרמפיסטית

העניין יותר ברור וכדי לרדת לעומק העניין אשאל שוב: יש בי יכולת ריפוי אנרגתית אשר הוכחתי כבר לעצמי על מספר מטופלים בעיקר קרובי משפחה וחברים שזה עובד הכנתי תוכנית עבודה והתחלתי לעבוד עם אנשים אך איכשהו זה מתמהמה ואני יודעת שהעיכוב נובע לא מהם אלה מחוסר אמונה עצמית מספקת ואולי ספקות בי ועל זה אני רוצה לעבוד . יש לך / לכם רעיון כיצד להפעיל את סוד הקסם :)

ע ו פ ר ה

New member
יש לי שאלה

מה האמונה שלך לגבי עצמך כאישה מצליחה? האם את יכולה לראות את עצמך כמנהלת קליניקה משגשגת, כאחת שבאים אליה לטיפולים? כאחת שפתאום מאוד מצליחה ויש לה הרבה כסף ומעט פנאי? ודבר נוסף: תתחילי להתמקד במה שיש. יש לך מטפולים (אפילו אם זה חברים ומשפחה). מתוך היש יגיע עוד יש. באהבה עופרה

קורין52

New member
היי עופרה

רציתי לשמוע גם את דעתך ואני שמחה שהיא הגיעה :) אני מסוגלת לראות עצמי במצב הזה הבעיה שלי זה לא לראות עצמי במצב הזה אלה לחזק עצמי בתוכי בפנימיות שלי שם משהו חסר יש לי מוטיבציה ויש לי יכולת יש לי מעוף אך איפשהו משהו שם בפנים עוצר אותי ....

ע ו פ ר ה

New member
לפעמים אנחנו צריכים עזרה מבחוץ

והסוד בעצם מעלה את נקודות התורפה שלנו. כשלא מצליחים לבד, יש חברים, קולגות מטפלים. לא את כל הדברים ניתן לפתור בפורום, כך לפחות דעתי. אגב, אני דרך הסוד, הגעתי לטפל אצל עצמי בכמה אמונות מגבילות שהחזקתי בהן, למרות שכבר לא התאימו לי. בהצלחה. באהבה עופרה

למעלה