מה קורה אתכם אנשים?!?!?!?!?!?!?
חן כתבה פה דעה אמיתית שלה וביקורת על התנועה. ואני חושבת שזה לא משנה בכלל מי זאת חן, כמה זמן היא בתנועה ומתי היה הסמינר האחרון שהיא היתה בו. כולכם רק התעצבנתם, התקפתם וכעסתם על חן על עצם הביקורת שלה, ונאמרו פה כמה אימרות ממש איומות, שלי מהצד היה קשה לקרוא אתזה. מה קורה לכם?! תדעו להקשיב, תדעו לקבל. נראה לי שהבעיה החמורה ביותר שעלתה כאן היא כמה אנחנו לא יודעים להתמודד עם ביקורת על עצמנו, וכמה לפעמים אנחנו נשארים חסרי מילים, בלי תשובות, אז אנחנו פשוט מפעילים מגננה על עצמנו ותוקפים את האחר. אף אחד פה לא ענה תשובה מספקת, או דעה אמיתית ושונה על למה לדעתו חשוב שהתנועה תתקרב ליהדות. כולם ידעו להגיד שהוחלט שזה יהיה נושא הוועידה, אבל אףאחד לא אמר מי החליט ולמה. אז אני יעשה קצת סדר בדברים שאני קצת יודעת, הנושא יהדות שומרית הוא נושא תלת שנתי שנבחר במזכירות הארצית לפני כשלוש שנים (לפי חישוב שלי, לא סגור), ונדחה בשנה בגלל שלפני שנתיים היו בחירות, והתחיל בשנה שעברה ביהדות שומרית, וממשיך השנה למדינה יהודית דמוקרטית ובשנה הבאה יהיה נושא שאני לא זוכרת את שמו שסוגר את כל הנושא הגדול הזה... אז כן חן, הנושא נבחר על ידי רוב מייצג של חניכים, יגמלים ובוגרים. ויותר מזה הוא נבחר בגלל סיבות ממש הגיוניות שזה ממש ארוך ומתוסבך להסביר את כל ההיסטוריה כאן ועכשיו-(היתה לפני ארבע שנים ועידה על ציונות, שהראתה לנו שקפצנו צעד אחד רחוק מדי כי איך אפשר לדבר על ציונות אם לא יודעים מה זו בכלל יהדות ואיך היא קשורה אלינו??...) למרות זאת, זה שהנושא הוא יהדות, לא אומר שמהיום תהיה מזוזה על כל דלת בכל קן ותנך לכל שומר. אני יכולה להגיד עם יד על הלב שמעולם לא היה לי כוח לשבת מול מסך המחשב ולקרוא את שלושת עמודי פרשת השבוע שמתפרסמים באתר, אבל זו אני, עצלנית לעיתים. אני חושבת שאם נעשה סקר מי יושב וקורא זאת בקביעות, יסתבר שכמוני יש רבים אם לא הרוב הגדול. אז נכון, אני לא אתקוף אףאחד על זה שמישהו העלה את זה לאתר, אבל אני בהחלט חושבת שהשאלה לגיטימית. ואני אגיד יותר מזאת, על הוועידה. במהלך המזכירות הארצית שהיתה אתמול, ישבנו באיזה הפסקונת איזה 5 י"בניקים מתוך מי שהגיע, (ורובנו מדריכי י'-ט'), ושאלנו אחד את השני, תגיד אתה מוציא חניכים לוועידה? וכולנו הבנו שאנחנו שואלים את עצמנו את אותה שאלה קשה- איך מוציאים את החניכים שלנו לוועידה הזו? הנושא הזה מדינה יהודית דמוקרטית אותי אישית מרתק ומעניין ומדהים, אבל לחניכי ט'-י' מסויימים הוא בשלוש מילים (אולי קצת פוגעות) פשוט - לא - מעניין. ויותר משלא מעניין גם ממש לא מדבר אליהם. תחשבו שאפילו ברמה הביתספרית, הם עוד לא הגיעו ללמוד על נושאים כאלה בשעורי היסטוריה, אז שהם יתחילו אתזה בוועידה? זה כלכך תלוש! ובלי שום קשר- אולי כשבחרו את הנושא לפני שלוש שנים זה היה רלוונטי, ומהסיבות הנכונות, אבל קרה כלכך הרבה מאז בארץ שלנו, אין דברים יותר חשובים לדבר עליהם עכשיו?! בכל מקרה אני חושבת שכמו שכבר אמרו פה לפני זאת הוועידה שתהיה, ומזה אנחנו צריכים להפיק את המירב, ללמוד כמה שיותר, להוציא כמה שיותר חניכים, לפתח את הדעות שלנו ולעצב את עצמנו ואת התנועה שלנו לפי מה שנחווה בכל התהליך הזה שאנחנו עוברים עכשיו. חן אני ממליצה לך בחום לבוא לוועידה, יהיה לך הרבה מה להגיד שם, ויותר מזה יהיה לך הרבה מה לשמוע.