שבת שלום

steeely dan

New member
שבת שלום

קראתי קצת בפורום מעניין מאוד לפחות מבחינתי, קצת על עצמי עברתי את גיל החמישים. יצאתי בשאלה מאז שאני זוכר את עצמי חושב.נולדתי בבני ברק למשפחה חסידית די קנאית שבגללי שלחו את כולם מחוץ לבית אם זה לישיבות או פנימיות למינהם.א קיצר למה אני כותב עכשיו? קראתי שיוצאים בשאלה בגלל כפירה או אי אמונה כזאת או אחרת, אני זוכר בזמני את היציאה בשאלה והיו רבים מאוד שיצאו אז יצאו לפי הכרתי והכרותי עם כולם אך ורק בגלל הרצון להיות חילוני (להנות ממנעמי החיים) ולא זוכר מקרה אחד בגלל משבר אמונה. החיים אז כמובן היו אחרים מהיום לא היה הרבה חוץ מלשבת בדואר ברבי עקיבא מול ההסתדרות מי שמכיר ( אם עוד היא קיימת?), ושתבינו בני ברק דאז הייתה רובה סרוגה או חילוניים והמיעוט חרדים. בשבת יצאנו לזבוטינסקי תופסים מונית לסרט או לים אוכלים פלאפל או גלידה ונכנסים למועדונים שלא דומים להיום בכלום, אחרי המגילה הזאת באמת אני תוהה למה השוני בין היום לאז בעניין הסיבות ליציאה בשאלה? כי ברמת האיטלגנציה שאני גדלתי זו הייתה הסיבה, אולי היו סיבות אחרות בשכבות אחרות שלא הכרתי. שבת שלום גאט זאל דיר נאר גבען געזונט און קוי'עך.

שבת שלום..

ממש לא נכון! יש איזה סיפור ידוע על איזה רב שפגש איזה אחד ש``השתמד``.. אז הוא שאל אותו- למה יצאת? אז הוא ענה לו כי היה לי הרבה שאלות.... אז הוא אמר לו- השאלות היו לך לפני שיצאתי או אחרי? אז אותו ``משומד`` ענה לו אחרי... אמר אותו רב זה לא שאלות אלא תירוצים... שאותו אחד רוצה לעשות עבירות ולכן נהיה לו שאלות....... אני ממש חולק על הגישה הזאת, זה לא נכון! לדעתי היום בחור לא יוצא בשאלה כי הוא רוצה להיות ``חילוני``. אלא כי הוא רואה את הבלוף, את השקר, הוא קולט, הוא מבין שלא הכל בדיוק כמו שלימדו אותו, הוא מבין שכמו שהוא נולד יהודי, חרדי, הוא יכל להיוולד לאיזה מוסלמי או נוצרי הדוק, ובדיוק כמו שהיהודי מאמין, בדיוק באותה מידה גם הנוצרי או המוסלמי מאמינים, אז מי בעצם אמר שאני צודק, ולא דת אחרת מתוך הארבעים אלף דתות שיש בעולם?... יש לו שאלות, וכאן מתחיל הדירדור! בשלב הזה מגיעים להלל. ממצב של חרדים ממש- אבל רק בלבוש... למצב של חילונים גם בלבוש. כמובן שיש כאלה שיוצאים בשאלה ממניעים של עולם הזה, אבל על כזאת מדרגה שפילה, כאלה בעלי תאוות, כאלה עוילם הזה ניקים אנחנו לא מדברים..........................

olebebo11

New member
מוצאי שבת שלום

אני לא רואה בצורה שלילית כל כך אנשים שיוצאים בשאלה שלא מסיבות אמוניות. לגיטימי לגמרי לומר שהעולם החילוני נראה טוב יותר מהעולם החרדי השחור לבן שאני נמצא בו ולכן אני רוצה לצאת בשאלה. בכל אופן, לא נראה לי שיש הבדלים בין פעם להיום מבחינת הסיבות ליציאה בשאלה יכול להיות שבין אלה שהכרת היו רק כאלה שיצאו כדי להינות ממנעמי החיים

למעלה