שבת שלום!

RoN4ik

New member
שבת שלום!

אשמח אם תעזרו לי בעבודתי: אני צריכה לבחור חוק מקראי ( בחרתי את חוק העבד) ואני צריכה למצוא לו מקבילים בחיי היום יום, עכשיו פה הבעיה, מצאתי רק מקביל אחד, חוקי עובד מעביד, יש לכן מושג, איזה עוד מקבילים אני יכולה למצוא? עכשיו אני צריכה לרשום היבט מוסרי! האם המקבילים מוסיפים לחוק? ולהשוות את החוק המקראי! בתודה מראש

תשובה

אולי שירות לתועלת הציבור לפי חוק העונשין. עובדים ללא תמורה וזה הכי קרוב לעבדות המקראית. לא ברור למה את מתכוונת בענין ההיבט המוסרי. לעבדות המקראית? במושגים של היום בוודאי שזה לא מוסרי.

מ.ה.

New member
שלושה סוגי עבדים

שני סוגי עבד עברי ואחד גוי. שני סוגי העבד העברי הינם כדלקמן: הראשון, אדם הוא עני והוא מוכר עצמו לעבד השני, גנב שאין לו כסף להחזיר נמכר לעבדות כדי לכסות את הגניבה. מימרא מפורסמת הינה "כל הקונה עבד קונה אדון לעצמו" הסיבה לכך הינה שהאדון חייב לזון את העבד, חייב לספק לו את כל צרכיו בזמן העבדות ובזמן השחרור חייב לציידו לחיים אחרי כן כדי שלא יגיע שוב למצבו הקודם. אם לאדון יש כר אחד עליו לתת אותו לעבד וכד´. העבדות אינה לעולם אלא לתקופה. לדעתי אדם שגנב ונשלח לעבוד לתועלת הציבור אבל החברה לא דואגת שיחזיר את הגניבה ושולחת את הנגנב להתמודד לבד אם הגנב יצאה החברה, הגנב והנגנב נפגעים מוסרית.

קישורים לשני מאמרים ...

שניהם מאתר המשפט העברי במשרד המשפטים (במסגרת דף פרשת השבוע). האחד - מאמר של נחום רקובר על עבדות בימינו, השני - מאמר של תומר מוסקוביץ על העסקת שכירים ושוויון הזדמנויות. נדרשת תוכנת (Acrobat Reader).

למעלה