../images/Emo26.gif
דבר ראשון - מוציאים טופס ירוק במ.מ.ס.י הקרוב לביתך. (נראה לי יש רשימה במאמרי\קישורי הפורום של כל המ.מ.ס.י בארץ) (אם עוד לא הוצאת ת"ז זה הזמן - אני הוצאתי בעיקר בשביל הרישיון). לתאוריה אני ממליץ ללמוד ע"י התוכנה שקראת "נהיגה נכונה" או "Right Drive". תחפש את הגרסה האחרונה שיש, אבל זה כמעט ולא משנה כי רוב החוקים לא משתנים (אני למדתי עם הגרסה של 2004 ועברתי תאוריה בינואר השנה). עוד דבר שלדעתי חשוב -
תיגש לתאוריה אחרי שהתחלת כבר את השיעורים המעשיים - שאלות פשוטות וברורות למי שהתחיל את הלמידה יכולות להיות קשות מאוד למי שלא. דוגמא לשאלה כזאת:
את דוושת הקלאץ' יש: א. ללחוץ במהירות ולשחרר במהירות. ב. ללחוץ באיטיות ולשחרר במהירות. ג. ללחוץ במהירות ולשחרר באיטיות. ד. ללחוץ באיטיות ולשחרר במהירות. כל מי שעשה שיעור אחד יודע שהתשובה היא ג', אבל כאלה שעוד לא התחילו את הלמידה יוכלו לטעות פה. זאת כמובן רק דוגמא אחת ויש עוד מלא. מומלץ מאוד ללמוד על הילוכים (שרשור מלפני כמה ימים בנושא נמצא
כאן). הסיבות העיקריות: 1. אם עשית רישיון על אוטומט לא תוכל לנהוג על הילוכים, אבל אם עשית רישיון על הילוכים תוכל לנהוג על שניהם, ומתישהו כנראה שתצטרך לנהוג על הילוכים. 2. בכל מקרה אתה לא תוכל לגשת לטסט לפני שיעור 28, ונהיגה באוטו אוטומטי אפשר ללמוד תוך פחות מ-20 - מה שאומר שאתה סתם תבזבז כסף וזמן. 3. כמובן שאם אתה לא מסתדר (ואין סיבה שלא תסתדר, זה לא כזה מסובך) אז מומלץ לעבור לאוטומט. אני גם ממליץ לך לא להתחיל ללמוד עכשיו, גם ככה לא תוכל לגשת לטסט לפני גיל 17 וחצי שנה זה הרבה זמן ללמוד. כדאי לך להתחיל עוד חודש וחצי-חודשיים, כי לא כדאי למרוח 30 שיעורים על חצי שנה כי אז אתה תצטרך יותר (אתה לא תנהג בתדירות גבוהה). שבת שלום