שבת שלום...

zahyy

New member
שבת שלום... ../images/Emo92.gif

בקרוב מאוד אני יהיה בן 16.5 ורציתי לדעת כמה דברים מה עושים דבר ראשון איך כדאי ללמוד תאוריה בשיעור לימודי הנהיגה ללמוד על אוטומ' או הילוכים ?

8-AN

New member
לדעתי...

כדאי שלא תחשוב על זה בנתיים...לפחות לא עד 16.8 חודשים אולי על תיאוריה שבנתיים אתה יכול ללמוד קצת כאן דרך הפורום והילוכים הרבה יותר כדאי לעשות כיום, כי ההבדלים במחיר בסופו של דבר מתאזנים(כמות\מחיר שיעורים) והרבה יותר שימושי. אה כן ו..זה כיף

ChilD SouL

New member
אהמ...

שלי, אל תתחיל ללמוד נהיגה עכשיו. תחכה עד שישארו לך בערך 2-3 חודשים לפני יום הולדת 17 ותתחיל אז. גם ככה אי אפשר לגשת לטסט לפני גיל 17, ולהתחיל ללמוד עכשיו זה סתם בזבוז כסף\זמן ולא מועיל בכלל. כמובן, שלתאוריה אתה יכול להתחיל ללמוד עכשיו ואף לעשות אותה.

zahyy

New member
אוקי תודה ..כמובן שלא התכוונתי

ללמוד עכשיו נהיגה אלא רק תאוריה ואני אגש ללימודי הנהיגה רק אחרי שאני יעבור את התאוריה .. אני עושה את זה שלב שלב לפי הסדר רק רציתי לשאול מאיפה משיגים את הספר והבנתי שמקבלים דיסק ביחד עם הספר

ChilD SouL

New member
אהמ...

את הספר אתה יכול לקבל אצל מורה נהיגה שאצלו אתה חושב ללמוד בעתיד. לגבי הדיסק אני לא בטוחה. אפשר לקנות ת'ספר גם בסטימצקי. אישית, הייתי ממליצה לך לעשות תאוריה במקביל לשיעורי נהיגה. לדעתי זה עוזר כשאתה לומד 'חומר יבש' ומבצע זאת על 'רטוב', ככה לומדים יותר. לשיקולך.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

דבר ראשון - מוציאים טופס ירוק במ.מ.ס.י הקרוב לביתך. (נראה לי יש רשימה במאמרי\קישורי הפורום של כל המ.מ.ס.י בארץ) (אם עוד לא הוצאת ת"ז זה הזמן - אני הוצאתי בעיקר בשביל הרישיון). לתאוריה אני ממליץ ללמוד ע"י התוכנה שקראת "נהיגה נכונה" או "Right Drive". תחפש את הגרסה האחרונה שיש, אבל זה כמעט ולא משנה כי רוב החוקים לא משתנים (אני למדתי עם הגרסה של 2004 ועברתי תאוריה בינואר השנה). עוד דבר שלדעתי חשוב - תיגש לתאוריה אחרי שהתחלת כבר את השיעורים המעשיים - שאלות פשוטות וברורות למי שהתחיל את הלמידה יכולות להיות קשות מאוד למי שלא. דוגמא לשאלה כזאת: את דוושת הקלאץ' יש: א. ללחוץ במהירות ולשחרר במהירות. ב. ללחוץ באיטיות ולשחרר במהירות. ג. ללחוץ במהירות ולשחרר באיטיות. ד. ללחוץ באיטיות ולשחרר במהירות. כל מי שעשה שיעור אחד יודע שהתשובה היא ג', אבל כאלה שעוד לא התחילו את הלמידה יוכלו לטעות פה. זאת כמובן רק דוגמא אחת ויש עוד מלא. מומלץ מאוד ללמוד על הילוכים (שרשור מלפני כמה ימים בנושא נמצא כאן). הסיבות העיקריות: 1. אם עשית רישיון על אוטומט לא תוכל לנהוג על הילוכים, אבל אם עשית רישיון על הילוכים תוכל לנהוג על שניהם, ומתישהו כנראה שתצטרך לנהוג על הילוכים. 2. בכל מקרה אתה לא תוכל לגשת לטסט לפני שיעור 28, ונהיגה באוטו אוטומטי אפשר ללמוד תוך פחות מ-20 - מה שאומר שאתה סתם תבזבז כסף וזמן. 3. כמובן שאם אתה לא מסתדר (ואין סיבה שלא תסתדר, זה לא כזה מסובך) אז מומלץ לעבור לאוטומט. אני גם ממליץ לך לא להתחיל ללמוד עכשיו, גם ככה לא תוכל לגשת לטסט לפני גיל 17 וחצי שנה זה הרבה זמן ללמוד. כדאי לך להתחיל עוד חודש וחצי-חודשיים, כי לא כדאי למרוח 30 שיעורים על חצי שנה כי אז אתה תצטרך יותר (אתה לא תנהג בתדירות גבוהה). שבת שלום

למעלה