שבת שלום
בא לי

שבת שלום../images/Emo39.gif בא לי

לכתוב לכם סיפור נוסף,ככה, לשבת סיפור זן. פלפול תמורת אכסניה לכל נזיר זן נודד מובטחת אכסניה במקדש זן במידה והעלה סברה בתורת בודהא וניצח בוויכוח את נזיריו. אם נוצח-עליו להמשיך בדרכו. במקדש אחד בצפון יפן גרו יחד שני אחים נזירים. הבכור היה מלומד אך אחיו הצעיר היה גם טיפש וגם עיוור בעינו האחת. למנזר היגיע נזיר נודד וביקש אכסניה. לפי המנהג קרא לאחים לפלפול בסוגיה מסוגיות התורה הנעלה. האח הבכור היה עייף באותו יום וביקש מאחיו הצעיר שיילך במקומו."לך ודרוש וויכוח בשתיקה"הזהיר אותו. יצאו הנזיר והאח הצעיר אל המשכן וישבו שם. לא עברה שעה קלה עד שקם הנזיר הנווד, הלך אל האח הבכור ואמר לו:"אחיך הצעיר אדם נפלא! הוא ניצח אותי." אמר לו הבכור:"ספר לי את מהלך הענינים." "ובכן" הסביר הנווד, "ראשית זקפתי אצבע אחת כנגד בודהא הנאור שאף הוא אחד. אחיך זקף שתי אצבעות כנגד בודהא ותורתו. זקפתי אני שלוש אצבעות כנגד בודהא, תורתו וחסידיו החיים בהארמוניה. אחיך נפנף את אגרופו הקמוץ כנגד פני, לציין ששלושת אלה נובעים מהתגשמות אחת. כך ניצח אותי, ואין לי זכות להשאר כאן" אמר והלך לדרכו. התפרץ האח הצעיר לחדר אחיו הגדול ושאל:"איפה אותו ברנש?" אמר לו הבכור:"אחי, מסתבר שניצחת בוויכוח! כל הכבוד!" אמר האח הצעיר:"לא ניצחתי!!אני רוצה לתת לו מכות נאמנות!!
אמר הבכור:"ספר לי מה היה נושא הוויכוח". ענה הצעיר:"ההוא, ברגע שראה אותי זקף אצבע אחת כדי להעליב אותי ברמז על עיני האחת. הוא אורח ורציתי להיות אדיב כלפיו אז הרמתי שתי אצבעות לברך אותו על שתי עיניו. והוא? מה עשה?--זקף שלוש אצבעות לאמר שיש רק שלוש עיניים לשנינו!! נתקפתי חימה ורציתי להטיח בו את אגרופי אבל הוא נמלט על נפשו ובכך הסתיים הדבר!......." מעורר מחשבה?..... שבת שלום לכולם עם הרבה שמחה ואהבה

אורי_ח

New member
מעורר במבי, מעורר מחשבה

מי יוצא בסיפור הזה חכם ומי טיפש? וכמה ערך אפשר בכלל לייחס לסמלים רוחניים, כביכול? האמת - אף אחד מן השלושה אינו מהווה עבורי מודל לחיקוי ובייחוד לא הנזיר האוויל. כתבתי לך משהו על פיצוצים (קצת למטה אם לא הבחנת) שבת שלום
שמחה ואהבה אורי

לא, לא מודל

לחיקוי רק לראות איך הפרשנויות משתנות בהתאם לגישה וכל אחד רואה דבר אחר אני אוהבת את סיפורי הזן האלה וגם אחרים,כאלה שעושים לי הבנה כזו בבטן של משהו בתוך עצמי יו מאוחר כבר ואני התעוררתי ולא נרדמת איפה כולם? ישנים? טוב אז אני אלך לטייל ברחבי ישראל
........

nypx

New member
חכמה מסוג אחר........

זקפתי אצבע אחת כדי לדבר זקף הוא שניים לאות שלום זקפתי שלוש כדי לומר שאני והוא ביחד אחד זקף הוא אגרוף כדי לומר שיהיה לנו תינוק אז ברחתי

nypx

New member
סתם ניסיתי להתחכם.....

אבל זן ? לא חסרה איזו אות? ח לילה טוב לכם

למעלה