שבת שלום

m i c h a l i

New member
שבת שלום ../images/Emo20.gif

שתהיה לכולנו שבת נעימה וסופשבוע רגוע אני אוהבת את השעות האלה ביום שישי... הכל שקט, יש זמן לנוח ולסיים את השבוע בשלווה

love4101

New member
שבת שלום ופרשת השבוע../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

פרשת "אמור" .. לאחר שהבננו מהפרשה הקודמת דרך התנהגות בין אדם למקום ובין אדם לחברן, כמו כן איזה מאכלות מותרים לנו , כשר ולא כשר , מגיעה פרשת אמור ואומרת לנו כיצד אנו צריכים לחיות "חיים קדושים" על כך נצטווינו "ולא תחללו את שם קודשי ונקדשתי בתוך בני ישראל אני ה’ מקדשכם" (כב’, לב’). מדגישה התורה שהקב"ה מתקדש בתוך בני ישראל, לא ע"י ניתוק ובריחה מהחיים אלא אדרבא בתוך החיים על כל הופעותיהם.גם כאן מדגישה התורה "אני ה’ מקדישכם", דהיינו שכל כוחנו נובע מהקדושה האלוקית.מקשר המהר"ל לעניין ספירת העומר המהר"ל ב"דרשה על התורה" מבאר מצווה זו על פי הגמ’ בסנהדרין (צט) "אמר ר’ אלעזר כל אדם לעמל נברא שנאמר כי אדם לעמל יולד...וכשהוא אומר לא ימוש ספר התורה הזה מפיך הוי אומר לעמל תורה נברא". ומבאר המהר"ל שהאדם נקרא על שם אדמה "כמו שהאדמה היא בכוח ולא בפועל", דהיינו שלאדמה יש פוטנציאל שאפשר להוציאו אל הפועל ולגדל גידולים נפלאים, כך האדם יש לו כוחות שבבחירתו יכול הוא לגלותם וזהו תפקידו. "וכאשר האדמה נעבדת תמיד כן צריך האדם שיוציא הוא תמיד שלמותו אל הפועל לגמרי", דהיינו שהוצאת כוחות האדמה אל הפועל דורשת עמל גדול ועבודה רבה, כן האדם נדרש לעמל גדול לגילוי הכוחות האלוקיים הטמונים בתוכו עוד מוסיף הוא שעם ישראל עבר המון תהפוכות ועליות וירידות עד שהגיע לא"י , כל התלאות של המדבר , קשי עורפם והתלומות שהיו כל הזמן ועל כך הוא השיעור של האדם , ונאי מצטט מן הכתוב במאמר,כשאדם רוצה לעלות ולהתקרב (על כן סופר הוא את העומר), גם אם ישנן נפילות אל לו להחליט שהפסיד את כל עולמו, אלא יבין שצריך להמשיך להתאמץ ולעלות בעליה העולה אל הר סיני. זאת משום שלחיות חיי קדושה, זוהי תביעה עליונה הדורשת מאמצים רבים מאוד, ועל כן המשברים הם כמעט בלתי נמנעים. חזרת האומה לארצה בימינו, משמעותה שהאומה מסוגלת מחדש לחיות חיי קדושה, על כן ישנם משברים רבים ונפילות רבות בדרך קשה זו. אנשי אמונה אינם נבהלים מנפילות אלה, אלא ממשיכים להחזיק באמונתם בגאולת ישראל, ופועלים עם א-ל בהרמת קרן ישראל שבת מבורכת

למעלה