שבת שלום

שבת שלום ../images/Emo16.gif

יש אצלי כבר שבוע 4 גורי חתולים בני חודשיים ועוד גור בן חודש וחצי. חמישתם מקסימים, מגרגרים, משתוללים ואוכלים יפה מאוד. רק מה... כולם משלשלים
לא ממש מים אבל קקי מאוד רך. הם אוכלים מזון יבש עם מים. האם אתה ממליץ להתחיל בטיפול תרופתי (פלג'יל?) או שאולי כדאי לנסות לתת להם ID? בכל מקרה אתייעץ עם עוד וטרינר לגבי המינונים אך אשמח לשמוע בכל זאת מה מומלץ בשל גילם הקטן.
עדי.

הי עדידוש ../images/Emo24.gif

קודם כל קקי רך ולא מים - זה לא כל כך נורא. לא הייתי ממהרת לדחוף להם תרופות. יש דם בקקי? מה הם אוכלים? איזה אוכל יבש? והאם ניסית לתת להם אותו לא מורטב? לי יש שני גורים בגיל הזה בדיוק והם אוכלים יופי רויאל קנין לגורים יבש. לא מרטיבה להם אותו. מים הם מקבלים בקערית נפרדת. האם תילעת אותם? ושבת שלום

מסכים ועוד קצת

תילוע קודם כל. חוץ מזה את המזונות לבעיות מעיים (ID או של חברות אחרות) יש גם ביבש, וכדאי לנסות את זה. אם כל זה לא ילך - אז כדאי לשקול אנטיביוטיקה.

תודה ../images/Emo13.gif אענה לשניכם ביחד

הם משלשלים כבר מאז שלקחתי אותם מהצב"ח שאני מתנדבת בו (לפני 9 ימים אם זה חשוב
) ובהתחלה גם אני אמרתי שעדיף לחכות ואולי זה ישתפר אבל זה לא ממש עבר, ויש להם מדי פעם איזה טיפת דם שיוצאת כשהם מסיימים לעשות צרכים ולכן חשבתי שאולי בכל זאת כדאי כבר לטפל. הם אוכלים אוכל יבש לבוגרים, זה סוג אוכל לא מוכר אבל הוא ברמה גבוהה. ניסיתי לתת להם לא מורטב אבל הם לא רצו ואני פולנייה שרוצה שיתחזקו ויגדלו אז לא ממש התעקשתי, אבל אולי בכל זאת אנסה להרגיל אותם לאוכל בלי מים. לגבי התילוע, אני כמעט בטוחה שהם קיבלו לפני שלקחתי אותם, אסתכל שוב מחר. וID ביבש- אני מכירה את האוכל הזה, רק שהוא מאוד יקר ואין ממש תקציב. אז בקיצור- אתלע אותם אם לא קיבלו, אעביר ליבש ואחכה עוד כמה ימים. אעדכן בהמשך, ושוב, תודה רבה על התשובות המהירות

עדידוש, אני לא הדוקטור, אבל

אני יכולה להגיד לך מה אני עושה במקרה כזה. קודם כל תילוע. כי גם אם קיבלו תילוע, אפשר לתת אחרי עשרה ימים שוב. גם את המזונות הרפואיים - אני לא ממהרת לתת, אבל כאן - חכי לתשובת הרופא. אם אחרי התילוע - המצב אותו דבר, יש אפשרות לשקול מתן פלג'יל, כי ייתכן שיש להם אמבות (טפיל). ותמיד טוב להרגיל אותם כמה שיותר מהר לאוכל יבש לגורים. אחרת הם גדלים מפונקים. בריאות
ובטח מהדוקטור תשכילי יותר

למעלה