שבת שלום

טאוֹ

New member
שבת שלום ../images/Emo13.gif

שבת של התבוננות פנימית, שלווה, אהבה, הנאה, פשטות... וכל שאר המתנות שמותיר אחריו הסתיו.

טאוֹ

New member
התבוננות פנימית

מאפשרת לנו לבחון את האופן שבו או מגיבים, חושבים ומדברים, להבין מהו סדר העדיפויות האמיתי שלנו, ובמילים אחרות - להכיר את עצמנו טוב יותר. זה טוב, לא?

Fistandantilos

New member
טוב\לא טוב

אני חושב שההתבוננות הינה דבר טוב אם היא גורמת להשלכות חיוביות בסופו של תהליך. כל הדברים שציינת בברכתך הם דברים שהיינו רוצים שיהיו ללא מידה\סוף ההתבוננות הפנימית אני חושב שהיינו רוצים לעשות אותה במידה=)

טאוֹ

New member
איני יודע מה כולנו רוצים

אבל אני נוטה לקבל את עמדתו של הדאלאי לאמה, שציין (בספר אמנות האושר, למשל, ובהרבה הזדמנויות אחרות), שכל בני האדם רוצים בסופו של דבר להיות מאושרים. אני גם נוטה לקבל את הגישה, שלפיה אנו יכולים להיות מאושרים כאשר אנו מכירים את עצמנו יותר ויותר, מטפחים את הדברים שמביאים אושר לנו ולזולתנו ועובדים על אותם היבטים באישיותנו, שגורמים סבל לנו ולזולתנו. אם מקבלים את שתי הנחות היסוד האלה, אזי אין דבר כזה "התבוננות פנימית במידה"... אם אנחנו מתעייפים מהתבוננות פנימית זה בסדר, איננו צריכים לשפוט את עצמנו על כך, ועם זאת עלינו לזכור שבפסק הזמן הזה אנחנו עשויים שלא לזהות את האופן המדויק שבו אנו חושבים, מרגישים ומתנהגים; וכאשר אנו לא מודעים לגמרי למה שאנו חושבים, אומרים או עושים - ובכן, היה על זה שרשור די ארוך לפני מספר ימים. אני חושב שחוסר מודעות מוביל לסבל ולא לאושר, אם כי אלה הדוגלים ב"שוטים מאושרים" כנראה סבורים אחרת.
בכל מקרה, איני יכול לדעת מה כולם באמת רוצים. באופן אישי אני רחוק מלהיות בהתבוננות פנימית בלתי פוסקת...

yamit23

New member
שבת שלום ../images/Emo140.gif

ואחד על החשבון גם לשבוע הבא, כי לא אהיה פה

למעלה