שבת שלום

שבת שלום../images/Emo114.gif

ווס הרצעך? משולפט דו. קיינר איז נישטו . איך ויל נישט ראדן נריישקייט צום לופט. איך גיי אווק. אייך אל קימנן צוריק. הובניש כן מויירא.

שויו

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב. מעוז מה עם מי

שלא מבין יידיש? אפשר תרגום לעברית? ללאדינו אולי? גאה בך על ההתנזרות מאכילת מאפים אתמול. מה היום? יוצאת לשמש המקסימה עם המסרגות??? שתהיה שבת מקסימה לכולנו ולכל הבנים/בנות באשר הם (כדאי להוציא אותם שישנו בשמש, לא?)

עידן64

New member
בוקר אורררר../images/Emo42.gif../images/Emo141.gif../images/Emo42.gif

כמי שעשתה בגרות 4 יחידות ביידיש וסיימה עם ציון מכובד,הצלחתי להבין הכל. אבל אשאיר למעוז לתרגם...אצלינו שבת כייפית יחד (כמובן שישנה כעת לאחר בילוי עד לפנות בוקר),אחרי שבועיים וחצי של געגועים.השמש זורחת ומזג האוויר נפלא.מחר נפרד לפחות ל18 יום,ככה זה בחפיפה... יום נפלא ומהנה לכולם באשר הם...

אממאא

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

נגיד שהבנתי, רק נגיד... אנחנו בדרך לבקר את הטירון, הכנתי סיר מלא אוכל, והוא מתקשר עכשיו ו..... רוצה המבורגר. השניים האחרים ישנים - הגדול ברגילה ל-10 ימים, השני מתחיל מחר הכנה למ"כים. שיהיה המשך יום נהדר

אימוש ...תביאי את הסירים אלי

אני לא רוצה המבורגר.גם לי הוא עושה כאלו דברים. שעות עומדת במטבח- ובסוף הוא יורד על פיצה ענקית. והסירים עפים לפח. ================================== בשבילך תירגום( אף אחד לא רואה) מה שלומכם? אין פה אף אחד כולם ישנים אני לא אדבר שטויות לאויר אני אחזור לא לדאוג. ============================

סמדר בנ

New member
שבעברית זה.....?

פה ושם הבנתי מילה
Je ne comprend rien, Chere Maoz, traduction s'il vous plait הילדה שלי ישנה מאתמול אחרי ארוחת הערב - לא בילוי ולא עננים, התשה מוחלטת (טוב, גם אמא שלה התישה אותה בשופינג
)

ima 3

New member
א-גיטה שאבס גם לך מעוז.. אבל..../images/Emo2.gif

בזאת הסתיים רפרטואר הידע שלי ביידיש.. לעומת זאת, סמדר, אותך דוקא הבנתי יפה, יפה... שנחזיר לה, למעוז, בפורצתית שוטפת???

סמדר בנ

New member
Oui

Pourquoi pas לא יזיק לי קצת לתרגל.... הילדה עדיין ישנה, הסירים מבעבעים, יום מקסים בחוץ, מה צריך יותר מזה?

ima 3

New member
ok! on y va - מעוז, את איתנו??../images/Emo63.gif

המילון פתוח? Alors, ici il fait tres froid, presque 0°c il neige pas encore, mais le vent souffle fort טוב, די להתעלל.. גם אצלי שקט, שני הקטנים עדיין ישנים, את בעלי שלחתי אליכם להתחמם קצת.. והוא זכה למנת חורף ישראלי גדושה, אבל לפחות נהנה מהילדה, והיא נהנתה ממנו ומכל השטויות המקומיות ששלחתי לה (לא תאמינו מה אנחנו סוחבים במזוודה כשאנחנו מגיעים לביקור..אני מתביישת לספר..
)

סמדר בנ

New member
אני יכולה לדמיין

אצלי בנסיעות לניכר, הביקור האהוב עלי ביותר הוא בסופרמרקט מקומי. אני תמיד סוחבת איתי חזרה כל מיני דברים (תבלינים, רטבים, קישוטים לעוגות וכו'). מצרפת אפילו הבאתי קוספאות דגנים שבעלי טעם בסקי ושלא מייבאים לארץ. בטח אם המכס משקף את המזוודות הוא חושב שאני קצת קוקו.

ima 3

New member
את בכיוון הנכון...../images/Emo174.gif../images/Emo211.gif

תבלינים ורטבים לא ממש מענינים חיילת בת 19 אבל לעומת זאת, גבינות ריחניות
, "מנות חמות" מקומיות, סוכריות גומי מגעילות שרק היא אוהבת
, שתיה קלה מזן מיוחד, בירה מקומית
.. ופעם אף הגדלתי לעשות וסחבתי איתי עוגת פחזניות ומוס שוקולד מהקונדיטוריה החביבה עליה
..

העצים של פרויד קפאו ב- 0 מעלות?

והאנקור לקח תרופה..חזקה יעני פורטה..? רואה הבנתי הכללללללללל

ima 3

New member
מעוז, אין עלייך!!

ישר לדוקטורט בצרפתית בסורבון...
יווו איך צחקתי..

oshiko

New member
aide! je ne sais pas rien!

הביצים של פרויד קפאו ב 0 מעלות, אם כבר, למרות שעדין לא יורד שלג ... (אופס! אושיקו? תמחק מהר)

סמדר בנ

New member
מה פרויד היה אומר?...../images/Emo12.gif

אני רואה שהשפה הצרפתית מוציאה מכם את כל היצירתיות....

נשמה, כמה זמן לא שמעתי וקראתי את

השפה הזאת. איזה כיף הבנתי כמעט כל מילה. השפה לא נעלמה לי מהזכרון. אוךךךך יידיש, שפה כל כך יפה.

למעלה