שבת שלום, שאלה על גן-עדן

שבת שלום, שאלה על גן-עדן

התחלתי לחשוב בזמן האחרון אם יש גן-עדן, ואם כן מה הוא. העלתי תאוריה שגן-עדן וגהנום זה בעצם התודעה של הנפטר שניה אחרי שהוא מת, שנמשכת כנצח בשבילו. אם הוא עשה מעשים טובים אז הוא חווה בשנייה/נצח סיפוק , שיכול להתבטות בהמון דרכים. אם הוא מרגיש שלא ניצל את חייו או עשה מעשים רעים, הוא מרגיש אכזבה, שיממון , ריקנות, וכו".... מחשבה שנייה ששמעתי מיוצא, היא שיש גן עדן, אבל לא כמו שהדת מנסה לצייר. הוא אמר לי שגן-עדן/עולם הבא, הוא בעצם מקום בוא האדם משתחרר מהמון מוגבלויות שקימות בעולם הזה. קשת רחבה של אפשרויות מדהימות נפתחת לפניו. ולכן מי שחיי בתפיסה של "כל העולם כולו גשר צר מאד" מגיע לעולם הבא ומגלה שהוא נשאר מוגבל באותו הגשר ומרחב הראיה הצר.. (מזכיר את הבדיחה שגן -עדן וגהנום הם בעצם דף גמרה וחמין) ואילו אדם שהרחיב אופקים עוד בחייו , זוכה להעצמה של קשת האפשריות העומדות בפניו.. דעה אחרת אך מאוד פופולרית ששמעתי היא , שגן-עדן וגהנום הם עוד אמצעי האנשה של בני האדם והדתות כלפי אלוהים. הרי הם צריכים להצדיק את תפיסתם ע"י תגמול של שכר ועונש, שאחרת אין כל כך הצדקה לקיומם, או גרוע מכך אנשים לא ילכו אחרי מנהגיהם הכוזבים.... הנושא מאוד מעניין אותי .. הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים עליו, ואם גם לכם יש תאוריות או רעיונות מעניינים. יש גן-עדן? אין גן-עדן? מה הוא? מי הוא ? למה ? איך ? כמה? מתי? ואיפה? (בטח באזור קו המשווה) נ.ב אני קורא עכשיו את הספר "אם יש גן עדן" ספר מעולה... אני מוכן להשאיל לחברה מהפורום כשאסיים. (הספר לא קשור לנושא של ההודעה שלי חוץ מהשם שלו)
שבת שלום לכולם, וסופ"ש נעים

נראה אם הבנתי נכון...

חייה את חייך כאילו אין גן-עדן, ואחרי שתמות תתענג בו כאילו אין גהנום.. (הבנתי נכון?)

babylon_a1

New member
מי שאמין בגן עדן

הופך את החיים בעולם הזה לגיהנום לו / לסביבה שלו

לא בהכרח...

ניראה לי שיש יוצאים שמאמינים בגן-עדן, אבל לא בגירסה הדתית אמנוןיצחקית שלו, זה לא הופך את חייהם לגהנום!! האמירה שלך מיוחסת בעיקר לציבור הדתי/חרדי, שעצם האמונה בעולם-הבא , משכיחה מהם את מיצוי העולם הזה.

מה ללא עושים בשביל 70 בתולות..

הבנתי אותך, בעצם גם כמעט כל המלחמות בהסטוריה סבבו סביב דתות (תקן אותי אם אני טועה)

whitewidow

New member
גן עדן/גיהנום

אם הבנתי אותך נכון, קלעת לדברים שכתב ברכט בשנות ה40 [הקונטקסט היה ניסיונתיו הכושלים להשתלב בגלות בארה"ב אליה ברח מגרמניה בזמן מלחמת העולם השניה], מתוך אלגיות הוליווד של ברטולד ברכט: הכפר הוליווד תוכנן לפי המושגים שיש להם במקומות האלה על גן עדן. במקומות האלה חשבו, שכשאלוהים היה זקוק לגן עדן ולגיהנום, הוא לא היה צריך לתכנן שתי מוסדות אלא אחד בלבד: את גן עדן. וזה משמש לחסרי האמצעים לשאינם-מצליחים כגיהנום.

hemi32

New member
אדוני , אתה גומר והולך ..

זהו, אין גן עדן אין גיהינום ! מה שתספיק תספיק מה שלא לא , אל תחיה באשליות ... ודרך אגב אם הוא קיים איפה הוא ?? במרחק מליארדי שנות אור ???? והסיפורים על גן עדן יש בכל הדתות , כולל חלומות על אנשים שבאו בחלום וסיפרו סיפורים .. בקיצור ס י פ ו ר י ם ....

גומרות הולכות....

ברור.... המחשבה שלי היא שאם יש גן-עדן, אז הוא לא במרחק מילירדי שנות אור, אלא בך! אני מסכים איתך לגבי זה שסיפורי העולם הבא של הדתות הם כזבים. ומה שלא הספקת... כניראה שלא תוכל להשלים במקום אחר!! לכל היותר תוכל להוסיף בדברים אחרים (אם יש משהו בסיגנון של גן-עדן)

לא יודע מה קורה אחרי המוות

אבל אני בטוח שהגורל של כל היצורים הנושמים, לאחר המוות הוא זהה. כולל דולפינים, ארנבות, נוצרים, חסידי סאטמר ואתה.

דסדס

New member
"נושמים"

סתם דרך אגב, הידעת שגם חרגול, מדוזה, כוכב ים ועץ כולם נושמים? אהבתי, ומסכימה איתך, בין אם יש או אין, סביר שאנחנו לא היחידים שנגיע לשם.

כמובן שחלק מה"נושמים"

הם די טעימים ולכן אם אני חזק ממנו, אני הורג אותו ואוכל אותו. זה בסדר, הוא היה עושה לך את אותו הדבר.

למעלה