שבת שלום ציפורים - הסטטוס הכואב
בין העוף ותפוחי האדמה, לבין הסלטים והפסטו עם הבטטות והקישואים, נתקלתי בפוסט הזה של אסי עזר:
אז לפעמים חייבים לעשות משהו.
לפני מספר ימים קיבלתי הודעה בפייסבוק מבחורה שאינני מכיר, שביקשה שאעזור לבחור שגם היא בעצמה איננה מכירה, אלא שמעה את סיפורו מחברה קרובה והחליטה לנסות לסייע.
הנה הסיפור של אייל (שם בדוי כמובן):
אייל הוא בחור צעיר, חייל בצבא הגנה לישראל, שהחליט לאחר המון לבטים עם עצמו להיחשף ולצאת מהארון.
משפחתו- משפחה מהמגזר הדתי- לא קיבלה את זה יפה ופשוט זרקה אותו מהבית. (הדת, אגב, מגנה הורים כאלה! לא מזמן הסביר לי רב בכיר שהורים, מהרגע שהם מביאים ילד לעולם, צריכים לאהוב אותו ולהגן עליו גם אם אמונתם/ נטייתם שונה משלו).
לאחר שנותר לבד, אייל החליט לחפש כתף תומכת אצל חבריו בבסיס. אז הוא סיפר לאחד מהם, שמיד רץ וסיפר לכל השאר. כמה מהחיילים שנבהלו ונגעלו מהעניין, החליטו להעניש את אייל ובאחד הלילות תפסו אותו, נתנו לו מכות רצח, הפשיטו אותו, צילמו אותו ולאחר מכן העבירו את התמונה בין החבר'ה בוואצאפ.
מדובר פה בחיילים של צבא הגנה לישראל כן? עזבו את זה, מדובר פה בבני אדם, אנשים שאמור להיות להם מוסר ושכל ומצפון. ולב. איפה הלב של האנשים האלה?
(העניין אגב, נמצא עכשיו בחקירה של הצבא).
מעבר לפגיעה הנפשית, אייל הזדקק גם לאשפוז ולטיפול פיזי. הסיפור, לצערי- לא מסתיים כאן, שבוע שעבר אייל ניסה להתאבד. הכתף הקרה שקיבל ממשפחתו והאלימות הקשה שספג מחבריו לא הותירו לו ברירה או תקווה.
אבל יש ברירה, ויש תקווה. כי פה זה לא ישראל 1980, פה זה ישראל 2013!! ובישראל 2013 הומואים ולסביות לא אמורים לחיות בפחד. אני לא חי ככה, וחברים שלי לא חיים ככה. אז נכון אנחנו חיים בתל אביב ופה קל יותר, אבל גם בשאר חלקי הארץ חייבים להתעורר! אם יש עדיין מקומות בישראל שבהם מתייחסים להומואים כאילו אנחנו ברוסיה, אז אנחנו חייבים להבהיר להם שזה חייב להיפסק!
ולכן, אני מבקש מכל מי שקורא את הדברים האלה ומסכים איתי, לשתף! כמה שיותר, להפיץ ולהראות לכמה שיותר אנשים שאנחנו חושבים שהגיע הזמן לשנות. להתנהג אחרת. לקבל. גם ובעיקר את מי ששונה מאתנו. להיות סובלני כלפי מי ששונה מאיתנו, גם אם זה מרתיע, או מפחיד. עדיף לשאול ולנסות להבין מאשר להפעיל א-ל-י-מ-ו-ת.
ולכל אלה שעדיין בארון, או לכל אלה שיצאו וקיבלו יחס משפיל ולא תומך- זה יכול להיות גם אחרת. נכון, בישראל 2013 יש עדיין אנשי מערות שלא מבינים שלהיות הומו/ לסבית זה להיות בדיוק כמו כל אחד אחר, בן אדם, עם לב ונשמה וחלומות וערכים... אבל בישראל 2013 יש גם ציבור ענק שיקבל אתכם באהבה, שיתמוך, שיחבק ושיגיד "אז מה" במשיכת כתפיים וימשיך הלאה.
אז אני פה, ואפשר לכתוב לי כאן ולשתף... אבל אם אתם רוצים לעשות את זה באופן יותר פרטי ומקצועי אתם מוזמנים לפנות לאיגי (ארגון הנוער הגאה- לחבר'ה עד גיל 18 ואפשר גם לדבר איתם לגבי קבוצת הבוגרים שלהם).
לשם אני מפנה את כל מי שפונה אלי ומבקש עזרה. גם את אייל הפנתי לשם אחרי שנפגשנו ושוחחנו, כי הם פשוט הבית הכי חם לכל מי שצריך שיגידו לו "הכל בסדר". הנה הכתובת לאתר (האתר הראשי נמצא כרגע בשיפוצים)
http://www.igy.org.il/list.pdf
תפנו אליהם, יש להם קבוצות בכל הארץ, זה בחינם כמובן והם מקסימים מקסימים מקסימים.
ולכל מי שמפעיל אלימות מילולית ופיזית כלפי הומואים/ לסביות/ בי/ טראנס- אני חוזר ואומר- זה חייב להיפסק! מכירים את המסורת היהודית? "ואהבת לרעך כמוך", נשמע מוכר? אז זה תקף גם למי ששונה ממך.
תודה שקראתם, מקווה שזה עוזר. אסי
ועוד משהו- בבקשה, בבקשה אם יש כמה אהבלים שבוחרים להביע כאן את הדעות החשוכות שלהם, בבקשה אל תגיבו להם... תתמקדו בלעזור לבחור הזה. זה יותר חשוב. ושתפו, כמה שיותר. כדי שכולם יראו שסובלנות ונאורות מכתיבים את הטון. ולא להיפך.
מוקדש לאייל המקסים.
https://www.facebook.com/LGBTIL/posts/10151910842697173
צהריים טובים לכולם
http://www.youtube.com/watch?v=z_m4Qb0iW-o