שבת שלום עם טעם של פעם...

רגע רק רגע

Active member
כשהייתי ילד, כל חצרות הבתים שהיו בהן גזניות, היו בבעלות של נשים זקנות. מכאן, גזניה הייתה תמיד בעיני פרחי הזקנה.
נער הייתי וגם זקנתי, ולכן, גזניה גם אני לגדל התחלתי.
אוהב את הקטע של הגזניה מגידול זרעים של השנה החולפת. לעולם אי-אפשר לדעת מהו צבע ומהי הדוגמא של הפרח שיצא.
שבת שלום לכולם! |4U|

קבצים מצורפים

• גזניה1.jpg
    גזניה1.jpg
    1.2 MB · צפיות: 6
  • גזניה2.jpg
    גזניה2.jpg
    KB 938.3 · צפיות: 6
  • גזניה3.jpg
    גזניה3.jpg
    1.3 MB · צפיות: 6
  • גזניה4.jpg
    גזניה4.jpg
  • גזניה5.jpg
    גזניה5.jpg
    1.1 MB · צפיות: 6
  • גזניה6.jpg
    גזניה6.jpg

מיכי 10

Member
כשהייתי ילד, כל חצרות הבתים שהיו בהן גזניות, היו בבעלות של נשים זקנות. מכאן, גזניה הייתה תמיד בעיני פרחי הזקנה.
נער הייתי וגם זקנתי, ולכן, גזניה גם אני לגדל התחלתי.
אוהב את הקטע של הגזניה מגידול זרעים של השנה החולפת. לעולם אי-אפשר לדעת מהו צבע ומהי הדוגמא של הפרח שיצא.
שבת שלום לכולם! |4U|

איזה יופי של גזניות! לי לא יצא לגדל גזניות. אולי ניסיתי פעם אחת לגדל בעציץ, אבל התנאים לא היו טובים, ולא הצלחתי.
מאד אוהבת אותן, והסיפור שלך על ההפתעות שמתקבלות מזריעתן, ממש מעניין ומפתיע.
שמתי לב שסביב הגזניות יש לך בגינה חמציצים, שזה נחמד. ובסביבה של גזניה מס' 6, נבטו צמחים קטנים, שעליהם מזכירים לי וינקה. האם אלה באמת וינקות [פרח שאני יודעת שיש בו תועלת רפואית, אבל לא אוהבת את המראה המשעמם (בעיני) שלו].

רגע רק רגע

Active member
בוקר אור!
לא הצלחת עם גזניה? באמת? "רק קצת זבל... מים וגם אוררררר" |4U|
תני לזה עוד צ'אנס כשתוכלי. אני בטוח שזה יצליח הפעם.
ואם בשרשור אחר כתבנו על "מזריעים עצמם לדעת", אז בהחלט יש מקום להכניס את הגזניה לרשימה זו. בתמונה 4 אפשר לראות שתילים חדשים שצמחו על האדמה לבד. באביב ובסתיו נראית הכי יפה.
אוי החמציצים... אוי! סרח עודף שלא מצליח להפטר ממנו. מדי פעם תולש כדי להבליט את העציצים, אבל אי-אפשר לנצח.
בהחלט וינקה. זו אדנית שגדלו בה וינקות במהלך הקיץ. אלו נביטות ששורדות את הקור.
מבחינתי, וינקה היא מלכת הקיץ. ניסיתי כל מיני צמחים במהלך הקיץ, אך הוינקה מנצחת את כולם.

מיכי 10

Member
בוקר אור!
לא הצלחת עם גזניה? באמת? "רק קצת זבל... מים וגם אוררררר" |4U|
תני לזה עוד צ'אנס כשתוכלי. אני בטוח שזה יצליח הפעם.
ואם בשרשור אחר כתבנו על "מזריעים עצמם לדעת", אז בהחלט יש מקום להכניס את הגזניה לרשימה זו. בתמונה 4 אפשר לראות שתילים חדשים שצמחו על האדמה לבד. באביב ובסתיו נראית הכי יפה.
אוי החמציצים... אוי! סרח עודף שלא מצליח להפטר ממנו. מדי פעם תולש כדי להבליט את העציצים, אבל אי-אפשר לנצח.
בהחלט וינקה. זו אדנית שגדלו בה וינקות במהלך הקיץ. אלו נביטות ששורדות את הקור.
מבחינתי, וינקה היא מלכת הקיץ. ניסיתי כל מיני צמחים במהלך הקיץ, אך הוינקה מנצחת את כולם.

אכן, לא הצלחתי, כי כפי שכתבתי, אין לי תנאים כרגע. אם אי פעם יגמרו את הבנייה המסיבית מול הבניין שלנו, ואוכל שוב לפתוח את כל התריסים והחלונות לרווחה, אוכל לשוב ולגדל צמחים במרפסת. או אם אעבור דירה מתישהו.

ובקשר לחמציצים, כבר למדתי לדעת שהם צמח פולש, אבל עליהם לא אוכל לוותר. כך שלפני כמה ימים, תלשתי חמציצים מעטים מתוך המונים שפרצו מעל מדרכה בסביבה, ושתלתי אותם בעציץ. אותו הנחתי על מנוע המזגן מחוץ למרפסת, ומקווה מאד שהם ייקלטו. כרגע אני מחכה לגשם, שבוודאי יהיה להם נעים יותר ממי ברז רגילים. ☘️ 🍀💦

רגע רק רגע

Active member
אם אוהבת חמציצים... למה לא ללכת על הזנים שיש במשתלות ולא על החמציץ הנטוי (זה שגדל בכל פינה ופינה. גם מתוך חריצי המדרכות...)?
שמתי לב שכאשר אני קוטם אותם עם גבעול עבה ואחד או שניים מבריזים מהמגרפה ומתכסים באדמה, הם גדלים מחדש. יתכן וזה יצליח לך.

raya

Well-known member
יופי לך ובהצלחה!
מה לעשות - אני לא אוהבת את הגזניה.
בהתחלה כשהגינה היתה חדשה (לפני כמעט 38 שנים) שמתי גזניה שלקחתי ייחורים ממקום העבודה.
עם הזמן - הגזניה מיצתה את עצמה והכחדתי אותה.
שבת שלום!

רגע רק רגע

Active member
אם לא משחק הניחושים - מה ילד יום? - אני מניח שגם אני הייתי מפסיק לגדל.
אבל כמות הצבעים והדוגמאות מפתיעים אותי כל פעם מחדש.
מיחור יודעים מה יתקבל. לעומת זאת, מזרעים... "לך תדע מה תעלול, רגע זה להמציא עלול" |סביון|
שבת שלום.

מ ש ה 53

Well-known member
יופי לך ובהצלחה!
מה לעשות - אני לא אוהבת את הגזניה.
בהתחלה כשהגינה היתה חדשה (לפני כמעט 38 שנים) שמתי גזניה שלקחתי ייחורים ממקום העבודה.
עם הזמן - הגזניה מיצתה את עצמה והכחדתי אותה.
שבת שלום!
הכחדת? איזו מילה נוראה... לא היה לך בלכסיקון משהו יותר מעודן מהנורא הזה?

למעלה