שבת שלום ל....

MITANYEN

New member
שבת שלום ל....

שי, רפוש, מתנדב, ראדו, ישיבע בוחר הר` ציון נו איך קוראים לו.הוא עוד לא החליט מה לבחור דוסית,אש להבה משהו, איש הרוח ולרעיתו אריאלה, ולכל מי ששכחתי סליחה זכרוני קצר. בקיצור לכולם הגיט שבעס

מקפיצה, מכיוון ש...

יש לי כיוון מסוים שאני רוצה לפתח אותו עם השאלות שלי עם חברי הפורום.

BigKay

New member
אני חושב שהדס של ערבה פתר

לנו סיבת ההתענינות.. והוא הוציא אותה מהבוץ.. ואולי זה סיבת שתיקתה.. היא לא ידעה איך לשאול בלי לפגוע בו.

דוקא לא לזה רציתי להגיע

אבל תצטרכו להתאזר בסבלנות עוד קצת מכיוון שעכשיו אני צריכה ללכת לעבודה.

שיSY

New member
בשבת???

הוא כתב את ההודעה בשעה 16:30. והשקיעה היא ב 16:58.

בירושלים שבת נכנסה ב- 16:17 דקות

על פי הזמנים של כניסת שבת. השקיעה היא לא זמן כניסת שבת. השקיעה זה כבר שבת.חז"ל קבעו את זמן הדלקת נרות כזמן כניסת שבת. זה הגדר שחז"ל קבעו. מדוע מצפצפים על זה?

MITANYEN

New member
כתבתי בשבת??? חס וחלילה.

היכן שאת גרה והיה צפצוף או שכבר הגיעה הזמן שכתוב בלוח וראית רכב שנוסע לאחר מה שכתוב זה אומר שחילל שבת?לכי ללמוד מושגים לפני שאת כותבת כאלו דברים.הזמן שיש עד השקיעה זה זמן שנקרא תוספת שבת שזה רבנן תקנו וזה יכול להיות גם 5 דקות לפני השקיעה ולא 20 דקות לפני כמובן שזה לא לכתחילה אבל מכאן ועד חיללת שבת??? קחי לצומת ליבך

אלישיר

New member
|אייקון של אלישיר מכניס לעצמו בוקס|

בעזי"ת אריאלה? מאוד מענין מתענין.

אמיתי 24

New member
לאדמו"ר למסטמר פעם אמרו

עמ"י עש"ו שכאן זה לא ברוקלין מתי שהוא רצה לקבל את השבת לפי דעת רבנו ת"ם
אז יש לך אפילו דעת כזאת אתה רואה
מתי שהוא בא לבקר בארץ ישראל

קודם כל, אני גבר ולא בחורה

אז זה לא "היכן שאת גרה" אלא "היכן שאתה גר". שנית, מעולם לא כתבתי בפורום הזה היכן אני גר. נדמה לי שמעולם לא כתבתי. שלישית, הזמן עד השקיעה נקרא תוספת למי שאין לו ברירה כגון יצא מחוץ לעיר ועלול לא להגיע בזמן לצפירה. נדמה לי שכתיבה בפורום אחרי הזמן שחז"ל קבעו להדלקת נרות הוא לא מחוסר ברירה. שבת לא חיללת אבל זלזלת בכבוד השבת.

למעלה